Gebeliğe Hazırlık Düşük sonrası

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Tyneas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2017
296
101
103
30
Artvin
merhaba arkadaşlar
Geçen sene temmuz ayında düşük yaptım. Mecburen kalan parçalar için kürtaja alındım. Kürtaj sonrası doktor iki tane hap yazmış ama ben onları kullanmadı biri cefaks diğeri aprol fort. Bilinçli olarak kullanmamışlık yapmadım ama ben zaten kendimde değildim hastaneden çıktığımızda hiç bişey düşünemiyordum. Eşime kaç zamandır soruyorum sadece benimle konuştu reçete falan vermedi diyor. Şunu ypmayın bunu yapmayın falan demiş. Kaynanam ve eltim desen onlarında haberi yok. 2 gün önce rastgele e nabız dan kontrol ederken farkettim ve dünya başıma yıkıldı resmen. 1 senedir sağlık sorunlarım bitmedi çocuk sahibi olmak için hep bişeyler çıktı. O ilaçları kullanmış olsam şimdi belkide böyle bir problemim olmayacaktı. Merak ettiğim bu ilaçları kullanmadığımı şimdiki doktoruma söylemele miyim ve doktorun bize reçete verip vermediğini o tarihte nasıl öğrenebilirim. Çünkü ailem hiç bişry vermedi diyor. Reçeteyi yazıp teslim mi etmedi diye aklıma geliyor. Ona göre doktora karşı da bie yaptırım da bulunucam çünlü eğer ki kendi unuttuysa böyle önemli bişeyi. Kürtaj sonrasında da yanıma gelip iyi misin diye kontrole bile gelmedi

Kürtaj sonrası herkese antibiyotik ve ağrı kesici muhakkak verilir reçete ile antibiyotik kullanmadıysanız iltihap enfeksiyon gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz böyle durum mu var sizde

Kürtaj sonrası herkese antibiyotik ve ağrı kesici muhakkak verilir reçete ile antibiyotik kullanmadıysanız iltihap enfeksiyon gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz böyle durum mu var sizde
Ben de oldum bana 2 kutu antibiyotik ve ağrın olursa diye ağrı kesici verdi. Ben de kullandım ama senin baya olmuş. Dedikleri gibi bunlar sonrasında enfeksiyon için dediler yani çocuk olmamasına etkisi olmaz bence. Senin ilaçlar da onlardan olsa gerek. Sonrasında kontrolde gidip bu tür rahatsızlık yoksa içmemen problem olmamıştır.

Kanda enfeksiyonun çıktı. İdrarda sürekli çıkıyor. Adet olmuyorum hap kullanmayınca. Yumurtalıklarım tembelleşmişti doktor onı hormon takviyesi ile düzeltti. Şuan süt hormonumda az yükseldiği için ilaç kullanıyorum. Ama enfeksiyon kaç aydır geçmiyordu bu ay doktorum 1 haftalık antibiyotik tedavisi uyguladı sabah akşam 2 tane serum yedim. Geçti mi şuan bilmiyorum. Kontrolüme 1 hafta var daha. Artık yıprandım ve acaba o ilaçları kullansaydım böyle olmaz mıydı diye düşünüyorum

Anladım çok geçmiş olsun. Belki evet o zaman en başından kontrol altına alınsaydı olmayabilirdi. İnşallah en kısa sürede iyi olursunuz

Kürtajdan sonra ilaç veriliyo ki bana da verilmişti. Hatta dr 1 hafta sonra kontrole çağırıyo. Kontrolede mi gitmediniz peki

Enfeksiyon önemli ve gebelik oluşması yönünde engel başta onu söyliyim enfeksiyon varlığı zaten regl düzenini aksatır aslında doktorunuzun eşinize konuşmanın yanında reçete de vermesi lazımdı kürtaj öncesi böyle sorunlarınız yoksa özellikle enfeksiyon kürtaj sebebiyle olmuştır geçmiş olsun

Kürtajdan sonra ilaç veriliyo ki bana da verilmişti. Hatta dr 1 hafta sonra kontrole çağırıyo. Kontrolede mi gitmediniz peki
Aynen 1 hafta sonra kontrole gittim herşey normal dedi. Ama ilacı kullandın mı dye bile sormadı. Doktorun ihmali mi söz konusu diye düşünüp duruyorum. Eşime vermiş olaa böyle önemli bişeyi unutmaz biliyorum ki sabaha kadar araba da yattı korkudan hastanr kapısında. Hadi eşimi geçtim kaynanam eltim yanındaydı onlarda görürdü bişey vermiş olsa birinden biride hstırlardı. Görür görmez öyle kötü oldum ki

Aynen doktorum da öyle dedi kürtaj öncesi herşeyim normaldi. Evlenir evlenmez 2 ayın sonunda hamile kaldığımı öğrendim. Yani böyle uğraşmamı gerektirecek bi süreç bile yaşamamıştım. Regl desem hep düzenliydi 29 günde bir olurdum şaşmazdı bile. Kanda ne enfeksiyon vardı ne bişey sonradan oluşan birşey bu

Allah kaldıramayacak yük dert vermezmiş. Hepimiz kadın olarak yaşıyoruz bu tip sorunlar. sen gönlünü ferah tut. daha yeni evlisin zaten hersey düzelir. çocuğu bir süre düşünme bence ben iyi olayım de. sonra kafanı rahat tut devam edersin. İnş hayırlı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…