Muayene olmaya gittim kese görünmüyor dedi doktor, 1374 hcg değeri. Eve gelince kanamam oldu düşük yaptım , dün tekrar muayene oldum, doktor kürtaj olcaksın dedi. Kaç haftalık olduğuda belli değilmiş. Bilgi verilmedi. Ben korkuyorum beni neler bekliyor, nasıl bişey sonra yatış verecekmi. ? Canım yanacakmı
Öncelikle çok geçmiş olsun. Kürtaj konusunda hiç telaşa kapılmayın, korkmayın. Genel anestezi altında 10 15 dk biten bir işlem, hiç bir şey hissetmeyeceksiniz. Sonra 2 3 saat hastanede kalıp çıkabilirsiniz çok ağrınız ve kanamanız olmazsa. İlk hafta kendinizi çok yormayın bol bol dinlenin.
İki kez oldum ıkısındede sadece ılk gun çok az kasık agrısı yaşandı onun dışında bişey olmadı az lekelenmelerinizde olabilir
İlk 15 gun korunmanız onerılıyor antibiyotik kullanıyorsunuz
Kürtaj işlemindede anestezi altında yapıldıgı için bişey hiisettimyprsunuz
Canım çok geçmiş olsun. Kürtaj işlemi anestezi altında yapılıyor ve hiçbir şey anlamıyorsun, hiç korkma. Hastanede işlemden sonra 2-3 saat kalıyorsun o kadar. Allah bir daha yaşatmasın, hiç kimseye yaşatmasın ama fiziksel olarak bir zorluk yaşamadım.
Muayene olmaya gittim kese görünmüyor dedi doktor, 1374 hcg değeri. Eve gelince kanamam oldu düşük yaptım , dün tekrar muayene oldum, doktor kürtaj olcaksın dedi. Kaç haftalık olduğuda belli değilmiş. Bilgi verilmedi. Ben korkuyorum beni neler bekliyor, nasıl bişey sonra yatış verecekmi. ? Canım yanacakmı
Geçmiş olsun. Düşük yaptığınızı nerden anladınız? Eğer düşük yaptıysanız kürtajı da parça kalmaması için yapacaklar kontrol amaçlı yani. Kürtaj sonrası aynı gün anesteziden dolayı yorgunluk olacaktır. Kanamanız 2 gün yoğun şekilde gelir git gide azalır. Ağrı veya acınız olmaz korkunuz olmasın.
Ben son adet tarihimi hatırlamıyorum düzensiz olduğundan geçen hafta test yaptım negatifti ağrım var di göğüslerim ağrıyordu cumartesi günü kalktığımda kesildi ağrım WC de iki gün kanamam oldu baya pıhtı li şuan 5 gün oluyo ve sadece WC ye girdiğimde veya ayaktayken gelio pıhtı kandamla damla ama çoğunlukla pihtili düşük yaşamış olabilir miyim ?