duşakabin camının temizligi için yardım

senanas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2014
68
31
arkadaşlar hepiniz bilirsiniz banyodaki görüntü çok önemlidir herşey yerli yerinde düzenliyken ahh birde şu duşakabinin su kireci görüntüsü olmasa kireç çözücüde denedim sonuç alamadım peki sizin bu konudaki tavsiyeniz nedir??

Çözüm yolunu bilenlerden yardim istiyorum. Benim dusakabinim de ayni şekilde..... Hadi kozlar fikirlerinizi hazin....

Temizlik sırasında, işinize yarayabilecek birkaç ipucu:

• Kuru bir beze, çamaşır yumuşatıcısı dökün. Bu bezle, duşakabini ovun. Sert su lekeleri, yumuşar ve çıkar. Ardından, kuru kağıt peçeteyle güzelce silin.
  • Bir bardak su ile bir bardak tuvalet ispirtosunu karıştırın. Spreyli bir şişeye koyun ve duşakabine püskürtün. Bir gazete parçasıyla, güzelce silin. Gazete, çizikleri önler. İspirto, krom tutacakları da parlatacaktır.
  • Bir bardak beyaz sirke ile bir bardak suyu karıştırın. Aynı yöntemle duşakabine püskürtün ve temiz bir bezle silin.
  • Karbonatlı su karışımı da, su ve pas lekelerine iyi gelir. Bir bardak kaynar suya, bir yemek kaşığı karbonat ekleyin ve karıştırın. Su sıcak olacağından, elinizde bulaşık eldivenleri olsun. Karışımı duşakabine püskürtün ve silin.
  • Dilerseniz, bir süngeri sıcak suya batırın. Üstüne toz karbonatı serpin ve direk duşakabine uygulayın.
Bu metotlar yardımıyla, duşakabininiz cam gibi olsun. Temiz ve ferah bir duşakabinde, banyo yapmanın keyfini çıkarın.

Alıntıdır...

Çözüm yolunu bilenlerden yardim istiyorum. Benim dusakabinim de ayni şekilde..... Hadi kozlar fikirlerinizi hazin....
slm ben sonunda çözümü buldum ve çok memnun kaldım limonu 2 ye kesip camı ovalıyorsun limonun suyunun akması şart daireler çizerek ovuştur komple durula dah sonra parlaklıgı için camsil şişesine sirkeyi doldur ve cama sık tekrar ovuştur enson tezgah çekpasıyla çek kuru bir bezle dahada güzeli fiber bezle kurut sonuç görülmeye deger denemelisiniz.

Buda sorunmu limon su bu ugrasmayin porcöz alin onu bi bos fisfisa dökün saniyede kirecleri aliyor sicak suyalda icden durulayip kuru bezle veya havlu tarzi biseyle silin piril piril oluyor benimki

Vileda Magical ı şiddetle tavsiye ederim.
Her duşu kullandığımda bu sefer leke kalacak diye çıkıyorum, 1 saat sonra geldiğimde pırıl pırıl camlar.
Suyu yüzeyinden kaydırma özelliği olduğu için en az 7-8 kullanım sonrasında bile temizlik gerektirmiyor.
Eğer içime sinmiyorsa, duştayken bu ürünü elime alıp sıkıyorum cama, üzerine beziyle yedirip, hop suyunu tutuyorum yine tertemiz.

merak ettim gerçekten denemek isterim ne diye satılıyor bu fısfıslı olan mı??

Ben de Vileda Magical kullanıyorum. Fıs fıslayıp kendi beziyle siliyorum camları, sonra su tutuyorum, miss oluyor :) Muslukları da onunla siliyorum, hep parlak kalıyor. Biraz fiyatlı ama uzun süre gidiyor..

merak ettim gerçekten denemek isterim ne diye satılıyor bu fısfıslı olan mı??
Evet, fısfıslı bir temizleyici.
Ben evin her cam, parlak yüzeyinde kullanmaya başladım.
Adı Vileda Magical.
Yapı marketlerde satılıyor genelde.
İçinde kendine ait bezi de çıkıyor.
Ürünü sıkıp, o bezle yediriyorsunuz, üstüne eğer duşakabinse bir de du tutun.
Bitti, gitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…