Kendi durumumu anlatayım, özel hastanede bir doktora gittim kesenin yanında hematom (kanama) var, keseden büyük, düşük tehliken var, seni radyoloğa göndericem.. Radyolog: düşük tehliken var, kanama alanın geniş, bakalım göreceğiz tutunacak mı?.
Söylem bu. 2. kez gidişimde (yaklaşık 1 hafta sonra) kadın doğumcu: kese büyümemiş -gelişmemiş, bebek göremiyorum bebek görmem lazım. Önceki hafta kanamadan konuştuk ondan hiç bahsetmedi küçüldü dedi ama üzerinde durmadı. En azından bu iyi bir şey deyip moralimi düzeltebilirsin değil mi? Bir de rahmi bulamıyor iki saat arıyor (ya da bana saatler geliyor) Artık bu aşamada dayanamadım doktor hanım kese boyutu kaç mm dedim, geçen radyoloji raporunda kese boyutu şu idi siz şu diyorsunuz şu kadar büyümüş nasıl gelişmemiş dedim. Tabi ki eski görüntüleri kaydetmemiş, sistemden baktı ha evet dedi. Sonra yok doğacaksa doğar diye saçma sapan hikayeler anlatmaya başladı. Yahu arkadaş bana bunları herhangi biri de anlatabilir ben komşu, arkadaş değil "doktor" istiyorum.
Yaklaşık 5 gün sonra devlet hastanesinde başka bir doktora gittim. Doktor keseyi 3 saniyede buldu,her şey normal görünüyor kalp atışı da görünüyor dedi. Yani tavır ve gözlem farkı o kadar çok olabiliyor ki. Tabi ki bu bebeğin düşme ihtimalinin olmadığı anlamına gelmiyor. Allah korusun 9. ayında ölü doğumlar da olabiliyor. Bu takdir-i ilahi yapacak bir şey yok, çeşitli rahatsızlıklar ortaya çıkıp bebeği de etkileyebilir bu başka bir şey. Ama yeni anne adayı ile konuşurken bence biraz daha hassas olmak gerekiyor. Malum zaten hormonlar tavan her şeyi kafaya takıp en kötü ihtimali zaten düşünüyoruz.