• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düşük tehlikesi =(

kızlar bende yeni hamile sayılırım, hamileliğin 5.haftasındayım. Düşük riski sadece kanama olunca mı olur?? beta hcg hormon değeriyle flnda alakası varmı acaba? çünkü kanamam olmadığı halde geçen hafta beta hcg 366 çıktı bende.. ve doktor yinede progeston verdi bi hafta sabah akşam kullan diye... varmı bu konu hakkında bilgisii olannn???
Canım beta hcg değerlerini anlamıyorum bir türlü benim en 21000 di. Kanaman yoksa korkma. Birde iki günde bir beta hcg yaptırırsan ve iki katına katlıyorsa her şey normaldir.

Herkese merhaba arkadaşlar,

11 haftalik hamileyim fakat 9. Haftada şiddetli bir kanama geçirdim. İlk hamileliğim düşük ile sonuclandigindan doktorum hamileligimi tespit edince tedbir amaçlı progesteron jel verdi (sabah). 9. Hafta yaşadığım kanamadan sonra progesteron hap ilave etti(aksam). 10. Hafta kontrolünde kanama alaninin büyüdüğünü görünce yıkıldım çünkü ben kanamanin durdugunu dusunuyordum fakat icerden devam ediyormus ve sürekli yattigimdan dolayi dışarı kan gelmiyormus. Bugün 11. Hafta kontrolüne gittim ve kanama alanı daha da büyümüş. Şaka olmalı diye düşündüm! Hapı günde 2 ye çıkardık, yatmaya devam edeceğiz vs vs...

Biliyorum ki alacak nefesi varsa sağlıklı doğacak, tasalanmak yersiz! Ama bilmek insanı hiç rahatlatmiyor.

Çok uzun bir yazı oldu umarım okurken sikilmazsiniz ama etrafında beni rahatlatmak için çırpinan insanlar dışında, hiç tanımadığım insanların yorumlarına ve deneyimlerine ihtiyacım var...

Heyecan ve merakla bekliyorum,

Sevgiler.

kızlar düşük tehlikesi yaşayan ya da atlatanlar bi bana da akıl verin nolur. 7. haftamdayım yarın 7 hafta bitiyor. geçen ct düştüm akşamda kahverengi lekelenmem oldu sadece peçeteye silince geldi ama dayanamadık acile gittik tabi. doktor rahim içi kanama var düşük tehlikesi olabilir dedi. o akşam hastanede yattık. progestan verdi fitil olarak kullanıyorum sabah akşam. evde istirahat verdi 1 hafta raporluyum. pzt tekrar işe başlıcam. neyse, ct akşamdan sonra bidaa hiç lekelenmem olmadı ama ara ara kasık ağrım oluyo gerçi bu olayı yaşamadan öncede ağrılarım oluodu ama şimdi böle bi risk olunca daha çok korkuo insan. sadece akıntım var o da fitil kullanıyorum acaba ondan mı kaynaklanıyo çok farkedemiyorumda. tehlikem hala devam ediomu bilmiyorum internette düşük riski beyaz parçalı akıntı da düşük tehlikesi falan diye yazıyo ama öyle dayanılmaz bi sancım da olmadı hiç. adet sancılarım bile daha çok oluyodu yani. ama tabi çok korkuyorum haliyle. aranızda böle yaşayan atlatan hatta çoktan bebişini kucaklayan var mı? bana bi destek verin nolur =(

Canım konu üstünden geçmiş ama görünce yazmak istedim. Bende 5+4 günlük hamileyim bugün sabah lekelenme tarzında kanamam geldi. Hemen doktora gittim. Alttan muayne oldum kanama var dedi kanama olması düşük tehlikesini getirir dedi. Keseye baktı görünüyordu. Daha küçük olduğu için bebek görünmedi. Şimdi progestan ve coraspin verdi. Uzanıp dinlememi söyledi. Şuan kanamam gelmiyor ama biraz yumurtalığım ağrıyor. Adet olucak gibi. Şuan sen nasılsın geçirdinğin süreci merak ediyorum. İlk bebeğimi 8haftalık kaybettim 1 sene sonra hamile kaldım. Ve şuan korkuyorum

