• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük Amh ve Düşük Sperm Sayısı

gunesinsevgilisi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2023
2
0
1
31
Eşim ve ben bebek sahibi olma konusundaki değerlerimizin oldukça düşük olduğunu öğrendik. Benim AMH (Anti-Müllerian Hormon) değerim 1,15 iken eşimin sperm sayısı 10 milyon. Acıbadem ve Medicana hastanelerindeki doktorlar, normal yolla gebe kalmanın düşük bir olasılık olduğunu söylediler. Şimdi Nişantaşı'nda bir doktora danışıyorum. Doktor, klomen adında bir ilaç önerdi ve bu ilacın yumurta çatlatma konusunda etkili olduğunu belirtti.

Bu süreçte kendimi duygusal olarak zorlanmış hissediyorum. İlk kez böyle bir durumla karşılaşıyorum ve annelik düşüncesiyle dolu bir kalple yaşıyorum. Geleceği düşündükçe kalbim hızlı atıyor. Endişeli olmak istemiyorum, ancak bu sürecin nasıl ilerleyeceğini düşünmekten kendimi alamıyorum.

Bu duygusal süreci atlatmak için nasıl başa çıkabileceğim hakkında tavsiyeleriniz var mı? Sadece duygularımı anlayacak birilerine ihtiyacım var.

Doktor hemen çocuk sahibi olmamız gerektiğini yoksa normal yolla gebe kalmamın mümkün olmadığını söyledi. Biz de inanılmaz etkilendik.

Umarım :KK200:

Eşim ve ben bebek sahibi olma konusundaki değerlerimizin oldukça düşük olduğunu öğrendik. Benim AMH (Anti-Müllerian Hormon) değerim 1,15 iken eşimin sperm sayısı 10 milyon. Acıbadem ve Medicana hastanelerindeki doktorlar, normal yolla gebe kalmanın düşük bir olasılık olduğunu söylediler. Şimdi Nişantaşı'nda bir doktora danışıyorum. Doktor, klomen adında bir ilaç önerdi ve bu ilacın yumurta çatlatma konusunda etkili olduğunu belirtti.

Bu süreçte kendimi duygusal olarak zorlanmış hissediyorum. İlk kez böyle bir durumla karşılaşıyorum ve annelik düşüncesiyle dolu bir kalple yaşıyorum. Geleceği düşündükçe kalbim hızlı atıyor. Endişeli olmak istemiyorum, ancak bu sürecin nasıl ilerleyeceğini düşünmekten kendimi alamıyorum.

Bu duygusal süreci atlatmak için nasıl başa çıkabileceğim hakkında tavsiyeleriniz var mı? Sadece duygularımı anlayacak birilerine ihtiyacım var.
Hemen sıkmayın canınızı moral en önemlisi sürekli yüksek tutun. Ne sağlık problemleri olan insanların doğal yollarla çocukları oluyor ya da hiç bir şey yokken çocuğu olmayan insanlar la dolu bu forumlar. İnfertelite üzerine uzman bir doktorla ilerlemek sizin için daha sağlıklı olur bence. Bu süreçte en önemli şey doktor ve kişiye özel tedaviler hiç canınızı sıkmayın. İyi bir doktor araştırın ve onunla devam edin. Klomen yumurta gelişimi için verilen bir ilaç yumurtanın istenilen büyüklüğe gelmesini sağlıyor ben 1 kere klomen kullandım yumurtalarıma çok bir etkisi olmamıştı. Sonrasında femara ve gonal f ve çatlatma iğnesi sayesinde hamile kaldım

Canım bende klomen ve femara gibi yumurta geliştirici tedavilerle hamile kaldım.
Eşinin değerleri vitaminlerle düzelir bence senin amh değerinde de bir sorun görünmüyor. Moralini bozma. Doktorlar hemen neye göre tüp bebeğe yönlendiriyor hayret ediyorum

Benim amh değerim 0,7 idi. eşimin sperm sayısı da 2,5 milyon. biz tüp bebeğe gittik şu an pozitif hamileliğim, ama bizim acele etme sebebimiz amh değerinin çok düşük olmasıydı. Bence sizin 1,15 ortalamanın sadece biraz altında. bence adet döneminde vajinal ultrasonla kontrol daha önemli yumurta rezervi açısından. onun kontrolünü yaptırmadan bu amh ile acele etmenize gerek yok gibi. ama yine de bence başka bir doktora yumurta rezerviniz için gidip danışın

Bende bir kaç gün önce eşimle birlikte kontrole gittim. Bende bir şey çıkmadı ama eşimin sperm sayısı 1.9 milyon çıktı, 1. Dereceden Varikosel varmış ama çok etkilemiş. Doktor ilk önce ameliyat ya da tüp bebek dedi. Devlet hastanesine gittik, ameliyat ile alınamayacak kadar belirsizmiş damar. Umutlu konuşmadı ama takviye ilaç verdi. Şimdi keçiboynuzu kürü yapmaya başladık. Ek olarak da sperm sayısı artırıcı besinler kullanıyoruz. Gerçekten çok zor. Sürekli benim durumunda olan birleri var mı diye forumu okuyorum. Rabbim inşallah bir gün bize de nasip eder🥺

Back