• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dünyanın en sadık köpekleri

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698
[/CENTER]
[/FONT][/COLOR]
Dünyanın en sadık köpekleri
'Sadakat' dendiğinde akla ilk gelen hayvandır onlar: Köpekler... İnsan dostu bu canlıların aidiyet duygusu o kadar gelişmiştir ki, savunma ve güvenlik gibi alanlarda da onlardan yararlanılır. Duygu yüklü bu hayvanların tarihe altın harflerle kazınan öyle hikayeleri var ki, duyduğunuzda kulaklarınıza inanamayacaksınız...

Son düzenleme:
Lao Pan'ın köpeği Çinli Lao Pan 2001 yılında hayatını kaybedince, birlikte yaşadığı küçük köpeği mezarının başından haftalarca ayrılmadı. Çok sevdiği sahibinin mezarının başından bir saniye bile ayrılmayan köpek, tam 7 gün hiç bir şey yemeden nöbet tuttu. Köpeği bir türlü mezarlıktan ayıramayan komşular, çareyi köpeğe yemek getirmekte buldu. Komşular mezarlığa bir köpek kulübesi inşa etmeyi bile düşündüler.
k_pek01.jpg

http://galeri.sozcu.com.tr/2014/foto/genel/dunyanin-en-sadik-kopekleri.html

Son düzenleme:
Hawkeye Labrador cinsi Hawkeye, sahibi John Tumilson'un ölümü için düzenlenen cenaze töreninde görenleri hayrete düşürdü. Sahibini kaybetmenin acısını yüreğinde hisseden köpek, tabutun önüne giderek yere yattı ve bir süre yerde hareketsizce bekledi. O unutulmaz anlar Tumilson'un kuzeni Lisa Pembleton tarafından fotoğraflandı ve sosyal medyada defalarca paylaşıldı...
k_pek02.jpg

Hachiko O, dostuna gösterdiği sadakatle Japonya'da sembol haline gelmiş bir canlı: Hachiko... Tokyo Üniversitesi'nin ziraat fakültesinde görevli olan Profesör Hidesaburo Ueno, 1924 yılında Hachiko isimli bir köpeğe bakmaya başladı. Akita cinsi kızıl kahverengi köpek ile sahibi arasında kısa sürede kuvvetli bir bağ oluştu. Hachiko her sabah işe giden sahibine yakınlardaki Şibuya tren istasyonuna kadar eşlik etti ve sonra eve geri döndü. Sonra bir gün Ueno onu evine geri getiren trenden indiğinde karşısında Hachiko'yu gördü. Köpek sahibinin trenden ineceği saati hesaplamış ve onu karşılamak için Şibuya istasyonuna gitmişti. Bu hoş sürpriz daha sonra ikilinin geleneği haline geldi ve her gün iş çıkışı Ueno'yla Hachiko istasyondan evlerine beraber döndüler. Bir gün, 1925'in Mayıs ayında Hachiko her gün yaptığı gibi sahibini beklemeye başladı. Saatlerce istasyonun çıkışında bekledi, ama kimse gelmedi. Ertesi gün de oradan ayrılmadı. Ve onu takip eden gün de..
k_pek03.jpg

Hachiko'nun bilmediği bir şey vardı, o da en yakın dostu üniversitede geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetmişti. Hachiko yine de beklemeye devam etti, belki gelir diye. Takip eden dokuz yıl boyunca Hachiko, Şibuya istasyonundan ayrılmadı. İlk başlarda insanlar, özellikle istasyonun çalışanları yalnız köpeğe çok arkadaşça yaklaşmadılar; ama hakkında Ueno'nun öğrencilerinden biri tarafından yazılan makale gazetede yayımlanınca Hachiko ülke çapında üne kavuştu. Artık insanlar Hachiko'nun bekleyişini kolaylaştırmak için ona yemek getirmeye başlamıştı. Bu gelenek yıllar boyu, tam da Ueno'nun dönüş treninin istasyona yanaştığı saatte devam etti. Hachiko'nun efsanevi bağlılığı ülke çapında sadakatin sembolü haline geldi.
k_pek0003.png

Nisan 1934'te Şibuya istasyonunun girişine Hachiko'nun bronz heykeli konuldu. Henüz hayatını kaybetmemiş olan yaşlı ve yorgun köpek açılışta hazır bulundu. Kısa bir süre sonra 8 Mayıs 1935 günü Hachiko hayatını kaybetti, ölü bedeni Şibuya'da bir sokakta bulundu. Hachiko'nun vücudu korunup Japon Ulusal Bilim Müzesi'nde sergilendi ve anısına Aoyama mezarlığında bir anıt dikildi.
k_pek003.jpg

