• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düşük mü dış gebelik mi mol gebelik mi

pinkglove

Guru
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2012
1.288
847
323
Arkadaşlar artık düşünmekten kafayı yemek üzereyim. 26 şubatta hamile olduğumu öğrendim beta hcg 215 çıktı. 2 gün sonra 508. Sonra kahverengi lekenlenme başladı ve doktorum düşük tehliken var dedi. 3 gün sonra yaptirdigimiz tahlilde beta 178 gibi bir sey çıktı. Doktor düşük yaptığımı kese görünmedigi için kurtaja gerek olmadigini soyledi. Daha sonra yapilan testte beta 79 gibi bir şey çıktı. Vajinal muayenelerde kese hiç gözükmedi. Fakat kanamam bitip beta testi yaptırınca şokla karşılaştım. Ben sıfırlanmistir diye düşünürken beta 240 lara ertesi gün 265 e yükseldi. Doktor mol gebelik ya da dış gebelik olabilir dedi. Benim durumuma benzer bir şey yaşayan var mi? Iyi kötü bir şeyler duymaya ihtiyacim var.

gecmıs olsun
dıs gebelık dıye dusundum nedense

gecmıs olsun
gecmıs olsun
bügün tekrar bhcg testi yaptırdım. Yine yükselmiş. vajinal ultrasonla baktılar hiçbir şey gözükmüyor. dış gebelik olabilir dedi doktor. Fakat müdahalede bulunmak için erken olduğunu söyledi. Acele etmememi, değerlerin çok düşük olduğunu sağlığımı etkilemeyeceğini... gel gör ki aklıma bunları kabul ettiremiyorum..

cnm kesenin görünmemesi ve değerlerin bi inip bi çıkması sanki dış gebelik gibi doktor ne diyor peki? cnm dikkat et dış gebelik Allah korusun iç kanama olur :( Kaçıncı haftadasın sanırım 7. haftalarda belli oluyor

cnm kesenin görünmemesi ve değerlerin bi inip bi çıkması sanki dış gebelik gibi doktor ne diyor peki? cnm dikkat et dış gebelik Allah korusun iç kanama olur :KK43: Kaçıncı haftadasın sanırım 7. haftalarda belli oluyor
Dış gebelik olabilir dendi. Mol gebelik olabilir. Düşükte sağlıksız bir doku kalmış olabilir dendi. Zaten sorun da bu ne olduğu belli değil. Değerler düşük olduğu için bir müdahale yapılmıyor. Normal şartlarda kesenin gözükmesi lazımdı ama rahimde hiç bir şey yok. Sadece bhcg artıyor ve sebebi bulunamıyor.

Dış gebelik olabilir dendi. Mol gebelik olabilir. Düşükte sağlıksız bir doku kalmış olabilir dendi. Zaten sorun da bu ne olduğu belli değil. Değerler düşük olduğu için bir müdahale yapılmıyor. Normal şartlarda kesenin gözükmesi lazımdı ama rahimde hiç bir şey yok. Sadece bhcg artıyor ve sebebi bulunamıyor.
Aslında bu degerlerın dusmeseydıde suanda kese gozukmezdı once bı onu netlestırmek lazım adetın ne kadr gectı bılmıyorum benımde dıs gebelık suphem vardı ancak benım degerım dusmuyordu sadece %100 degıl %50 katlıyordu ve bos gebelık oldugu ortaya cıktı adete gore hesapladıgımızda 8+2 gunlukken kurtaj oldum .

Aslında bu degerlerın dusmeseydıde suanda kese gozukmezdı once bı onu netlestırmek lazım adetın ne kadr gectı bılmıyorum benımde dıs gebelık suphem vardı ancak benım degerım dusmuyordu sadece %100 degıl %50 katlıyordu ve bos gebelık oldugu ortaya cıktı adete gore hesapladıgımızda 8+2 gunlukken kurtaj oldum .
Geçmiş olsun sat 20 ocakti. Ama gecen hafta adet kanamasi gibi kanamam oldu 5 gün boyunca. İşte düşük yaptın dediler. Kaç haftalik bilmiyorum yani.

Geçmiş olsun sat 20 ocakti. Ama gecen hafta adet kanamasi gibi kanamam oldu 5 gün boyunca. İşte düşük yaptın dediler. Kaç haftalik bilmiyorum yani.
8+1 cıkıyor bugun dusuk yapmamıssınkı hala beta hcg yukselıyor . baya dusuk gebelık haftana gore benım 4500 bulmustu beta hcg 6+4 fılan

şimdi doktordan geldim yine artmış değerler. Fakat ne ultrasonda ne vajinal ultrasonda bir şey gözükmüyor. Herşey gayet normal gözüküyor. Doktor farklı bir ultrason çektirdi hatta. Belki biz göremiyoruz bir de doopler diye bir cihazla bakıldı yine bir şey yok. Dış gebelik gibi duruyor ama hiçbir şey görünmüyor takipte kalacaksın dendi. cumartesi yine kan hastane falan yani...

şimdi doktordan geldim yine artmış değerler. Fakat ne ultrasonda ne vajinal ultrasonda bir şey gözükmüyor. Herşey gayet normal gözüküyor. Doktor farklı bir ultrason çektirdi hatta. Belki biz göremiyoruz bir de doopler diye bir cihazla bakıldı yine bir şey yok. Dış gebelik gibi duruyor ama hiçbir şey görünmüyor takipte kalacaksın dendi. cumartesi yine kan hastane falan yani...
Bu nasil is ya anlamadim bir an once sagligina kavusursun insallah Canimm ya

Bu nasil is ya anlamadim bir an once sagligina kavusursun insallah Canimm ya
Valla kimse anlamadı. Doktorlara da tam guvenemiyorum. 2 hastaneye birden gözüküyorum. Ama iki doktor da aynı şeyleri söylüyor. Kocaman bir belirsizlik... teşekkür ederim ilgin için sagolasin

Back