Davranış Bozuklukları durum böyle olunca, yoruluyoruz haliyle..

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

serçecik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2007
1.710
21
158
Gaziantep
merhaba hanımlar,

şubat ayında 4 yaşını tamamlayacak bir kız çocuguna sahibiz.doğduğu andan beri uykusuz ve hareketli bir çocuk.çalışan anne babayız.çocugumuzla akşamdan akşama görüşüyoruz.sessiz sakin bi köşede sürekli oturan bir cocuk sahibi olmak istememiştim hiç tabi bu benim elimde değildi ama ne bileyim öyle çocukları hep geç öğrenir olarak düşünmüşümdür.neticee bende çok hareketli bir insanım.ancak kızım artık öyle bir noktaya geldi ki oturmak şöyle dursun zıplamadan durmuyor.kanepelerin canı çıkıyor üstünde zıplanmasından.yemek yerken 5 dk dan fazla oturmuyor,sürekli yanında olmamızı istiyor.anne baba olarak çok yoruluyorz. ben sadece bizimle aynı durumda olan aileler varmı merak ettim.ayrıca kızım anne karnında cok hareketli bir cocuktu,4 aylıkken diş çıkardı hiç emeklemedi 9 aylıkken yürüdü 11 aylıkken anlaşılır biçimde kelimeler söylemeye başladı herşeyimiz çok hızlı oldu yani.geceleride uyumakta direnen bir çocuk.varmı biizm gibi olanlar yoldaş arıyorum kendime:)

kendinize yoldaş aramaktansa bir hastaneye gitseniz daha doğru olmaz mı?cocuğunuz hiperaktivite bozukluğu belirtileri taşıyor çünkü.

:)))) merak etmeyin ben hastanede çalışıyorum sağlık personeliyim.zaten gittik ve doktorumuz güldü.o hareket edecek siz arkasından koşacaksınız o uyumayacak sizde uyumayacaksınız çözümü bu dedi.anormallik yok yani pedegog ile görüşüldü..

benim kızım da böyleydi. ama 2,5 yaşından sonra bıcak gibi kesildi desem yeridir. şimdi çok laf dinliyor

genelde kız çocukları sakin olur oturduğu yerde oynar
allah kolaylık versin bir de çalıştığınız için akşam hep bir arada olunca dikkat çekmek istiyor olabilir

bugün gazetede şöyle bir şey okudum hiperaktivite ile zor mizaçlı çocuk arasındaki farklar diye.arasındaki en büyük fark hiperaktif cocuklarda dikkat eksikliği varmış benim kızımda da cok şükür zaten bir tek dikkat eksikliği yok.ha çabuk sıkılır ama dikkatli bir çocuktur.heralde zor mizaç denilen durum. bu da benim kızımın özelliği yapacak çok bir şey yok.okulundaki aile ve cocuk uzmanı da kızınızı böyle kabul edeceksiniz o hreketli ve zor bir çocuk hayatının her dönemi böyle olacak hep baskın bir karakter olacak yaşayacak hep kendi doğruları olacak onun demişti geçen yıl.gerçekten öyle.anlaşılan böyle çocuğu olan benim başka kimse yokmu.

Back