• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dünyanın en sadık köpekleri

Hachiko_funeral1.jpg
hachiko_duo.jpg
richard_gere_nel_film_hachiko_133662.jpg
hachiko2.jpg
hachiko200505_41.jpg

[h=3]HACHIKO[/h]

Normalde blogumda kitaplardan uyarlama filmler hariç izlediğim filmleri paylaşmam. Ama bu filmden bahsetmezsem olmaz.

Dün akşam tesadüfen bu filmle karşılaştım.Yatmadan önce 5-10 dakika izleyeyim dedim. Filmi kapatmayı bırak film bitene kadar yerimden bile kıpırdamadım. Film bittiğindeyse gözlerim şiş ve ben hıçkırık krizindeydim. Filmde işlenen olayın gerçek olması beni daha da etkiledi.

Üniversitede görev yapan profesör bir gün bir köpekle karşılaşır ve onu yanına alır. Adını Hachiko koyar. Hachiko profesöre her gün metroya kadar eşlik eder. Profesörün üniversiteden dönüşünde onu karşılar. Bu böyle bir yıl devam eder. Bir gün profesör üniversitede kalp krizi geçirir ve hayata gözlerini yumar. Hachiko o akşam sahibinin metrodan çıkıp yanına gelmesini bekler. Ama profesör gelmez. Hachiko yine beklemeye devam eder. Bir gün bekler, iki gün bekler üç gün bekler... Hachiko ölen sahibini tam 10 yıl bekler. Tam 10 yıl...

Hachiko 12 yaşına geldiğinde metronun kapısında ölür.

Bu tür olaylar insanlara gerçek sadakati sorgulatıyor. Hangi insan sevdiği birini hiç bıkmadan 10 yıl bekler.
alıntıdır.

dün bu filmi izlicektim son anda vazgeçtim. Ve çok züldüm şu an. Akşama hemen izliyorum.

Konusunu okudum içim bir tuhaf oldu. İzlersem kesin ağlarım..Biz insanlar öylemiyiz, tüm ilişkiler menfaat üzerine kurulu. İnsanoğlunun hayvanlardan öğreneceği çok şey var.

Hayvanlara bayılıyorum, onların sadakatine, karşılıksız sevgisine hayran olmamak mümkün mü?
Bu yaşıma kadar çok hayvan besledim, köpekten tut da, kargasına varana kadar.
Hepsinde gözlemlediğim tek şey sonsuz sevgileri ve masumiyetleri.

Onlar insanlara çok sadık, sevgi dolu, inşaallah insanlarda hayvanlara karşı merhametlerini esirgemezler.

film şimdi bitti. ağlamaktan geberdim. müthiş bir film.
Geçen bende televizyonda izledim canım.(umarım aynı filmden bahsediyorumdur)Bir Köpeğin böyle sadakatle sahibini beklemesine çok ağlamıştım dile kolay kaç yıl ya kaç gün...Hiç mi vazgeçmedi unutmadı sahibini diye düşünüyorsun ama işte onların yüreği öyle kocaman oky.

Geçen bende televizyonda izledim canım.(umarım aynı filmden bahsediyorumdur)Bir Köpeğin böyle sadakatle sahibini beklemesine çok ağlamıştım dile kolay kaç yıl ya kaç gün...Hiç mi vazgeçmedi unutmadı sahibini diye düşünüyorsun ama işte onların yüreği öyle kocaman oky.
sorma. film beni perişan etti..:((

Hachikonun filmini bundan 4 yıl önce izlediğimde etkisinden uzun süre kurtulamamıştım çok çok güzel filmdi.

gerçek bir hikayeden olması insanı ayrı bir etkiliyor.

Hachiko'nun hikayesini okumak yetti...:43: Bir de filmini seyredersem ne hale gelirim bilemiyorum artik...

Back