• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DUYURU; 2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) : Başvurular

PrincesaDeLosCielos

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
2.648
71
0
Diğer
DUYURU
(29 Aralık 2013)

2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) : Başvurular

2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuru işlemleri, 2 Ocak 2014 tarihinde başlayacak ve 15 Ocak 2014 tarihinde sona erecektir.

2014-ÖSYS’ye (Sınavsız Geçiş dâhil) ilişkin başvurma, başvurma koşulları, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili kurallar ve işlemler, 2014-ÖSYS Kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar, 2014-ÖSYS Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Başvurular kılavuzdaki kurallar doğrultusunda yapılacaktır. 2014-ÖSYS’ye başvurmak isteyen adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adayların ÖSYS başvurularının alınması ile ilgili çalışmalar tamamlanmıştır. Başvuru esnasında adayların herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için başvuru sistemi, başvuru merkezlerine test amaçlı açılmış, başvuru merkezleri sistem üzerindeki kontrol işlemlerini yapmışlardır. Adayların, başvuru merkezlerinde oluşabilecek yoğunluğu dikkate alarak, başvuru işlemlerini başvuru süresinin son günlerine bırakmamaları önemle hatırlatılır.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2014/ygs/2014_OSYS_KILAVUZU_29_12_2013.pdf

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar ya eğitim bilgilerindeki değişiklik olayı nedir üni kaydım var bu değişiklik kapsamına mı giriyor yoksa lise değişikliği olarak mı belirtmemişler bir türlü anlayamadım o kısmı daha önceki yıllarda yoktu ya bu olay nerden çıktıysa

arkadaslar ben üni kaydım var basvuru yaparken normal basvurumu yapıyoruz yoksa farklı bisey mi oluyo bi bilgim yok bununla ilgili üni kaydı olup da basvuru yapacak olanlar yada bilgisi olanlar aydınlatırlarsa sevinirim

kızlar ya eğitim bilgilerindeki değişiklik olayı nedir üni kaydım var bu değişiklik kapsamına mı giriyor yoksa lise değişikliği olarak mı belirtmemişler bir türlü anlayamadım o kısmı daha önceki yıllarda yoktu ya bu olay nerden çıktıysa

Merak etme canım hiçbir değişiklik yok diyebilirim sana.:34: Ben, cuma günü yaptım başvurumu. Üniversite okuyordum,bu yıl gitmedim,ama kaydım okulda var hala. ÖSYM Bürosunda başvurumu yapan bayan 'Eğitim durumuz nedir?' dedi Ben de 'Yüksek öğretim programına kayıtlıyım' dedim. Başvurumda o da belirtildi. Farklı bir şey yok merak etme.:34:

canım rahat ol bu stres bitirir seni çalışıyorsun sonuçta gerisi nasip canım benim

Haklısın canım benim ya. Hayırlısı olur inşAllah hepimiz için.:16:

peki bu internet sifresi nasıl alıncak unuttum gitti valla :9:

ÖSYM bürosuna gidip yeni şifre almak istediğinizi söyleyin. Onlar yardımcı olurlar.:34:

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben meslek lisesiyim. Ygsye bugun başvuru yaptım.Sınavsız geçiş içinde başvuru yapmış oldum mu acaba,bu konuda bilgisi olanlar bilgilendirebilirse çok sevinirim :)

Ben meslek lisesiyim. Ygsye bugun başvuru yaptım.Sınavsız geçiş içinde başvuru yapmış oldum mu acaba,bu konuda bilgisi olanlar bilgilendirebilirse çok sevinirim :)

Bankaya ne kadar para yatırdın canım? Sınavsız geçişten yararlanmak isteyenler 10 tl mi 20 tl mi ne ödüyor? Kaydını kendin mi yaptın? Başvuru kağıdının çıktısını aldıysan tüm yazıları okulu. Bak bakayım 'Sınavsız geçişten yararlanmak istiyorum' diye bir şey işaretlemiş misin? Eğer öyle bir şey yoksa yakınındaki bir liseye gidip hocalardan rica et de kontrol etsinler. Bir yanlışlık varsa ki İnşAllah yoktur başvuru süreci içerisinde düzeltebilirsin merak etme.:34:

arkadaslar bi yardım edin :(((
üniversiteye basvuru yaptıgım sifreyi buldum ama sistem kabul etmiyo giris yapamıyorum :((
sonra 3 kez yanlıs yapıldı guvenlik sorusu felan diyo ama hic guvenlkik sorusu felan gormedim :(((

