milliyetçilik yapmasak olmaz : ))
Sivas Kangalı
Olay Sivas'ın bir köyünde geçmekte
Köylü tarlaya çalışmak için hazrlanır eşeğine gerekli olan eşyalarını yükler ve yola çıkar sahibini gören kangal köpeği peşine takılır ve birliket tarlaya kadar gelir çiftçi işi yaparken köpekte etrafta dolaşmaya başlar akşama doğru çiftçi işin bitirir ve köyüne döner aradan bikaç gün geçer kangal köpeği yoktur ve gelmemiştir, komşularına sormaya başlar komşulardan birtanesi köpeğin tarlanın kenarında beklediğini söyler çiftçi eşeğine biner bakmak için tarlaya gider ve gördüğü, şey köpek tarlanın kenarında çiftçinin unutmuş olduğu eşyaların başında beklemektedir
Kangal köpekleri bukadar sadık hayvanlardır, orada aç susuz günlerce beklemiştir kendine ait olanı bilir.
DELMENHORST-Almanyada Aşağı Saksonya Eyaletinin Delmenhorst kentinde 4 aylık Kangal köpeği, 2.5 yaşındaki Alpay Turanı göle düşmekten son anda kurtardı. Olay geçen hafta Delmenhorstun en büyük göllerinden birisi olan Hasportda meydana geldi. Kendilerine ait 4 aylık Karakaş isimli köpeği ve 2.5 yaşındaki oğlu Alpayla gezmek için Hasport Gölüne gittiklerini söyleyen baba Murat Turan (28), sadece benzerlerinin filmlerde yaşanabileceği düşünülen olayı şöyle anlattı: Biz Karakaşı Sivasın Kangal köpek çiftliğinden aldık. Buraya getirince polis okuluna eğitime gönderdik. Kısa zamanda bize alıştı. Evde en iyi anlaştığı kişilerden birisi de oğlum Alpay oldu. O gün göle pikniğe gittik. Biz gölün kenarında otururken, Alpay suda bulunan ördeklere bakmak için bizden uzaklaştı. Ben göle fazla yaklaşacağını tahmin etmiyordum. Ancak birden göle doğru koştu. Ben bağırarak yerimden fırladım. Tam Alpay gölün kenarına gelmişti ki Karakaş oğlumun pantolonunun paçasından tutarak suya düşmesini engelledi. Bu olaydan sonra Kangal köpeği olan Karakaşı daha çok sevmeye ve değer vermeye başladım >
Vanın İskele Mahallesinde dün 15 yaşındaki Sibel Şakar bir arazide 3 kişiyle karşılaştı. Burada genç kız ile 3 kişi arasında belirlenemeyen bir nedenle itiş kakış başladı. Sibele saldıran 3 kişi bacağından ve kolundan bıçakla yaraladı. Kanlar içinde kalan kız, bağırarak yardım istedi. Sibelin imdat çığlığına, yaklaşık 200 metre uzağında bulunan bir yem fabrikasının kangal cinsi bekçi köpeği yetişti. Çomar bıçaklı 3 kişiye saldırdı. Bunun üzerine saldırganlar olay yerinden kaçtı. Sibelin yerde kanlar içinde yattığını görenler hastaneye sevkini sağladı. Kaçan 3 saldırgan K.G., V.G. ve S.K. kısa sürede yakalandı.