durmayan kan! kızlar yardım lütfen :(

rosebud34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2013
159
16
118
34
İstanbul
Kızlar 38 gün önce sezeryanla doğum yaptım.. lohusalık kanım kesilmişti fakat dün yeniden şiddetli şekilde kanamaya başladı. doktora gittim iğne yaptı ama halen geçmedi. normal adet kanaması gibi de değil daha da şiddetli kanıyor. çok korkuyorum benimle aynı problemi yaşayanlar varmı acaba

cnm kişiden kişiye değişir ama benim 17 gün kanamam oldu sezeryandan sonra hemen bir doktora git cnm Allah korusun lütfen hemen acile yada jinekoloğuna görün.....

gittim canım kontrol etti sorun yok gibi gözüküyor dedi, iğne yaptı ama geçmedi halen, bi de doğum kontrol hapı verdi. hala şiddetli kanıyor.

gittim canım kontrol etti sorun yok gibi gözüküyor dedi, iğne yaptı ama geçmedi halen, bi de doğum kontrol hapı verdi. hala şiddetli kanıyor.

cnm normal doğum olsa korkmam ama sezeryan olunca insan daha çok ürküyor doktoru ara bence durmadığını söyle lütfen seni yönlendirir.....

Gebelikte Yeterli ve Dengeli BeslenmeEmzirme Döneminde Beslenmenin ÖnemiDüşük Doğum Ağırlıklı Bebekler İçin Beslenme KlavuzuGebeliği Önleyici Yöntemler KitapcığıGebelikte Yeterli ve Dengeli Beslenme 2Genelikte Ağız ve Diş Sağlığı Neden ÖnemlidirNormal Doğum Mu? Sezeryen ile Doğum Mu?Süt Sağma, Saklama ve Anne Sütü Ünitesine Getirme KoşullarıDoğum Sonrası Kanamalar2011-2012 Eğitim Semineri ProgramıAile Planlaması Polikliniği’ne Nasıl Başvurulur? Genel AnesteziDoğum Sonrası Kanamalar DOĞUM SONRASI KANAMALAR

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde hala anne ölümlerine neden olan sebeplerden en önemlisi doğum sonrası kanamalardır.

Doğum sonrası kanamalar doğum 3. dönemini (plasenta yani bebeğin eşinin ayrılmasını) takiben 500 ml den fazla kanama olmasıdır.

Normal vaginal yolla doğumlarda kan kaybı 600-650 ml iken bu miktar sezaryen ile doğumlarda ortalama 1000ml’dir. Gebelik sırasında meydana gelen değişiklikler sayesinde yaklaşık 1-1.5 lt kan kaybı bile tolere edilebilmektedir. Ancak ani ve hastanın rezervlerini tüketen kanamalar doğum sonrası müdahale gerektirebilir. Özellikle gebeliğin takibinde yeterli ve dengeli beslenmeyen ve demir destek tedavisi almayan hastalarda bu durum daha sık görülür.

Doğum sonrası kanama başlıca nedenlerini sıralarsak;
1) Uterin atoni (rahim kaslarının kasılamaması): Doğum sonrası kanamaların en önemli nedenidir. Rahmin aşırı gerilmesine neden olan durumlar polihidroamnion (suyun fazla olması), çoğul gebelikler, iri bebek, hızlı veya uzamış doğumlar, myomlar bu tip bir kanamaya sebep olabilir.
2) Rahimde kalan ürünler: Bebeğin eşinden parça kalması veya eşinin yapışması ile ilgili sorunlara bağlı olarak kanama görülebilir.
3) Genital bölgenin alt kısmının travmaları: Epizyotomi, forceps veya vakumla doğum, vaginal duvar ve rahim ağzında oluşan yırtıklara ikincil kanamalar olabilir.
4) Uterin rüptür: Geçirilmiş rahim ameliyatlarına ( sezaryen, myom ameliyatı, rahim içi operasyonlar) bağlı olarak özellikle vaginal doğum denenmesi sonucu bu tip kanamaların olması mümkündür ve sonuçları oldukça travmatik olabilir. Bu sebeple daha önce rahim ameliyatı geçirmiş gebelerin doğumu vaginal yolla yapmak istemeleri halinde doktoruna muhakkak danışmaları gerekir.
5) Pıhtılaşma bozuklukları: Amnion sıvı embolisi, gebeliğin arttırdığı hipertansiyon, plasenta dekolmanı (bebeğin eşinin zamanından önce ayrılması), ölü fetusun uzun süre kalması gibi nedenleri bağlı gelişen kanamalardır.

Doğum sonrası kanama olduğu zaman tedavideki ilk adım hastanın hayati bulgularını (tansiyon, nabız) düzeltmek ve kanamayı durdurmaktır. Bunun için hastaya öncelikle mayi (serum)verilir, eğer kan kaybı çok fazla ise kan verilecektir, bu nedenle tüm gebelerin kan grubu bilinmelidir. Doğum öncesi takipleri sırasında kan grubu öğrenilmesi gerekmektedir. Kanamanın asıl sebebine yönelik tedavi uygulanır. Buradaki temel amaç öncelikle rahmin korunmasıdır. Ancak rahimden kaynaklanan kanamalarda bazen en son çare olarak kanamanın durdurulabilmesi için rahim alınabilmektedir.

Ayy Allahım okudum canım cok sağol biraz daha bekliyim de geçmezse tekrar gidicem doktora

bencede cnm ihmal etme sakın...bebişi benim yerime koklayarak öp hasret kaldık rabbim bizede nasip eder inşallah .Allahım sana ve eşine bağışlasın inşallah.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…