• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük sonrası

zadehan

Bien, merci.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2018
502
581
33
Selamlar.
"Konuyu doğru yere açmadığımın farkındayım fakat lütfen banlamayın çok acil cevaba ve şifaya ihtiyacım var. En erken yanıtı burdan alırım diye yazmak istedim."
Hanımlar ben 8 haftalık düşük yaptım. Düşük yaptığım gün doktorum kürtajlık bir durumun görünmediğini ancak yinede bir kaç gün sonrasına jinekoloğa randevu alıp görünmem gerektiğini söyledi. Bugün (5 gün sonrasında) farklı bir doktora göründüm ve kürtaj dedi. Çok affınıza sığınarak kalan parçalar kanama yoluyla düşüyor ara ara. Ben bu şekilde doğal yoldan atlatmayı denemek istiyorum. En azından kürtajı en son çare görebilmek için, şifa adına elimden ne gelirse uygulamak istiyorum.

Bitkisel yollarla çözüm bulabilir miyim?
Benim gibi olupta kürtaj olmadan sonuca ulaşan var mı?

gecmıs olsun
boyle durumlar ıcın doktor ılac verıyor onu kullanıyorsunuz tamamen dusmesı beklenıyor kontrole cagırıyorlar ve bır sorun var mı bakıyorlar
kendınız bıtkılerle otlarla mudahale etmeyın , kullanılan ılacla bıtkılerın tepkımesı olabılır hormonların dengesını bozabılır
doktor nasıl yonlendırdıyse oyle devam edın

gecmıs olsun
boyle durumlar ıcın doktor ılac verıyor onu kullanıyorsunuz tamamen dusmesı beklenıyor kontrole cagırıyorlar ve bır sorun var mı bakıyorlar
kendınız bıtkılerle otlarla mudahale etmeyın , kullanılan ılacla bıtkılerın tepkımesı olabılır hormonların dengesını bozabılır
doktor nasıl yonlendırdıyse oyle devam edın
İlacı varsa elbetteki yazmasını isterim fakat hiç öyle bir öneride bulunmadı bile. Direk kürtaj dedi.

İlacı varsa elbetteki yazmasını isterim fakat hiç öyle bir öneride bulunmadı bile. Direk kürtaj dedi.
tamam oyle dedıyse oyle olması gerekıyor demek kı
sız kendınız bıtkılerle kendı kendınıze dusuk yaparsanız hayatınız tehlıkeye bıle gırebılır

Geçmiş olsun. Aynı gruptaydık sizinle. Ben de düşük yapmak için bekliyorum şimdi. Ben de doğal bir yol varmı diye sordum doktora, bilimsel olan hiç bir doğal yöntem yok dedi. Bu doktora güvenmediyseniz başka doktorun da fikrini alın. Ancak doktorlar uzun süre bekleyip enfeksiyon riski almak istemiyorlar.

ben de sizin gibi hiç bir şey kullanmadan doğal yolla düşük yapmak istiyorum. Ancak doktor bu sefer kürtaj tavsiye etti ve kürtajın da risklerinin çok düşük olduğunu söyledi. Ya da ilaçla da rahim kasılmaları başlatılabilir dedi. Ancak bu ilaçlar da temizliği sağlamayıp kürtaj gerekebilir diye de uyardı.

siz neden kürtaj olmak istemiyorsunuz?

tamam oyle dedıyse oyle olması gerekıyor demek kı
sız kendınız bıtkılerle kendı kendınıze dusuk yaparsanız hayatınız tehlıkeye bıle gırebılır
Tıp ve bilim ne diyorsa onu yapın
Operasyondan önce alternatif arıyorum ben. Elbetteki aradığım çözümü danışmadan kafama göre kullanmayacağım

