• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Durmayan Bebeğimi Nasıl Tek Başıma Yetiştireceğim?

psikolojikdanismannisa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2024
16
3
1
27
Kızlar yeni anneyim ama daha yolun başından isyan bayraklarını astım. Bebeğim ya gazlı ya doymuyor ya uykuya dalamıyor hemen uyanıyor. Annemgilde kalıyorum ama 40 ımız çıkınca geçeceğiz evimize. Çok korkuyorum. Annem varken bile yılmış bir haldeyim.

Sürekli emmek istiyor. Kilo alımı ve bezleri normal. Ama sütü sağıp verince daha uzun süre durabiliyor. Memeyi reddetmesin diye biberon vermek istemiyorum ama bazen dursun ya da uyusun diye vermek zorunda kalıyorum.

Beşiği sallamayı bırakınca uyanıyor.

Aslında gaz damlası da kullanıp gazını çıkartıyorum ama bir türlü güzelce dalıp uzunca uyumuyor.

Sizin de durmayan bebeniz oldu mu? Nasıl başa çıktınız? Nasıl büyüteceğim ben gerçekten çok mutsuzum😔😔😔

aynı durumdayız 😂 bebeğim daha 9 günlük.. gaz damlası bizde %80 işe yaradı geri kalan içinse “e bebek bu ağlayacak tabii” diyoruz 😂

2 hafta sonra ben de evime dönüyorum. ama su an da bebeğimle ben ve esim dısında kimse ilgilenmiyor. bazen yemeğe, kahvaltıya bile oturamıyorum 🥲 ama tüm bunlar bi süreç.. hepsi gececek.. sağlıkla huzurla büyüsünler insallah

Galiba bir ben bozuğum alışamadım bir türlü 😭
Daha bir başınıza kalmamissiniz, kalın alisirsiniz.
Ne günler geçti bir anlatsam .. eşiniz umarım destek olur.
Peynir ekmek yemekle geçen günler haftalar bilirim, yemek yapmak ve onu rahatça yiyebilmek meğer ne büyük luksmus.
Hepsi de geçiyor şimdi birlikte oturuyoruz masaya, dökülüp saçıyor feda olsun temizliyoruz her aşama başka bir macera.
Ayrıca tadını çıkart, bebeklik halleri başka güzel, hemen geçiyor özledim bile ben bebisimin minik halini. Sağlıkla büyüsün yavrunuz.

Kızlar yeni anneyim ama daha yolun başından isyan bayraklarını astım. Bebeğim ya gazlı ya doymuyor ya uykuya dalamıyor hemen uyanıyor. Annemgilde kalıyorum ama 40 ımız çıkınca geçeceğiz evimize. Çok korkuyorum. Annem varken bile yılmış bir haldeyim.

Sürekli emmek istiyor. Kilo alımı ve bezleri normal. Ama sütü sağıp verince daha uzun süre durabiliyor. Memeyi reddetmesin diye biberon vermek istemiyorum ama bazen dursun ya da uyusun diye vermek zorunda kalıyorum.

Aslında gaz damlası da kullanıp gazını çıkartıyorum ama bir türlü güzelce dalıp uzunca uyumuyor.

Sizin de durmayan bebeniz oldu mu? Nasıl başa çıktınız? Nasıl büyüteceğim ben gerçekten çok mutsuzum😔😔😔
Şuanda 7 buçuk yaşında olan oğlum çok gazlı, çok hareketli. gece defalarca kalkan bir bebekti hala uykuyla arası hiç yoktur. O doğduğunda annem yanımıza geldi ve oğlum henüz 37 günlükken dönmek zorunda kaldı düşününsenize bakmanız gereken zor bir bebeğiniz var başka ülkedesiniz ve hafta içi oldukça yoğun çalışan bir eşiniz var ( evde olduğunda herşeye inanılmaz yardımcı bir eş ama) . İşte o gün dedim ki biz oğlumuza kimseye güvenerek sahip olmadık ve ben bunu yapmak zorundayım başka bir çarem var mı yok ağlamak sızlanmak fayda sağlar mı hayır işte o benim miladım oldu. Süreç kolay mıydı hayır ama o kabulleniş inanın daha az yıpranmamı sağladı. Büyüdükçe özellikle interaktif bir iletişim sağlandıkça herşey daha da kolaylaştı. Zorlanacaksınız ama öğreneceksiniz de ve kimsenizin olmaması sizin daha hızlı olmanızı sağlayacak. Kolaylıkla diliyorum sağlıkla büyütün bebeğinizi

Hayırlı olsun. Tabi zor bir süreç siz daha çok başındasınız biberondan daha kolay beslendiği için Muhtemelen daha rahat içiyor . İlk başlarda biz de çok gaz sancisi çektik ama geçiyor

11 aydan bildiriyorum hala geceleri uyumuyorum !

Daha günlük bebek öyle uzun uyumaz en fazla 2 saat beslenmesi gerek . Tek başına kalınca alışıyorsun bir şekilde .bu günler çabuk geçiyor çekin kokusinu içinize mis gibi yenidoğan . Bu zorlu fakat mucize gibi hayata uyum sagliyorsun. Gözünüzü korkutmayın. Tek daha iyi bakarsınız .

Aslında uykuya daha meyilli zamanlarda şu an. Benim bebeğim 2 aylık olana kadar gözleri açılmamıştı yer içer uyurdu gerçekten bir derdi olmadığından emin olun. Ben şu an o zamanlarını özlüyorum.

Bazen ben de delirecek gibi oluyorum, o anda kokusunu çekiyorum içime başka bi yöntem bulamadım rahatlamak için henüz.

3 aylıkken bir süre aşırı gaz sancısı çekti gündüzleri asla uyumazdı o günlerde ben napıcam diyordum ama geçti.

Şimdi 4 aylık gündüzleri uyutmak zulüm, asla uyumuyor uyusa da başında bekleyip sürekli desteklemek zorundayım yoksa hemen uyanıyor. İlk aylarda bebekler yaka iğnesi gibidir dediler kucağımdan indirmezdim şimdi de sürekli kucakta gezmek istiyor ne bel kaldı ne kol 😬 ya dengeyi sağlamak lazım ya da cidden kucağa alıştırmamak. Yemek yapmayı seven bir insan değildim şu an rahatça yemek pişirip sofralar kurup yemeyi özledim. Ama bu günlerin de geçeceğinden eminim. Çünkü nasıl geçecek diye düşündüğüm her gün geçti, geçiyor.

benim oglum 4 ayini doldurdu 5inci aya girdik, sürekli mizmiz, asla desteksiz uyuyamiyor esimle sürekli sinir harbi geciriyoruz onu uyutacaz diye 😒

Oğlum 4 ay kucağımdan hiç inmedi. Ne yemek yiyebildim ne duşa girebildim. İlk 1 haftadan sonra da yalnızdım. Geçiyor o günler ve çok özlüyorsunuz. Tadını çıkarın

benim oglum 4 ayini doldurdu 5inci aya girdik, sürekli mizmiz, asla desteksiz uyuyamiyor esimle sürekli sinir harbi geciriyoruz onu uyutacaz diye 😒
4 aylık bebekten desteksiz uyumasını beklemek uzaya mekik atmasından daha zor kusura bakmayın. Beklentilerinizi düşürürseniz mutlu olursunuz zira istediğiniz imkansız

Back