- 2 Şubat 2024
- 406
- 127
-
- Konu Sahibi myrainbowbaby
Yaa Allahım inşallah bana da nasip eder siz de sağlıkla kucağınıza alın inşallah bebisiniziBen geçen sene temmuz da kürtaj oldum. 2 adet bekledikten sonra tabiki düşünebilirsin ben çok denedim tutmadı 5 ay önce kimyasal geçirdim sonrasında ovulasyon testi ile yaptı. Ve tuttu çok şükür 13 haftalık hamileyim :) stres yapmayın çok düşünmeyin oluruna bırakın. Ovulasyon güzel takip edin değerlendiri. Olur
Beklemiş mıydınız kürtaj sonrası bana doktorum iki regl bekle dediBelirti olarak hatırlamıyorum da kürtajdan 3 ay sonra hamile kalmıstım
Hayır beklemedikBeklemiş mıydınız kürtaj sonrası bana doktorum iki regl bekle dedi
Ya gerçekten öyle ben de korkumdan bekledim inşallah bu ay sağlıkla nasip olur çok teşekkür ediyorumHayır beklemedikzaten rahim kendini toparladinda hamile kalırsın demisti .İnsallah en yakın sürede nasip olsun sana da
Ya şöyle söylemek gerekirse açıkçası planlayarak yapılmış bir şey olduğu için ovulosyon testi ile çünkü yaptım adetimin geçmesini bekledim iki gün, gecikince test yaptım öuye erken bi belirtim yoktuYaa Allahım inşallah bana da nasip eder siz de sağlıkla kucağınıza alın inşallah bebisinizipeki bu hamileliğinizde ne gibi belirtileriniz olmuştu
Anladım ben de valla bat bekliyorum deduginiz gibi sadece önceki hamile kaldığımda göğüslerim çok belli etmişti kendini şimdi öyle olmayınca üzüldümYa şöyle söylemek gerekirse açıkçası planlayarak yapılmış bir şey olduğu için ovulosyon testi ile çünkü yaptım adetimin geçmesini bekledim iki gün, gecikince test yaptım öuye erken bi belirtim yoktu
Hiç bir şekilde üzülüp stres yapma bunlar çok büyük etken emin ol. Ben kürtaj sonrası kendi çabalarımla neler yaptık yani doğru pozisyon yanlış olsun tutmadı bi şekilde öyle öyle bir sene geçti laboquick diye ovulasyon testi var ben onları kullandım gerçekten güzel sonuç verdi. Özel şeyler tabi ama herşeyine dikkat et akıntı durumuna felan dua et ama sakın stres yapma olur :) ama genel testlerini de yaptır gebelik öncesi herhangi bi eksik değer çıkmasın. Folik asit kullanmaya başlaAnladım ben de valla bat bekliyorum deduginiz gibi sadece önceki hamile kaldığımda göğüslerim çok belli etmişti kendini şimdi öyle olmayınca üzüldüm
İki düşük ve bunlarla bağlantılı iki kürtaj yaşadım. İlk düşükten sonra 28 günde bir olan reglim 30 günde bir olmaya başlamıştı. 2,5 sene kadar gebe kalamadım. Kan testleri, hsg, eşime test derken, eşimin spermleriyle ilgili ufak tefek problemler olduğu belirlendi. Eşim takviye kullanmaya başladı ve bu esnada da aşılama tedavisine başladık (ben 37,eşim ise 42 olduğundan artık kaybedecek vaktimiz yoktu). İki aşılama oldu fakat tutmadı. Tüp bebeğe geçecektik ki ben biraz ara vermek istedim daha da ağır bir tedaviye geçmeden önce. Tam o ara verdiğimiz ay gebe kaldım, ama malesef o da düşükle sonuçlandı ve arkasına kürtaj. Bu sefer genetik testler şunlar bunlar derken doktorumuz beklememizi söyledi. Fakat zaten pek de kolay gebe kalamadığım için kürtaj sonrası bir kez regl olduktan sonra korunmasız devam ettik ve yine ilk seferde gebe kaldım. Yaşadığımız şaşkınlığı anlatamam... Şimdi çok şükür 18+4 olduk. Rabbim inşallah sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin bu sefer benim de, sizlerin de. Yani kısacası oluyor. Bazen bir sebep de olmuyor ortada, günü saati gelince oluveriyor. İçinizi ferah ttutun, kürtaj işlemleri eskisi gibi yapılmıyor, çok daha güvenli artık.Kızlar merhaba 10 haziran sağlıksız gebelik sonucu kürtaj oldum doktorum iki regl dönemi beklememi söyledi ve bu ay ovulasyon testi ile tekrar denemeye başladık 30 Eylül bat tarihim. Sormak istediğim hamile kaldığım ay göğüslerimde hassasiyet ve damarlasma ile anlamıştım ve regl öncesi o ağrım olmamıştı ara ara saniyelik kasik ağrılarım oluyordu sadece. Kürtaj sonrası açıkçası eskiden yaşadığım hicbir regl belirtisini yaşamamaya başladım, regl olmadan önce gelen ağrılarım yok oldu ve göğüslerim şişer acırdı o da olmuyor...Bu durumu yaşayan ve kürtajdan sonra hamile kalan arkadaşlarım belirtilerinizde farklılık olmuş muydu :/Ayrıca bu ay ovulasyon testinde yumurtlama gördüm ama hamile kaldığım aydaki gibi bir pik olmadı sadece önceki günlere göre daha koyu idi. BU SÜRECİ YAŞAYAN ARKADAŞLARIM YARDIMCI OLUR VE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞIRSA ÇOK SEVİNİRİM