Operasyondan önce alternatif arıyorum ben. Elbetteki aradığım çözümü danışmadan kafama göre kullanmayacağım
alternatıfı olsaydı doktor soylerdı
:) sızın hayatınızı cok cıddıye aldıgımız ıcın yazıyoruz bunu
ıcersınız 2-3 ot sızı zehırler veya hormonlarınızı bozar su evrede bırseye sebep olur al basa bela ne gerek var
bız burda yazsak hemen gıdıp deneyeceksınız burada yazılanları okuyan kısıler belkı deneyecek cok tehlıkelı ısler

Geçmiş olsun. Aynı gruptaydık sizinle. Ben de düşük yapmak için bekliyorum şimdi. Ben de doğal bir yol varmı diye sordum doktora, bilimsel olan hiç bir doğal yöntem yok dedi. Bu doktora güvenmediyseniz başka doktorun da fikrini alın. Ancak doktorlar uzun süre bekleyip enfeksiyon riski almak istemiyorlar.

ben de sizin gibi hiç bir şey kullanmadan doğal yolla düşük yapmak istiyorum. Ancak doktor bu sefer kürtaj tavsiye etti ve kürtajın da risklerinin çok düşük olduğunu söyledi. Ya da ilaçla da rahim kasılmaları başlatılabilir dedi.
Siz de miii.. Size de çok geçmiş olsun üzüldüm gerçekten. Rabbim tekrardan nasip eder inşallah.
Kürtajlık durum görünmüyor diyen doktorum eğitim araştırma hastanesinde ki doktordu. Bugün gittiğim doktor ise özel bir hastanenin doktoruydu. Üslubu bile çirkindi. Düşük yaptığın hastane başka bir yer buraya neden geldin der gibi ima etti. Para koparmak için kürtaj dediğini düşünüyorum. Ben büyük bir bölümünü düşürdüm zaten. Hastanede yaptım düşük ve alıp kutuya koyduklarını gördüm oldukça fazla idi. Ona nazaran kalan kısmını da adaçayı, hayıt tohumu gibi şeyleri tüketince atabilir miyim diye düşünüyorum. Eğitim araştırma hastanesinde ki doktora tekrar randevu aldım fakat 13 gün sonrasına bulabildim :(

Ne gibi bir alternatif arıyorsunuz anlayamadım?Doktor kürtaj demiş,doktorda bayılmıyordur eminim bu pandemi ortamında operasyon yapmaya....Size ne gibi bir düşmanlığı olabilir doktorun..Madem doktorları dinlemeyeceksiniz,boşuna meşgul etmeyin bu yoğunlukta..
Bir kaç doktora daha gidin kafanıza yatmadıysa ,şifanızı bilimde arayın

ben de sizin gibi hiç bir şey kullanmadan doğal yolla düşük yapmak istiyorum. Ancak doktor bu sefer kürtaj tavsiye etti ve kürtajın da risklerinin çok düşük olduğunu söyledi. Ya da ilaçla da rahim kasılmaları başlatılabilir dedi. Ancak bu ilaçlar da temizliği sağlamayıp kürtaj gerekebilir diye de uyardı.

siz neden kürtaj olmak istemiyorsunuz?
Soru kısmını yeni farkettim. Riskli durumları ciddi riskler açıkçası. Ve rahmin kazınarak temizlenmesi de ürkütmüyor değil her ne kadar genel anestezi altında yapilacak olsa da. Sadece bu durumda değil, tum sağlık problemlerinde ben ilk önce doğal yollara başvururum. Bundada birseyelr ile şansımı denemek istedim.

Ne gibi bir alternatif arıyorsunuz anlayamadım?Doktor kürtaj demiş,doktorda bayılmıyordur eminim bu pandemi ortamında operasyon yapmaya....Size ne gibi bir düşmanlığı olabilir doktorun..Madem doktorları dinlemeyeceksiniz,boşuna meşgul etmeyin bu yoğunlukta..
Sağolun öneriniz için ama burda kimse de size zorla yorum yapın demiyor. Uslubunuz en azindan benim durumumu yaşayan kimseler için daha naif olabilirdi. Yaşayan bilir diye boşuna dememişler. Umarım aynı durum başınıza gelmez. Ayrıca doktorları dinlemeyecekseniz boşuna meşgul etmeyin zirvalıklarlarıniza kulak tıkıyorum. Sizi hiç ilgilendirmez neyi duyup neyi uygulayacağım.