Benim de öyle oldu. Aldığımda şifreyi kaydettim telefonuma eminim doğru olduğundan ama yanlış şifre girdiniz diyo galiba zaman aşımı gibi birşey oluyor

basvuru merkezinden alabilirmisim sifre ama basvuru formunda soyle bisey yazıyo
diploma mezun ornegi 6 hazirana kadar dilekceyle osym e bildirilcek diye.
onu simdi yapmama gerek varmı finallerim oldugu icin zamanım yok belgelerle ugrasmaya
ayrıca okul kodu bolumune ne yazcam ben :(((

Bankaya ne kadar para yatırdın canım? Sınavsız geçişten yararlanmak isteyenler 10 tl mi 20 tl mi ne ödüyor? Kaydını kendin mi yaptın? Başvuru kağıdının çıktısını aldıysan tüm yazıları okulu. Bak bakayım 'Sınavsız geçişten yararlanmak istiyorum' diye bir şey işaretlemiş misin? Eğer öyle bir şey yoksa yakınındaki bir liseye gidip hocalardan rica et de kontrol etsinler. Bir yanlışlık varsa ki İnşAllah yoktur başvuru süreci içerisinde düzeltebilirsin merak etme.:34:

40 lira yatırdım bankaya. Sınavsız geçiş için ek ücret ödemiyormuş bu sene, okuldaki hocalar öyle söyledi. Bankadaki adam 2 oturum mu dedi evet dedim. Başvurumu tamamlamadım henüz, yani sadece bankaya para yatırdım.Sanırım başvuru formunda hem ygsyi hem sınavsız geçişi işaretlemem gerekiyormuş,araştırmalarım sonucu bu bilgiye ulaştım inşallah doğrudur :D

arkadaslar bi yardım edin :(((
üniversiteye basvuru yaptıgım sifreyi buldum ama sistem kabul etmiyo giris yapamıyorum :((
sonra 3 kez yanlıs yapıldı guvenlik sorusu felan diyo ama hic guvenlkik sorusu felan gormedim :(((

Aynısı benim arkadaşımın da başına geldi canım. Bundan 1-2 ay önce şifresini bana söylemişti eski puanına bakmam için. Kabul etmişti sistem. Geçen hafta beni aradı ve giremediğini söyledi. ÖSYM bürosunu aradı ve yetkililer herhangi bir liseye ya da oraya gidip yenisini almasını söylemişler. Eğer şifremizi sistem kabul etmiyorsa malesef ki gitmek şart. Ama kabul ediyorsa ve değiştirmek istiyorsan değişikliği kendin yapabiliyorsun.

Benim de öyle oldu. Aldığımda şifreyi kaydettim telefonuma eminim doğru olduğundan ama yanlış şifre girdiniz diyo galiba zaman aşımı gibi birşey oluyor

Onun gibi bir şey oluyor canım. Benim 2 yıl oluyor bu şifreyi alalı. Şimdilik bir problem yok ama belli bir süre sonra kesin olur.:31::1:
basvuru merkezinden alabilirmisim sifre ama basvuru formunda soyle bisey yazıyo
diploma mezun ornegi 6 hazirana kadar dilekceyle osym e bildirilcek diye.
onu simdi yapmama gerek varmı finallerim oldugu icin zamanım yok belgelerle ugrasmaya
ayrıca okul kodu bolumune ne yazcam ben :(((

Nasıl yani canım? Ben anlamadım? Üniversite mezunları için mi acaba? Ben başvururken böyle bir şey söylemediler de. Ayrıca okul kodunu da bir liseye gidip sormanda fayda var canım. Yanlış bir şey olmasın.

40 lira yatırdım bankaya. Sınavsız geçiş için ek ücret ödemiyormuş bu sene, okuldaki hocalar öyle söyledi. Bankadaki adam 2 oturum mu dedi evet dedim. Başvurumu tamamlamadım henüz, yani sadece bankaya para yatırdım.Sanırım başvuru formunda hem ygsyi hem sınavsız geçişi işaretlemem gerekiyormuş,araştırmalarım sonucu bu bilgiye ulaştım inşallah doğrudur :D

Eğer 4 yıllık da tercihlerinde olacaksa 2 şeçeneği de işaretlemen gerekiyor diye biliyorum ben de.:1:

efsa arkadaşım çok çok teşekkür ederim yardımların için.
dün bankaya 40tl yatırdım yarın da liseye gidip halletcem insallah
vakit ayırıp cevap verdiğin için çok sağol :)

Back