Hachiko O, dostuna gösterdiği sadakatle Japonya'da sembol haline gelmiş bir canlı: Hachiko... Tokyo Üniversitesi'nin ziraat fakültesinde görevli olan Profesör Hidesaburo Ueno, 1924 yılında Hachiko isimli bir köpeğe bakmaya başladı. Akita cinsi kızıl kahverengi köpek ile sahibi arasında kısa sürede kuvvetli bir bağ oluştu. Hachiko her sabah işe giden sahibine yakınlardaki Şibuya tren istasyonuna kadar eşlik etti ve sonra eve geri döndü. Sonra bir gün Ueno onu evine geri getiren trenden indiğinde karşısında Hachiko'yu gördü. Köpek sahibinin trenden ineceği saati hesaplamış ve onu karşılamak için Şibuya istasyonuna gitmişti. Bu hoş sürpriz daha sonra ikilinin geleneği haline geldi ve her gün iş çıkışı Ueno'yla Hachiko istasyondan evlerine beraber döndüler. Bir gün, 1925'in Mayıs ayında Hachiko her gün yaptığı gibi sahibini beklemeye başladı. Saatlerce istasyonun çıkışında bekledi, ama kimse gelmedi. Ertesi gün de oradan ayrılmadı. Ve onu takip eden gün de..
HACHİKO nun filmini tavsiye ederim.Richard Gere başrolde oynuyor..
HACHİKO nun filmini tavsiye ederim.Richard Gere başrolde oynuyor..
Gecen hafta Star Tv´de verdiler hatta :)
Cok hüzünlü, bi o kadar da sadakati en iyi anlatan filmlerden bir tanesi bence.
Mutlak tavsiye ederim.
10 sahte dostum olacagina, bi Hachikom olsun yeter valla bana :)
Sahibi cok sansliymis.
Hachiko nasil bir filmdir oyle nasil aglatmisti beni.Ogrencilerimin hepsine izletmistim gecen yil.Muthis muthis.
İzlemeyen varsa mutlaka izlesin.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?