Pirinçte arsenik yükü fazla,glisemik indeksi yüksek bu yüzden önermiyorlar.Önceden vermem diyordum asla,ama şimdi vermeye meyilliyim yer mi orası da mechul tabi bugün armut denedim yemedi ağzını kilitledi.Tam pirinç unu faydalı diye biliyorum. Bebeğim şu an 7 aylık, prematüre doğdu ve şu an kilosu yasitlarini yakaladı. Ben neler yapıyorum size söyleyeyim belki faydası olur:
Sabah kahvaltı: yumurta, labne, muz (evde hangi varsa) bazen avokado ekliyorum. Kendim evde bebe bisküvisi yapip muhallebi veriyorum.
Ara öğün: yoğurt, meyve (bazen vermediğim okuyor)
Akşam: yayla çorbası ya da kuskuslu yoğurt, bazen kuzu kıymalı tarhana çorbası veya sebze püresinin içine irmik katıyorum helimli olması için, kuzu kıymalı ıspanak vs vs
Bazen de tam pirinç unundan veya irmikten gece maması veriyorum.(içine evde hangi meyve varsa)
Bu sekilde bebegim aylik ortalama 1 kilo aldı. Umarim faydasi olur. Tabi her bebek farklı bazıları yese bile kilo almıyor veya alerjik olabilir
Formül sütü kaşık mamasına mı dökeceğim yani iki toz faz mı karışacak? Birkaç gündür ek gıda tadımına da ağzını açmıyor yemeklerimize eğiliyor ama veremiyorum onlardan.Püre yemek istemiyor.Elma ve armut tadımı başarısız oldu.Formül süt ile hazırlanan toz halinde kaşık mamaları var. onlardan deneyebilirsiniz. Formül süt içine doğal vanilya özütünden çok az damlatabilirsiniz. Tadıma, ölçüye çok takılmadan ek gıda verebilirsiniz. Ben hiç sebzeleri meyveleri tek tek denetmedim. Hep karışık verdim ve ne kadar yerse verdim. Mesela pirinç, havuç, zeytinyağı, kimyon bir arada çorba gibi yaptım verdim. Pirinç unu yerine tam yulaf ununa az su katıp pişirdim tabağa aldıktan sonra içine meyve ezip koydum. Bazen tarçın ekledim. avokadonun içine keçi peyniri ezdim verdim. Kimi çocuk yumuşak kimisi diş geçirebileceği şeyleri seviyor. Deneye deneye bulursunuz sevdiği şeyi ama ek gıdaya alışması 2 ayı buluyor maalesef.
Ama bunların dışında hiç tıbbi bi konu olabilir mi altında diye doktoruyla konuştunuz mu? alerji veya gastrolojik bir şey?
Formül sütü normal şekilde hazırlıyorsun, sonra kaşık mamasını tabağa koyup istediğin kıvama gelinceye kadar üstüne formül süt döküyorsun.Pirinçte arsenik yükü fazla,glisemik indeksi yüksek bu yüzden önermiyorlar.Önceden vermem diyordum asla,ama şimdi vermeye meyilliyim yer mi orası da mechul tabi bugün armut denedim yemedi ağzını kilitledi.
Alerjiden şüpheliyim çok gazlıydı halen gazlanıyor, mukuslu yapardı kakasını.Deri testinde çıkmadı birşey ama.
Ek gıda tadımında ilerleyeyim dikkate alacağım önerilerinizi.Annem de yemeğin suyundan ver diyor salçalı,tuzlu diye olmaz diyorum ama çaresiz kalırsam yaparım her zaman teori işlemiyor hayatta.
Formül sütü kaşık mamasına mı dökeceğim yani iki toz faz mı karışacak? Birkaç gündür ek gıda tadımına da ağzını açmıyor yemeklerimize eğiliyor ama veremiyorum onlardan.Püre yemek istemiyor.Elma ve armut tadımı başarısız oldu.
