Düşük yaptıktan sonra nasıl bir yol izlediniz?

Dobbykusu

Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2022
19
7
31
Dün gece bebeğimi kaybettim. Kürtajsız doğal bir düşük gerçekleşti. İlk bebeğim olduğu için bilgisizim. Ve doktorum sıfır bilgilendirme yaptı. Benim gibi düşük yapanların tecrübesine ihtiyacım var. Düşük sebebini anlamak için nasıl bir yol izlediniz. Hangi testleri yaptırdınız ve hangi tedavileri aldınız. Yardımlarınızı bekliyorum

Ben 2 kez kimyasal gebelik geçirdim. Her ne kadar doktorlar bunu düşükten saymasalar da hissettiklerim düşük yapan herkesle aynı tabiki. 2 kimyasal olunca doktorum beni genetik teste yönlendirdi. Şehir hastanesine giderek test verdim (3 düşüğüm var diyerek yalan söylemek zorunda kaldım malesef aksi takdirde yapmıyorlar) Eşimden de genetik test istediler. Sonuçta bende kan pıhtılaşması çıktı. Sonuç çıktığından beri b12 ve coraspin kullanıyorum doktor yönlendirmesi ile tabi. Şuan çok yeni hamileyim. Yüreğim ağzımda keseyi görmeyi bekliyorum. Keseyi görünce iğne başlatacak mı bilmiyorum. Size tavsiyem hiç vakit kaybetmeden genetik testlerinizi yaptırın biraz bilgim olabilseydi ilk kimyasal sonrası yaptırırdım. Lütfen ihmal etmeyin 5 dakikalık bir kan verme işlemi bütün bu süreci değiştirebilir

Teşekkür ederim tıbbi genetik bölümüne randevu aldım az önce. Ama bende yalan söylicem sanırım. Düşük o kadar yıpratıcı ve ağrılı ki keşke 2 düşük falan olmadan yapsalar testleri. İnsanlar kolay şeyler yaşamıyor bir kan vermek ile öğrenilebilen şeyler bu kadar şarta bağlanmasa ne güzel olur

İnşallah bebeğinizi sağlıcakla alırsınız kucağınıza lütfen stres yapmayın. En ufak bir lekelenmeniz olursa doktorunuza başvurun ki inşallah olmaz. Kendinizi de yormayın.

Evet kesinlikle resmen 3 kere aynı acıyı yaşamamızı istiyorlar. Benim pıhtılaşma sonucum 1 buçuk ay sonra çıktı. Genetik test ise 4 ay sonra çıktı. En azından pıhtılaşma sonucunuz çıkana kadar korunmanızı tavsiye ederim. İnşallah en kısa zamanda sağlıklı bir gebelik yaşarsınız

İnşallah bebeğinizi sağlıcakla alırsınız kucağınıza lütfen stres yapmayın. En ufak bir lekelenmeniz olursa doktorunuza başvurun ki inşallah olmaz. Kendinizi de yormayın.
Amin inşallah teşekkür ederim, önlem amaçlı progestan kullanıyorum ama çoğu doktorun da dediği gibi düşecek olan bebek ne yaparsanız yapın sağlıksızsa düşüyor. Düşmeyecekse de yine ne yapsanız düşmüyor. Nasip gerçekten. Elimizden geleni yapıp çabalıyoruz gerisi tevekkül..

Genetik testleri yaptır
Gebelik olur 1 ay bekle
Sonra 4. Hafta pıhtılaşma varsa iğneye başlarsın.
Bu sürede folik asit başla. Ve eksik olan vitamin depolarını doldur.( demir d vit b12 vs.)

Aynen öyle içinizi ferah tutun nasipte ne varsa onu yaşıyoruz. Allah yardımcınız olsun

Genetik testleri yaptır
Gebelik olur 1 ay bekle
Sonra 4. Hafta pıhtılaşma varsa iğneye başlarsın.
Bu sürede folik asit başla. Ve eksik olan vitamin depolarını doldur.( demir d vit b12 vs.)
Teşekkür ederim söylediklerinizi dikkate alıp bir yol izleyeceğim

Reactions: JES
Teşekkür ederim inşallah öyle olur

Benimde cuma günü kanamam gelmesi üzerine dr. başvurdum 6 haftalıktı bebeğim 1 hafta önce kalbinin durduğunu ancak kesenin oynamadığını söyledi dr. ertesi güne kürtaj verdi ancak o gece sancılı bir şekilde düşük yaptım kontrole gittiğimde içeride parçalar var ama bir hafta sonra gel kontrol edelim dedi ve 2 gün sonra şiddetli bel ağrısı ile acile gittim içimde kalan parçalar için kürtaj oldum ancak ara ara aynı ağrılar tekrarlıyor sizlerde de böyle olan var mı nereye gideceğimi şaşırdım

Ben de dün başladı kürtaj olmadan düşük yaşıyorum şuan. Dört gün önce adet gecikmesinden dolayı kan verdim. Hamilesin dedi doktor. İkinci defa kan istedi. Dün kan verdim değerim düşmüş ve zaten kanamam başlamıştı .bu sabah doktora gittim . Doktorum düşük yapiosn dedi. Zaten çok küçük ve yeni olduğu için adetle dışarı atiosun dedi. Kürtaja gerek kalmadı yani. Kanamadan sonra devam et dedi sıkıntı yok dedi. Ve bicok kisiden duydum düşükten sonra gebelik hemen oluyormuş. Ne kdr doğru bilemem tabi ama cogunluk öyle duydum bu sayfada. Herkes düşük yaptım diğer ay hamile kaldım diyordu. Bakalım umudumuz bir dahaki aya inşallah. Bnm bu ikinci gebeligim olacaktı eğer düşük olmasaydı. Bir tane iki buçuk yaşında oğlum var şükür. Bu ay ilk defa korunmadik ikinci çocuğu istedik. Oda ilk aydan hamile kaldım diye sevindim ama sonu hüsran oldu. İlk gebeliğim malesef on ay boyunca tedavi denedik olmadı. Onbirinci ayda kendiliğinden olmuştu.bu ikincisini istediğimiz ilk ay olunca bir nebze de olsa sevindim. Çünkü en azından tedavisiz kolay bı sekilde gebe kalabiliyormusum .diyeceklerim bu kdr. Öyle anlatmak istedim sadece. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah.

Ben sabaha karşı bebeği düşürdüm doktora gittim. Parçalar var 3 gün sonra bakıp düşmediyse kürtaj yapcaz dedi. Doktordan döner dönmez o parçayı da içimden koptuğunu hisseder bir acıyla düşürdüm. Çok şiddetli ağrım oldu. Parçanın düşmesini takiben 3 gün boyunca ara ara kasık ağrılarım oldu. İstirahat çok önemli 3 gün boyunca istirahat ettim. Sonrasında ağrı bitti kanama 7. Gün iyice azaldı. Bence tekrar bir doktora gidebilirsiniz geçmeyen bir ağrıysa. Ara ara çok şiddetli değilse normal olabilir.

Benden hem bebek düştü hem ertesi gün büyük bir parça daha düştü ona rağmen içinde parça var diyip kürtaj yaptı şu an 3. gün ancak sağ bel kısmımdan aynı ağrı tekrarlıyor kanamam yok çünkü antibiyotik ve ağrı kesici kullanıyorum

Rahim filmini de ihmal etmeyin arkadaşların söylediklerine ek olarak. Rahim de bir anomali olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…