• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük tehlikesi rahim açılması

Bsraa78

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2024
39
12
3
30
13 haftalık gebeyim. Rahim açılması yaşıyorum kendimi çok yormuşum. İstirahat verdi doktor progestrron verdi. Bu süreçte ne yapmam lazım. Sürekli yatamıyorum yaşayanlar fikir verebilir mi nasıl geçirdiniz süreci

13 haftalık gebeyim. Rahim açılması yaşıyorum kendimi çok yormuşum. İstirahat verdi doktor progestrron verdi. Bu süreçte ne yapmam lazım. Sürekli yatamıyorum yaşayanlar fikir verebilir mi nasıl geçirdiniz süreci
Sürekli yatacaksın başka yolu yok en azından 4. Ayı tamamla iş yapacaksan da bunu kendini yormadan yap Allah aşkına başka bir bebeğin çocuğun yoksa yat yani neden zorluyorsun ki doktorun dediğini yap

İlk gebeliğin mi kaç santim açılma olmuş

Başka bebeğiniz var mı?
Rahim ağzı yetmezliği gibi bi durum varsa 12.haftalarda dikiş atılıp serklaj yapılması gerek diye biliyorum ilk gebeliğinizse geç kalmadan bi araştırın isterseniz..

Başka bebeğiniz var mı?
Rahim ağzı yetmezliği gibi bi durum varsa 12.haftalarda dikiş atılıp serklaj yapılması gerek diye biliyorum ilk gebeliğinizse geç kalmadan bi araştırın isterseniz..
Doktorda öyle söyledi ama sonraki kontrolümde açılma daha fazla olmamış dedi. 2 hafta sıklıkla muayenelere gidecekmişim artık

Başka bebeğiniz var mı?
İlk gebelik
Şimdi noldu peki kuzum doktor nededi
sonraki kontrolde bir sıkıntı yok dedi açılma devam etmemiş yani. Muayeneleri sıklaştırdık işte

Doktorda öyle söyledi ama sonraki kontrolümde açılma daha fazla olmamış dedi. 2 hafta sıklıkla muayenelere gidecekmişim artık
Ben de 26. Haftadayım aynı sorunu yaşıyorum rahim ağzı yetmezliği. Sık sık kontrole gidicez. Ve sürekli yatak istirahati olması lazım. Tuvalet dışında çok kalkmamaya çalışın. Şifa diliyorum hepimize.

Yatacaksın yatmaktan başka çaren yok. Bende 2018 de aynı sebepten bebeğimi kaybettim 18 haftalık. 2020 de dr yatman lazım dedi dinlemedim çok yatmadım 15 haftalikken kaybettim. 3 sene çocuğum olmadı üstüne şimdi hamileyim çok şükür 26 haftadir wc hastane hariç kalkmıyorum. Yatmani öneririm. Çünkü yer çekimi diye bir gerçek var. 3 cm açılma haftan için riskli gibi. En azından farkedilmiş kayıp yaşamadan önlemini al elinden geleni yap ve Allaha bırak. Keşke dememek için sabırli ol

Back
X