Selamlar.
"Konuyu doğru yere açmadığımın farkındayım fakat lütfen banlamayın çok acil cevaba ve şifaya ihtiyacım var. En erken yanıtı burdan alırım diye yazmak istedim."
Hanımlar ben 8 haftalık düşük yaptım. Düşük yaptığım gün doktorum kürtajlık bir durumun görünmediğini ancak yinede bir kaç gün sonrasına jinekoloğa randevu alıp görünmem gerektiğini söyledi. Bugün (5 gün sonrasında) farklı bir doktora göründüm ve kürtaj dedi. Çok affınıza sığınarak kalan parçalar kanama yoluyla düşüyor ara ara. Ben bu şekilde doğal yoldan atlatmayı denemek istiyorum. En azından kürtajı en son çare görebilmek için, şifa adına elimden ne gelirse uygulamak istiyorum.

çok geçmiş olsun düşük sonrası dr her ihtimale karşı ilaç veriyor kanamayla atması için sıze neden vermemiş kürtaja yonlerdi ki onu anlamadım siz başka bir dr daha görünün kanamaniz varmi peki

Sağolun öneriniz için ama burda kimse de size zorla yorum yapın demiyor. Uslubunuz en azindan benim durumumu yaşayan kimseler için daha naif olabilirdi. Yaşayan bilir diye boşuna dememişler. Umarım aynı durum başınıza gelmez. Ayrıca doktorları dinlemeyecekseniz boşuna meşgul etmeyin zirvalıklarlarıniza kulak tıkıyorum. Sizi hiç ilgilendirmez neyi duyup neyi uygulayacağım.
Doktorları dinlemeyecekseniz meşgul etmeyin lafıma zırvalık demenizden sonra anladım ben sizi..
Çok ayrı yerlerden bakıyoruz anlaşıldı,tekrar geçmiş olsun,
Umarım aradığınız bitkiyi bulursunuz

Soru kısmını yeni farkettim. Riskli durumları ciddi riskler açıkçası. Ve rahmin kazınarak temizlenmesi de ürkütmüyor değil her ne kadar genel anestezi altında yapilacak olsa da. Sadece bu durumda değil, tum sağlık problemlerinde ben ilk önce doğal yollara başvururum. Bundada birseyelr ile şansımı denemek istedim.

İyi de bu grip oldum ilaç kullanmak yerine bitki çayı içeyim gibi bir şey değil ki önce doğal yollara başvurasınız. Doktor kürtaj diyorsa kürtajdır. İçinize sinmediyse başka bir doktora gidersiniz. Yıllardır bunun eğitimini alan insanların söylediğini değil burda kim olduğu belirsiz insanların laflarını mı dinleyeceksiniz? Farzedelim size bir bitki önerdiler hadi kaynatıp içtiniz ya iyi gelmezse ya zehirlenirseniz ya başka okuyanlar da denemek isterse?

her düşük den sonra kürtaj olacak diye bir şart yok ama bazı para göz doktorlar ilacla vücuttan atılacak olanı da maalesef kürtaja zorluyorlar kürtaj çok sağlıklı olmaya biliyor rahim için arkadaş da onun için soruyor

Selamlar.

