Gebeliğe Hazırlık düşük sonrasi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Hayaller_hayatlar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2016
1.546
789
123
34
Merhaba arkadaslar. Malesef bir düşük yasiyorum. Kanamam devam ediyor. Doktor 2 ay korun dedi. Ama beklemek istemiyorum. Benim durumumda olan var mi? Dusukten sonra hemen hamile kalan var mi?

Merhaba arkadaslar. Malesef bir düşük yasiyorum. Kanamam devam ediyor. Doktor 2 ay korun dedi. Ama beklemek istemiyorum. Benim durumumda olan var mi? Dusukten sonra hemen hamile kalan var mi?
Doktorunu dinle. Korun. Hamile kalırsan bile çocukta sağlık problemi olur Allah korusun bi eksikliği falan olabilir. Riske atılmaz böyle bişey.

Daha yeni miydi. Niye 2 ay dedi o zaman doktor yaa Allah Allah. Kimyasal gibi bişey olmuş. Daha gelişmeden düşmüş o zaman.
Test yaptm beta 208 cikti. 2 gun sonra 276 oldu. 1 gun sonra 336 oldu. 1 hafta aonra gel ama kanaman baslayabilir dedi. Nitwk basladi da. Gittim. Belli belirsiz bir kese gorundu o da sekli bozulmaya baslamis. Düşük baslamis dedi. Hala devam ediyor kanamam 5. Gun bugun kanamanin. Evet cok cok yeni. Daha sekillenmemisti ki. Bende ondan anlam veremiyorum bite korunmam gerekiyor. Buyuk bir duauk degil. Kurtaj degil. Adet gibi atiyor vucut. Sadece adete gore daha yogun ve minik parcalar geliyo

Bence başka bi doktora git tahlilin falan ne varsa yanına al bi görün. Normal değildir bence böyle bir düşüğe 2 ay.

ilk gebeliklerde böyle olabiliyormuş. ben ilk düşük yaptığımda doktor bana öyle söylemişti. hatta düşürdüğünü farketmiyormuş çoğu insan regl olduğunu düşünürmüş. o yüzden normal görülüyormuş. üzmeyin kendinisi herşeyin hayırlısı.

Teşekkür ederim. Hayirlisi boyleymis. Sizin kacinciydi?

benim 2. düşüğüm. 9 aylık evliyim. üzücü bir durum bu 2. biraz daha ağır geldi. biraz fazla heveslenmiştim

ilk düşük eylülde olmuştu benim. 2. si de bu ay. ama beni kıyas alma bence benim haşimato tıroid rahatsızlığım var. o yüzden gebe kalmam biraz uzun sürebiliyor. ilk gebelikten sonra tıroid hormonu yükseldi onun tedavisi uzun sürüyor. bence sende kontrollerini yaptır bu yönde. gebelikle birlikte bir çok hormon değişkenlik gösterebiliyor. 2. gebeliğin için hazırlıklarını yapmayı ihmal etme. dün kontrole gittim tekrar hamile kalmak için hiç bir engelin yok dedi doktor ama benim tıroid engelim var. doktor değişikliği yapmayı düşünüyorum. hiç bilmediğim bir şehirde bilmediğim doktorlar olunca bende zorlanıyorum.

Maalesef ayni sorun bende de var. Hasimatoyum ben de. Gebelikte 6 ya cikti tsh. Simdi normale dustu. Ilac dozunu yükseltmiştim iyi geldi. Acaba dusugun sebebi tiroide mi bagli, doktorlar da bisey diyemiyor

yok doktorlar bir şey demiyor ben biraz araştırdım nasıl olması gerektiği ile ilgili. benden tavsiye bu hafta hemen gidip tsh a bir baktır. bağışıklık kazanıyormuş sanırım hamilelikle birlikte vücut sonrasında da tsh fırlıyor. benim tsh 59u gördü ilk gebelikten sonra. ilaç dozu yükseltilerek normal bir düzene geçmeye çalıştık tsh 2nın altında sabitlendiği zaman da gebelik planlayabilir hale geliyoruz. benda bu hafta tsh tekrar baktırmayı planlıyorum. birlikte yeni bir gebelik sürecini yürütebiliriz. iyi bir endokrin doktoruna gitmelisin. tsh seviyesi için doz ayarlaması yapması önemliymiş. ben birde ozon tedavisi göreyim istedim. biz çözüm değil ama haşimatonun vücuda verdiği zararları azaltması yönünden fayda sağlayabilir diye düşündüm.

sagol canim. en son baktirdim 2nin altina dusmus. hangi sehirdesin doktora kime gidiyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…