• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük/Kürtaj Sonrası Gebelik Planlayanlar 2025 💞

Faylinn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2021
1.021
562
73
27
İnşallah hepimize şans getirir bu topik ve elimizden geldiğinde birbirimize destek olup yardımlaşırız 🙏🏻
Bütün tablo pozitif dolar inşallah 🤲🏻

Tekrarlanan düşüklerde yapılması gereken test ve tahliller;
Hormon ve kan tahlilleri (gebelik planlarken)
Ultrason muayenesi (gebelik planlarken)
Sperm testi (doktor onayıyla)
Rahim filmi (1 yıldan fazla gebelik olmadıysa veya tekrarlayan düşükte- doktor onayıyla)
Trombofili paneli (tıbbi genetik bölümü- kan pıhtılaşmasıyla ilgili)
Eşli kromozom analizi ( tıbbi genetik bölümü- kromozomlarda herhangi bi translokasyon veya inversiyon var mı diye bakılıyor, genelde 3 düşükten sonra yapıyorlar)
Bağışıklık sistemiyle alakalı testler ( romatoloji bölümü )

+mutlaka dengeli ve düzenli beslenme👍🏻
+paketli ve katkı maddesi olan ürünleri bırakıyoruz 🙏🏻
+düzenli egzersiz
+kan değerlerinde düşüklük varsa yükseltmeye çalışıyoruz 🙏🏻

Son düzenleme:
Geçmiş olsun ☹️ sizin kaç haftalıktı
Teşekkürler, 8+5 te kürtaj oldum ama bebek 6 haftalıkta kalmıştı kalbini hiç duyamadım. Kan ve genetik testi yaptırdık eşimle kendimize onu bekliyorum. Siz kan pıhtılaşma testi yaptırdınız mı

Teşekkürler, 8+5 te kürtaj oldum ama bebek 6 haftalıkta kalmıştı kalbini hiç duyamadım. Kan ve genetik testi yaptırdık eşimle kendimize onu bekliyorum. Siz kan pıhtılaşma testi yaptırdınız mı
Benim de aynı 9.haftada kürtaj oldum bebek 6+3tü. Bizim kromozomlar normaldi şükür pıhtılaşmada da 1er homozigot ve heterozigot var doktorum hamile kalınca asprin içersin ve perinatoloğa danışırsın dedi.

Kızlar Ocak 1 de kimyasal gebelik geçirdim 31 de regl olmam lazım dı hala olmadım testler negatif bana yardım edinnn bacılarım

Kızlar Ocak 1 de kimyasal gebelik geçirdim 31 de regl olmam lazım dı hala olmadım testler negatif bana yardım edinnn bacılarım
Kimyasaldan sonra biraz düzensizlik olabilir çok gecikmemiş biraz bekleyin daha fazla gecikirse bi doktora gidin. Yakın zamanda hormonlarınıza ve ultrasona bakıldı mı? Genel bi muayene olmuş olur.

Benim de aynı 9.haftada kürtaj oldum bebek 6+3tü. Bizim kromozomlar normaldi şükür pıhtılaşmada da 1er homozigot ve heterozigot var doktorum hamile kalınca asprin içersin ve perinatoloğa danışırsın dedi.
Pıhtılaşma sonucu ne kadar sonra çıktı peki

Kimyasaldan sonra biraz düzensizlik olabilir çok gecikmemiş biraz bekleyin daha fazla gecikirse bi doktora gidin. Yakın zamanda hormonlarınıza ve ultrasona bakıldı mı? Genel bi muayene olmuş olur.
Hayır kimyasaldan sonra gitmedim artık

Selam kızlar malum güncelleme sonrası konum silinmişti o yüzden tekrar açıyorum tabloyu hatırladığım kadarıyla doldurmaya çalışıcam unuttuklarım kusura bakmasın :(

İnşallah hepimize şans getirir bu topik ve elimizden geldiğinde birbirimize destek olup yardımlaşırız 🙏🏻
Bütün tablo pozitif dolar inşallah 🤲🏻

Bende varimmm

Kızlar ıkı gun once adet oldum 😒 bu sınır bozucu ama dun aksam tuvalete gırdıgımde bır anda bırsey dustu kalkıp baktım kocaman cığer gıbı bır kan parcası bu normal mı baya yogun kanamam var ama agrım yok hıc

Kızlar ıkı gun once adet oldum 😒 bu sınır bozucu ama dun aksam tuvalete gırdıgımde bır anda bırsey dustu kalkıp baktım kocaman cığer gıbı bır kan parcası bu normal mı baya yogun kanamam var ama agrım yok hıc
Adetliyken de gelen pıhtı parçalarındandır ya. Kimyasal olamaz dimi ağrısı çok olurdu sanki kimyasalın

Back