Canım konu üstünden geçmiş ama görünce yazmak istedim. Bende 5+4 günlük hamileyim bugün sabah lekelenme tarzında kanamam geldi. Hemen doktora gittim. Alttan muayne oldum kanama var dedi kanama olması düşük tehlikesini getirir dedi. Keseye baktı görünüyordu. Daha küçük olduğu için bebek görünmedi. Şimdi progestan ve coraspin verdi. Uzanıp dinlememi söyledi. Şuan kanamam gelmiyor ama biraz yumurtalığım ağrıyor. Adet olucak gibi. Şuan sen nasılsın geçirdinğin süreci merak ediyorum. İlk bebeğimi 8haftalık kaybettim 1 sene sonra hamile kaldım. Ve şuan korkuyorum
Canim ben kendim sert bi dusme yasadigim icn 7.haftamda kanamam olmustu bi aksam hastanede kalip 1 hafta evde hareketsiz istirahat etmstim. Agrilarim olmustu ama kanamam devam etmemisti en onemlisi rahim ici kanamanin olup olmamasi bende 1 hafta sonra azalip durmustu icteki kanama. Kasik agrisi devam edio ilk zamanlarda adet sancisi gb evet ama daha sonralarida rahim genislemesi oldugu icn agri devam edio kanaman olmadigi surece korkma yani benim halen daha var hatta artik bicakla kesermis gb agrim oluo çatı da genislio cunku. Ama sen yine de dikkatli ol agir kaldirma kendini yorma.

kızlar düşük tehlikesi yaşayan ya da atlatanlar bi bana da akıl verin nolur. 7. haftamdayım yarın 7 hafta bitiyor. geçen ct düştüm akşamda kahverengi lekelenmem oldu sadece peçeteye silince geldi ama dayanamadık acile gittik tabi. doktor rahim içi kanama var düşük tehlikesi olabilir dedi. o akşam hastanede yattık. progestan verdi fitil olarak kullanıyorum sabah akşam. evde istirahat verdi 1 hafta raporluyum. pzt tekrar işe başlıcam. neyse, ct akşamdan sonra bidaa hiç lekelenmem olmadı ama ara ara kasık ağrım oluyo gerçi bu olayı yaşamadan öncede ağrılarım oluodu ama şimdi böle bi risk olunca daha çok korkuo insan. sadece akıntım var o da fitil kullanıyorum acaba ondan mı kaynaklanıyo çok farkedemiyorumda. tehlikem hala devam ediomu bilmiyorum internette düşük riski beyaz parçalı akıntı da düşük tehlikesi falan diye yazıyo ama öyle dayanılmaz bi sancım da olmadı hiç. adet sancılarım bile daha çok oluyodu yani. ama tabi çok korkuyorum haliyle. aranızda böle yaşayan atlatan hatta çoktan bebişini kucaklayan var mı? bana bi destek verin nolur =(
Aradan uzun zaman geçmiş. Nasıl bir süreç geçirdiniz?inşallah her şey yolunda gitmiştir. Benim de 2 gündür kahverengi lekelenmem var. Çok korkuyorum. Doktor düşük tehlikesi var dedi.

Merhaba,
Uzun zaman olmuş evet şimdi okuyunca yazdıklarımı o günlere geri gittim. Kanama 14. Haftada bitti, bebegin de buyumesi ile kanama alanları gozukmemeye başladı. Şu anda 31. Haftadayım ve cok sukur baslardaki kanamalar dışında gayet rahat bir hamilelik geçiriyorum. İnşallah sağlıkla kucağıma alacağım günü de iple çekiyorum. Kanaması olan arkadaslara rahat olmalarını ve mümkün olduğu kadar yatıp dinlenmelerini öneriyorum. İnşallah en kısa sürede atlatirsiniz.
Sevgiler,

Aradan uzun zaman geçmiş. Nasıl bir süreç geçirdiniz?inşallah her şey yolunda gitmiştir. Benim de 2 gündür kahverengi lekelenmem var. Çok korkuyorum. Doktor düşük tehlikesi var dedi.
Cok sukur kavustum kizima saglikla :) 1 hafta boyunca yatarak istirahat etmistim tuvalet haricinde kalkmadim. 3 ay boyuncada fitil olarak progestan kullanmistim. Zor bi surecti cidden. Ama o dusuk tehlikesi atlattigim haftanin sonunda pit pit atan kalbini duymak dunyalara bedeldi :)

Back