Doktora 17 şubatta gideceğiz.Alerji için deri testi yaptırdık birşey çıkmadı ama ben halen şüpheliyim doktorum kayda değer bir sorun görmedi
Kaşık mamasını alıp deneyeceğim dediğiniz gibi umarım sever.Eşim ve annem yanımda bir de onlara deneteyim.Kilosu iyi olsa bu kadar takmam gerçi hemen ilerleyemeyiz ek gıdada biliyorum ama biraz toparlansın istiyorum.Formül sütü normal şekilde hazırlıyorsun, sonra kaşık mamasını tabağa koyup istediğin kıvama gelinceye kadar üstüne formül süt döküyorsun.
Ben de ek gıdaya çok zor alıştırmıştım. Hatta ilk iki hafta o kadar kötü geçti ki psikolojimi korumak için 3 gün ara verecğim, ek gıdayla uğraşmayacağım demiştim. O gün eşim görevden döndü ve yemek yedirme işini devraldı. Ve ondan yedi! İmkan varsa sen de başkalarının yedirmesini bir dene. Tabi yemiyor diye bırakmayacak, uğraşacak biri olmalı. Annenin gerginliği, stresi ister istemez bebeğe geçiyor ve annem geldi elinde kaşık ağzımı kapayayım rutinini kıracak bir farklılık gerekiyor bence.
Kabızlık konusunda tecrübem yok, doktor kısmını bilemeyeceğim ama demir damlası veriyorsanız kakasını yapıncaya kadar kesin isterseniz. bir de yenidoğan döneminde bir pamuğu zeytin yağına batırıp onunla popoyu uyarmayı tavsiye ederlerdi.Kaşık mamasını alıp deneyeceğim dediğiniz gibi umarım sever.Eşim ve annem yanımda bir de onlara deneteyim.Kilosu iyi olsa bu kadar takmam gerçi hemen ilerleyemeyiz ek gıdada biliyorum ama biraz toparlansın istiyorum.
Bu seferde kabız oldu 5. gün hala kaka yapamadı.Zeytinyağı verdim 4 kez az miktarlarda.Ama yapamadı,doktora götürmeli miyim sizce?
Bizde de durumlar aynıMerhaba,bebeğim 6.ayına yaklaşıyor fakat kilo alımı düşük.
5. Ay kontrolünde 6.045 gr dı ayda sadece 200 gr almış
,3. ayda kilo alımı düşmeye başladı ve azalarak gitti.Mama ver dedi doktor 1 öğün fln fakat bebeğim istemiyoe günde toplam 15 -20 ml zor içiriyorum ağlıyor 3 4 mama denedim.
Ek gıda tadımına başladık sebze,yoğurt verdim 3 gün kuralı ile.Meyvelere geçtim.Ağzından çıkarıyor.Kuru ekmek verdim uzanınca bir minik parça onu yiyor asla vermem desem de birkaç kere verdim ve yedi.
Kaşık maması hakkında bilgisi olan var mı?Doktorum pirinç unu verme boş kilo dedi fakat bebeğim formül süt almıyor ,süt artırıcı kullanıyorum elimden geldiğince beslenmeme dikkat ediyorum ne yapmalıyım ?
Merhaba bnm bebegimde premature 2 kilo dogdu. Kilo alımı cok az. Sizinki kac kilo boy dogdu. Suan kac kiloTam pirinç unu faydalı diye biliyorum. Bebeğim şu an 7 aylık, prematüre doğdu ve şu an kilosu yasitlarini yakaladı. Ben neler yapıyorum size söyleyeyim belki faydası olur:
Sabah kahvaltı: yumurta, labne, muz (evde hangi varsa) bazen avokado ekliyorum. Kendim evde bebe bisküvisi yapip muhallebi veriyorum.
Ara öğün: yoğurt, meyve (bazen vermediğim okuyor)
Akşam: yayla çorbası ya da kuskuslu yoğurt, bazen kuzu kıymalı tarhana çorbası veya sebze püresinin içine irmik katıyorum helimli olması için, kuzu kıymalı ıspanak vs vs
Bazen de tam pirinç unundan veya irmikten gece maması veriyorum.(içine evde hangi meyve varsa)
Bu sekilde bebegim aylik ortalama 1 kilo aldı. Umarim faydasi olur. Tabi her bebek farklı bazıları yese bile kilo almıyor veya alerjik olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?