• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük Yapıldığı Aradan Zaman Geçtikten Sonra Anlaşılır mı?

gucbendeartik

Popüler Üye
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Mart 2017
552
662
53
iyi akşamlar kk üyeleri;

Öncelikle konum bir süre taşınmazsa çok sevinirim. Aklıma çok takıldı.

az önce bir içerik okurken aklımda bu soru belirdi.
eski eşimle korunmasız birliktelik yaşamıştık ve malum son gerçekleşmişti. bu olaydan sonra adetim 7-8 gün gecikti. (Daha önce hiç gecikmemiştim bu kadar) bu sırada inanılmaz kasık ağrılarım ve bel ağrım vardı. ailesinin yaşadığı şehre giderken yolda 2 yastıkla gitmiştim o derece ağrım vardı. sonrasında oradayken kanamam oldu ama normalde hiç ilk gün öyle kanamam olmazdı. Şakır şakır kan geldi. ağrım çoğaldı kananmam olunca ve hastaneye gittik. Hastanede gebelik yok dendi ama bir teşhiste koyamadı doktor. İlaç verildi gönderildim. (Çok küçük bir şehirdeydik pek güvenemedim doktora) İlaçları kullandıktan sonra diyare de oldum. Sonrasında düzenli bir şekilde adet gördüm. sizce düşük yapmış olabilir miyim? Bir de şimdi doktora gitsem daha önceden düşük yapıp yapmadığım bunun bana bir hasar verip vermediğini öğrenebilir miyim?

Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim

Kist de olabilir. Çok yeniyken düşük olmuş da olabilir. Ama kan tahlilinden anlardı sanki. Düşük yapınca kanda beta hcg hemen düşüyor mu ? O kısmını bilemeyeceğim.

O zaman beta hcg bakıldıysa düşük yapıp yapmadığınız anlaşılır.

Şu anda tespit edilemez.

aradan uzun zaman geçtiyse düşük yapıp yapmadığınız anlaşılmaz, ama rahimde bir parça kalması vs sözkonusuysa görülür tabi ki.

Düşük yapıyor olma ihtimaliniz düşünülerek kan testi yapılmıştır sanırım. Kan testinde çok rahat çıkar. Hastanenin verdiği kan tahlili sizde yoksa isteyebilirsiniz. Oradaki kan degerinde Bera hcg hamilelik olup oladigini gösterir. Aradan zaman geçtikçe anlaşılmaz diye biliyorum. Farz edin ki düşük yaşadınız. Biten bir evlilikten sonra bunu bilmenin size faydası olmaz ki. Ki bence pek itimat dahilinde degil

Bebek kaybedildikten bir hafta 10 gun sonrasina kadar beta hcg degerleri yuksek oluyor. O yuzden normal ciktiysa o gun, farkli bi durum vardir. Gecmis olsun.

Ama yeniden hamile kalsaniz kadin dogum size bu ilk hamileliginiz mi diye soracak. O zaman ona soylersiniz basiniza geleni, bir bakarlar

iyi akşamlar kk üyeleri;

Öncelikle konum bir süre taşınmazsa çok sevinirim. Aklıma çok takıldı.

az önce bir içerik okurken aklımda bu soru belirdi.
eski eşimle korunmasız birliktelik yaşamıştık ve malum son gerçekleşmişti. bu olaydan sonra adetim 7-8 gün gecikti. (Daha önce hiç gecikmemiştim bu kadar) bu sırada inanılmaz kasık ağrılarım ve bel ağrım vardı. ailesinin yaşadığı şehre giderken yolda 2 yastıkla gitmiştim o derece ağrım vardı. sonrasında oradayken kanamam oldu ama normalde hiç ilk gün öyle kanamam olmazdı. Şakır şakır kan geldi. ağrım çoğaldı kananmam olunca ve hastaneye gittik. Hastanede gebelik yok dendi ama bir teşhiste koyamadı doktor. İlaç verildi gönderildim. (Çok küçük bir şehirdeydik pek güvenemedim doktora) İlaçları kullandıktan sonra diyare de oldum. Sonrasında düzenli bir şekilde adet gördüm. sizce düşük yapmış olabilir miyim? Bir de şimdi doktora gitsem daha önceden düşük yapıp yapmadığım bunun bana bir hasar verip vermediğini öğrenebilir miyim?

Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim
Düşük uzun süreli kanama şeklinde oluyor ve parçalar geliyo cok buyuk kan pıhtıları oluyo benimki 5gun çok yoğun kanama şeklinde düşmüştü parçalarla.

Kist de olabilir. Çok yeniyken düşük olmuş da olabilir. Ama kan tahlilinden anlardı sanki. Düşük yapınca kanda beta hcg hemen düşüyor mu ? O kısmını bilemeyeceğim.
Düşüşe gecıyor ama bir anda düşmüyor. Eğer yeni bir gebelıkse konu sahıbı 5hafta gibi kese görünmüyor daha ve kanda belli oluyor. Tahlıl yaptıysa belli olur. Ama şimdi gidince zannetmıyorum belli olmaz. Kürtaj da olmamış sonuçta .allah korusun kalıntı kalıp kürtaj olmamısın bu zaman kadar sıkıntı çıkardı ağrı kanama akıntı vs ile

Zaten düşükse bile beşinci haftada sağlıklı olmadığı için kendiliğinden düşer. Düşükse de bişey olacağını sanmam. Yine de bi dr.a gidip ultrasonla kontrol olabilirsin.

Daha 5-6 haftalıktır ve adet şeklinde atılmıştır. Zaten Dr kan tahlili yapsa bile beta HCG değeri normal aralıkta çıkar.

Hatta değer zaten kanamadan önce düşmüştür. Hormonlar değiştiği için de kanama gerçekleşmiştir.

Aradan ne kadar geçti bilmiyorum. Fakat şuan o olaya dair birşey anlaşılması imkânsız.

Eğer düşük değil de bir rahatsızlık geçirdiyseniz elbette anlaşılır ne olduğu. Ama düşükse ve küretaj değil de doğal yollarla atlattığınız için geriye dönük birşey yapılamaz.

Kalıcı hasar gibi birşey niye olsun? Korkmayın ama detaylı bir muayene olun.

Düşmüşse bile gecmis artik zaten.sanirim siz daha çok bir hasar vermiş midir diye korkuyorsunuz.hayir hasar birakmaz korkmayin.

B hcg dediginiz hormon, bebek düştü hooopp b hcg de sifirlandi gibi bir sey degil. Kac haftalik gebe olunduguna gore sifirlanma suresi günleri alir. Daha dusururken bakilan b hcg haylice yuksek olur yani. Doktor b hcg ye bakmadan da dusuk mu degil mi anlamaz zaten (Ultrason yapmadigini farz ediyorum).Bakmis ki düşük degil demis.
Ayrica düşük büyük oranda sonradan anlasilmaz.

Evet aslında korktuğum oydu hani hep filmlerde falan görüyoruz ya düşük yaptı bir daha hamile kalamaz vs diye

Yok başka etkenler varsa ve belki birkaç kez kurtaja maruz kalınmışsa belki olabilir .
İki kez düşük yaptım sonrasında doktor kontrolunde gayet iyiydim.sadece birkaç ay rahmin dinlenmesini toparlanmasını istiyor doktorlar o kadar.
Geçmiş olsun.korkulacak bir durum olduğunu sanmıyorum sizin için de

Back