Dünyanın Tek Ölümsüz Canlısı

..GkSu..

Türk Esirlik Kabul Etmez!
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2009
2.637
11
116
İstanbul
fft16_mf171187.Jpeg

"Turritopsis nutricula'' adı verilen ve çapı sadece 4-5 milimetre boyunda teknik olarak "hydrozoan" olarak adlandırılan bu canlı, ömrünün sonuna geldiğinde ya da yaşamını sürdürebilecek koşulları bulamadığında, denizanasına dönüşmeden önceki evreleri olan 'polyp'e geri dönüyor, bir süre sonra da tekrar denizanası oluyor.

Bilim adamları tropikal sularda yaşayan 'Turritopsis nutricula'nın okyanuslara, gemilerin limanlara girmeden önce attıkları safra sularıyla yayıldığını düşünüyor.

Uzmanlar 'Turritopsis nutricula'nın hücre yapısında görülen bu değişimi çözebilirse insanoğlu da ölümsüzlüğün kapısını aralayabilecek

bilim adamları ölmekten çok korkuyor herhalde
ama ayette ne diyor
her nefis ölümü tadacaktır.
dolayısıyla yukardaki canlıda ölüyor

Yukarıdaki canlı ölümsüz fakat kendini yenilediği içim ölümsüz sürekli evrelerden geçiyor ve hücrelerini yeniliyor kızlar.

Elbette insanoğlu ölümlüdür gün geldiğinde hepimiz toprağa gireceğiz
fakat bu canlı için geçerli değil bu..

Bütün canlılar ölmeliii:oklava:ben insanlar için demedim canlı tek bişey kalmıcak sonunda kazık çakmasınlar onlarda aaa.şaka bi yana güzel paylaşımdı :içelim:

Bütün canlılar ölmeliii:oklava:ben insanlar için demedim canlı tek bişey kalmıcak sonunda kazık çakmasınlar onlarda aaa.şaka bi yana güzel paylaşımdı :içelim:

sözüm sana değildi yukardakineydi bebek alınmaaa aklinialirimsmile
daha nice güzel paylaşımlar sunacağım inş. sempatiksalakcinni

Bi söz var
insanlar ölümsüz olsaydi hepimiz hirs kanseri olurduk
diye, cok dogru herseyin bi zamani var :)

Beki Öbür dünyada daha mutlu bir yaşam bizi bekliyor Bilebiliyormuyuz Bu dünyaya gelirken Hiç birşey hatırlamadığımız ve bilmediğimiz gibi..Benim için Ölümünde Diyer yaşamında en az bu dünya kadar güzel olduğuna inanıyorum .Yüce yaratan belkide bizi Öncelikle kendisine kulluk yapmak için,sonrada bu dünyadaki yaşamın belkide öteki dünyaki yaşama adepte olmamız için Yaratmış olabilir..Herşeyin en iyisini ALLAHc.c bilir

Allah'tan başka ölümsüz olan yok dünyada....Bir de fiziki ölümü olsa bile kalbimizde yaşattıklarımız tabi.....

Son düzenleme:
Back