Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Olur inşaAllah içini ferah tut.Olmuşsa muhakkak bi daha olucaktır.Bu dönemde eşlerin birbirine desteği çok önemli.Bu olunca herşey aşılıyor. Sadece sabır etmek lazım imtihan işte.
Kesinlikle canım olucagi varsa nasipte kaderde illaki oluyor. Annelerimiz ya da diger bizim gibi bu isin bilimini bilmeyen insanlar sanki yumurtlama mi takip edip kalıyor. Ben cevremdekilere diyorum iste ovulasyon yumurtlama vs o da ne diyolar. Dunya ya bi insanin gelisi dogusu kader. Bi amel başlangıci bu da bizim elimizde olmayan seylerden ilahi. Uzerimize düsneni yapip sabirla bekliycez kuzum.

Sen de mı ankaradasın canım

Peki canım bu Riskli gebelik uzmanları özelde oluyor mu? Yoksa sadece devlet hastanelerinde mi var? Yada perinatolog özelde var mı?
Benim doktorum hem ozelde hem kendi muayanesinde çalışıyordu cnm

Bağışıklık serumu kullandım, kan sılandırıcı da kullandım.Benim aklıma genetikten başka birşey gelmiyor malasef.Ha keşke Genetik olmasa, Genetiği sağlam embriyoyu bulmak zor oluyor malasef
Oyle deme bagısıklık olarakta vucut bebegı öldürüyosa daha zor serumla falan baskılanmıyomuş bazı bagısıklık hastalıkları doktorum bana demişti bagısıklıgın cözumunu tam tıp bulamadı diye cok korkmuştum. Pgt onerdı hatta kalitelı embrıyo oldgu halde neden dusuk oldgnu anlayalım embrıyodan mı kaynaklı vucut mu kaynaklı diye. Embrıyodan kaynaklıysa bi şekilde sağlıklı embrıyo bulunur ama vucuttan kaynaklıysa bagısıklıktan yanı tam bir cözümüde yok Allah korusun vucudun bebegı kabul etmıyo dusunsene.. O serumlar sadece bagısıklık için takviye iyi geldiği düşünülüyo

Bır yandan hemen vakit geçsin Yeni tedaviye başlayım diyorum bir yandan da aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum.Ama anne olma isteğini bastıramıyorum.
Daha acın cok yeni o yuzden ama bir süre sonra bebek saglıklı degılmiş önume bakıp yeni tedavıme yogunlaşmalıyım diceksın inşallah

Keşke kadının bir evladı olsaydı, olan yınr kadına oluyo cok acı

Aynen bende bu pıhtılaşma için bir sürü doktora gttım bendede faktor 5 ve 2 var heterozigotum sadece hamılelıkte düşük yaptıranlar ya da annenın bacagında pıhtı atmasına neden olan genler bunlarmış mthfr hamılelıkte herangı bir kotu sonuca sebep olmuyormuş. Doktorlarda bıktıgı için mthfr gorunce bıle kan sulandrıcıya başlatıyo cunku ınsanlar pıhtılaşmam var doktor ilaç vermedı ondan dustu dıyolar doktorda kurtulmak için verıyo. Bu genler bizde varsa anamızda babamızdada vardır onlarda neden düşük olmadı ananelerımız zamanında kan pıhtılaşması yokmuydu herkes doğuruyodu. İnsanlar gdo lu yedgm yıyeceklere, tarım ilaçlarına, hormonlu etlere ve süt ürünlerıne takılmıyo bunlardan üreme sistemımız bozuluyo bunlar kımsenın umrunda degıl fakat mthfr ye takılıyolar

Bende boyle düşünuyorum canım kimse bu testlerı yapmıyo bıle benım burun arkadaslarım en fazla 3. Ayında hamıle kaldı ya da anneme annaneme baktgmda boyle seylerden haberlerı yok annemın hemen cocugu olmuş nasıl olmaz dıye bana şaşırıyo kadın duymamış bıle. Bazen dıyorum ki Allahım evlat vermıcek mı bana sonra dıyorum ki vermek istemese yumurta da vermezdı rahımde vermezdı ne hastalıklar var cok şükür rabbıme, bu bir sınav bizler için o kadar guzel gunlerımız olacak ki ben inanıyorum rabbım kimsenın kucagını boş bırakmasın

Öyle tabi ama sebebini bilerek ilaç kullanmak daha iyi kuzum. Yoksa karanbole veriyorlar gereksiz yani

Nasıl ilerliyor aşılama? Bize süreçten bahsedebilir misin
İğne vericek kuzum yumurtayı kontrollu Bı sekılde buyutcekler, 2gune bır takıp yapıyor, yeterlı olgunluğa gelınce catlatma iğnesi vurulacak, 36 saat sonra esım sperm vercek, o yıkanıcak %100hızılar kalıyor geriye (gecen asılamada 13mılyon %100hızlı sperm koydular tuttu) yıkanan spermi yumurtanın yanına şırınga gibi bişey le bırakıyor.. Bu kadar 1 dklık Bı islem, bana sonrasında progestan ıgne de vermisti gun asırı onu da vurdurmustum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…