Duygusal Olmak vs Mantıklı Olmak

Yardim etmek guzeldir. Ozverili olmak da ama bir yere kadar tabi. Dozaji iyi tutturmak lazim.
Kendin onceligin ol gerisini akisina birak. Bu yolda iyi niyetini suistimal edebilecek insanlardan uzak dur. Fazla tanimadigin ya da iyi tanidigini dusunmedigin insanlar mantikli davranman konusunda kriter olabilir. Bir de boş zamanlarini kendine hobi bularak degerlendirebilirsin.

Bazı şeyleri öğrenmek için tecrübe gerekir. Sen de önce duygusal kararlarının negatif etkisini görüp öyle mantıklı karar vermen gerektiğini öğreneceksin ne yazık ki kardeşim. Bir husumet bin nasihatten iyidir demiş atalarımız.
Aynen haklısınız ben bundan sonra ailem dışındakilere duygusallıktan sıyrılmış şekilde mantıkla davrana

Yardim etmek guzeldir. Ozverili olmak da ama bir yere kadar tabi. Dozaji iyi tutturmak lazim.
Kendin onceligin ol gerisini akisina birak. Bu yolda iyi niyetini suistimal edebilecek insanlardan uzak dur. Fazla tanimadigin ya da iyi tanidigini dusunmedigin insanlar mantikli davranman konusunda kriter olabilir. Bir de boş zamanlarini kendine hobi bularak degerlendirebilirsin.
Aynen boş zamanlarımda farklı bir dil kursuna başlama kararı aldım.

Okul hayatıysa yardım et bence
Bu iş hayatıysa kimseye yardım etme pahalıya patlayabilir
Ama grup çalışması mı yapıyorsunuz o var
Eğer duygusal davranmak istemiyorum diyorsanız
Yardım etmeyeceksiniz.

Okul hayatıysa yardım et bence
Bu iş hayatıysa kimseye yardım etme pahalıya patlayabilir
Ama grup çalışması mı yapıyorsunuz o var
Eğer duygusal davranmak istemiyorum diyorsanız
Yardım etmeyeceksiniz.
Yani okul ahyatı da iş hayatını aratmıyor bir görseniz, çok fena :KK43:

biliyorum ben arkadaşlarımı çok didiklerim ve ona göre secerim
o arkadaş grubundan başka kimsede benden yardım istemezler.
Anlıyorum o yüzden
Birde şey hatalı yönlendiren çok oluyor çoğu şeyden bende çabuk etkileniyorum ondan esas mantıklı olmak önemli de mesela duygularınızı nasıl kontrol ediyorsunuz?

Birde şey hatalı yönlendiren çok oluyor çoğu şeyden bende çabuk etkileniyorum ondan esas mantıklı olmak önemli de mesela duygularınızı nasıl kontrol ediyorsunuz?

Mesela o şeyin ne olduğuna bağlı
Karşımdaki kişinin bu konuda ne kadar bilgili
Hatta benden uzmansa ona göre bir yönlendirme yaparım
Eşit konumdaysak söylediklerinde mantığıma uygun bir yer var mı var
Onuda göz önünde bulundurur gene bildiğimi yaparım.

Mesela o şeyin ne olduğuna bağlı
Karşımdaki kişinin bu konuda ne kadar bilgili
Hatta benden uzmansa ona göre bir yönlendirme yaparım
Eşit konumdaysak söylediklerinde mantığıma uygun bir yer var mı var
Onuda göz önünde bulundurur gene bildiğimi yaparım.
hım anladım, ya mesela yaşıt insanlarda çok çelme takmaya çalışıyor ya ondan haklısınız benimde böyle düşünmem lazım.

Evet benimde çelme takmaya çalışan bir sürü arkadaşım oldu
Kısaca tecrübeyle öğrendim mantıklı olmayı
Yoksa karşında çok duygusal bir insan var :))
Teşekkürler cevaplarınız için ya inşallah bende bundan sonra mantıklı davranacağım, onu geçtim 2 li ilişkimi bozan yaşıtlar bile oldu size öyle diyim.

X