Aynı seyler banada oluyor ruyalarımı kontrol edebiliyorum bilincimin acık oldugunu farkedebiliyorum.Gözlerimi kapattıgımda tanımadıgıım ınsanların yuzlerini goruyorum bırtakım hareketlerde bulunup kayboluyorlar.nette bayagı arastırma yapmıstım bununla ilgili.parapsikolojide ruyaları kontrol edebillme lucid rüya olarak gecer.gozlerimizi kapattıgımızda gorduklerımızde basit duru gorulerıdır duru goru yetenegının baslangıcı ve geliştirilebilir.
Ama ote yandan modern bilim bunu kabul etmiyor rüyaları kontrol edebilmeyi ve bilincli uykuyu kalitesiz uyku sekli olarak degerlendiriyor rem uykusu fazla uzun suruyor ve tam olarak bır uyuma soz konusu olmuyor saglıklı uykuda ruya gorulmeyecegını gorulse bile hatırlanamayacagını soyluyor.Yine bilim gözlerimizde kapattıgımızda gorduklerımzı bilincaltı yanılsamaları olara degerlendiriyor.Gün ıcınde gordugumuz belkide dikkat etmeyerek etkisinde kaldıgımız seylerı beynımız algılıyor biz bilmesekte o kodluyor ve beyin dalga frekansları hafiflediginde bunları yanılsama olarak goruyor