Canım bende bir dusugumu kürtaj yapmadan düşürdüm çünkü 3 kürtaj oldum bir daha olmak istemedim oyuzden bir hafta boyunca kanamam oldu pihtilar çıktı maydonoz kaynattim içtim. Ağır işler yaptım kendimi sıcak tuttum kanamam olsun diye kesinlikle ağrı kesici icme kanın kesilmesin evde atladım zipladim öyle düştü çok kötü bir durum rabbim yaşatmasın kimseye

Siz de miii.. Size de çok geçmiş olsun üzüldüm gerçekten. Rabbim tekrardan nasip eder inşallah.
Kürtajlık durum görünmüyor diyen doktorum eğitim araştırma hastanesinde ki doktordu. Bugün gittiğim doktor ise özel bir hastanenin doktoruydu. Üslubu bile çirkindi. Düşük yaptığın hastane başka bir yer buraya neden geldin der gibi ima etti. Para koparmak için kürtaj dediğini düşünüyorum. Ben büyük bir bölümünü düşürdüm zaten. Hastanede yaptım düşük ve alıp kutuya koyduklarını gördüm oldukça fazla idi. Ona nazaran kalan kısmını da adaçayı, hayıt tohumu gibi şeyleri tüketince atabilir miyim diye düşünüyorum. Eğitim araştırma hastanesinde ki doktora tekrar randevu aldım fakat 13 gün sonrasına bulabildim :KK43:

dilerim siz de en kısa zamanda sağlıklı bir hamilelik yaşarsınız.

ben de araştırdım düşüğü hızlandıracak doğal yöntemler. Açıkcası kafama yatan hiç bir şey çıkmadı karşıma. Doktoruma da sordum, o da hiç bir şey işe yaramaz dedi. Geçen gece hastalandım, düşük yapıyorum sandım, hiç bir şey olmadı bebeğe, hatta o hastalıkta bir kanamam olmayınca acaba bitmeyecek mi bu hamilelik diye bile ümitlendim ama ertesi günkü bhcg sonucu çok düşmüş geldi.

her tecrübe farklı tabi ama ben 6ay önce 13. haftada düşük yaptım, kanama 14 saat sürdü, en son plesanta geldi ve her şey çok belirgindi. Size hastanede çok kan gelmiş gibi gelebilir ama gerçekten çok fazla kan tomarları oluyor, defalarca, o nedenle daha sandığınızdan çok hücre olabilir içeride.

açıkcası sizinle biraz aynı kafadayız. Ben de doğal beklemenin en sağlıklı olduğunu düşünüyorum ama sizin için riskli bir durum oluşmaması en önemlisi. Ben kürtaj hakkımda çok olumsuzluklar duydugumu söyledim, doktor da artık kullanılan aletlerin çok geliştiğini ve risk ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi. Ben pazartesi kontrole çağırıldım, o gün anlatılacak tüm seçenekler, o gün tekrar soracağım doğal beklemek istediğimi ama süreci nasıl hızlandırabileceğimi ama açıkcası işe yarar bir şey söyleyeceklerini düşünmüyorum.

çok geçmiş olsun düşük sonrası dr her ihtimale karşı ilaç veriyor kanamayla atması için sıze neden vermemiş kürtaja yonlerdi ki onu anlamadım siz başka bir dr daha görünün kanamaniz varmi peki
Teşekkür ederim herkes oyle diyor ama bana neden vermedi ki :( yani alternatif olarak bile sunmadı bilemiyorum. Tekrar gideceğim yine. Emziriyorum gerçi ondan da olabilir

Selamlar.

Merhaba zadehan..zaten düşük yapmışsın,zamanla kalan parçaların düşmesini bekle istersen bazen ağrılı pıhtılar gelebilir,bu normaldir.kürtaj zannedildiği gibi masum bir operasyon değil.kürtaj sonrası ciddi yapışıklık olup hem ameliyat oldum hemde kürtaj sonrası zaten gebe kalamadim ancak ameliyattan 1.5 yıl sonra kalabildim.bence ilaçla düşürülebiliyorsa hastane ortamında düşürmeyi talep et.sen zaten düşük yapmışsın kürtaj müdahalesine ne gerke var.demekki bedenin yavaş yavaş atıyor pihtilari.panik olma .Büyük kadindogum hastanelerinde ilaçla düşük imkanı oluyor hemen kürtaj demiyorlar.cok geçmiş olsun.

Back