Tsunami bekçisi köpek Japonya'yı 2011 yılında vuran deprem ve tsunami felaketinin ardından, depremzedelerin kurtuluş hikayeleri uzun süre konuşuldu. Bu hikayelerden birinin başrolünde ise kahraman bir köpek var! Sahil kenarına toplanan yıkıntıların arasında, yaralı arkadaşı için nöbet tutan kahraman köpek onun veterinere ulaşmasını sağladı. Arkadaşının yanından ayrılmayan vefalı köpek, koruyucu tavrıyla yetkililerin ilgilisini çekmeyi en sonunda başardı.
k_pek04.jpg

Dorado Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) düzenlenen 11 Eylül terör saldırılarında ilginç bir olay yaşandı. Saldırı sırasında, Dünya Ticaret Merkezi'nin 71'inci katında köpeği Dorada ile çalışan görme engelli Ömer Eduardo Rivera o anları şöyle anlatıyor. "Saldırı gerçekleştiğinde aşağı inmemin çok zaman alacağını biliyordum. Ben de en azından Dorado'yu kurtarmak istedim ve tasmasını çözüp kaçmasını söyledim. Tam herşeyin bittiğini düşünürken, merdivenlerde beni bekleyen Dorado'yu bacaklarımda hissettim. Dorado ve çalışma arkadaşının da yardımıyla 1 saatte aşağı inmeyi başaran Rivera, hayatını Dorado'ya borçlu olduğunu söylüyor."
k_pek05.jpg

Shrek Shrek adlı köpek ise, müthiş bir kahramanlık örneği sergileyerek birlikte yaşadığı ailenin küçük oğlunu kurtardı. Hem de bir tilkiden! İlginç olay Rusya'da yaşandı. Evin bahçesine giren bir tilki, kümesteki tavuklardan birini yedi. Ardından bakışlarını evin 10 yaşındaki oğlu Maxim'a çeviren tilki, Shrek'in çok sert tepkisiyle karşılaştı. Tilkiyle amansız bir kavgaya girişen Shrek, kafasına ciddi darbeler aldı. Gürültüler üzerine dışarı koşan Maxim'in babası Alexey, gördükleri karşısında hayrete düştü. Zira, 25 dakika boyunca tilkiyle dövüşen Shrek hayatı pahasına da olsa Maxim'i korumayı başarmıştı.

k_pek06.jpg

Lady Golden Retriever cinsi Lady, 81 yaşındaki sahibi Parley Nichols'ın sağ kolu oldu. 6 yıl boyunca beraber yaşayan ikili, Nichols'un son anında dahi birbirinden ayrılmadı. Yaşa bağlı hafıza kaybı sorunu yaşayan Nichols, Ohio'da Lady ile birlikte kayboldu. Polis kayıp ikiliyi 1 hafta sonra bulabildi. Nichols kalp krizi geçirip hayatını kaybetmişti. Ancak ilginç olan, Lady sahibini bir an bile yalnız bırakmamıştı. Yaşanan olayın ardından Nichols'ın çocukları Lady'i sahiplendi.
k_pek07.jpg

Kopekler muthis hayvanlar sadakat konusunda.13 yasini doldurdu yalnizken evde pesimden ayrilmayan kedim annem geldiginde aninda satışı koyar bana.Kediler bu alanda ayri bir tez konusu.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

milliyetçilik yapmasak olmaz : ))

Sivas Kangalı

Olay Sivas'ın bir köyünde geçmekte
Köylü tarlaya çalışmak için hazrlanır eşeğine gerekli olan eşyalarını yükler ve yola çıkar sahibini gören kangal köpeği peşine takılır ve birliket tarlaya kadar gelir çiftçi işi yaparken köpekte etrafta dolaşmaya başlar akşama doğru çiftçi işin bitirir ve köyüne döner aradan bikaç gün geçer kangal köpeği yoktur ve gelmemiştir, komşularına sormaya başlar komşulardan birtanesi köpeğin tarlanın kenarında beklediğini söyler çiftçi eşeğine biner bakmak için tarlaya gider ve gördüğü, şey köpek tarlanın kenarında çiftçinin unutmuş olduğu eşyaların başında beklemektedir

Kangal köpekleri bukadar sadık hayvanlardır, orada aç susuz günlerce beklemiştir kendine ait olanı bilir.

DELMENHORST-Almanya’da Aşağı Saksonya Eyaleti’nin Delmenhorst kentinde 4 aylık Kangal köpeği, 2.5 yaşındaki Alpay Turan’ı göle düşmekten son anda kurtardı. Olay geçen hafta Delmenhorst’un en büyük göllerinden birisi olan Hasport’da meydana geldi. Kendilerine ait 4 aylık “Karakaş” isimli köpeği ve 2.5 yaşındaki oğlu Alpay’la gezmek için Hasport Gölü’ne gittiklerini söyleyen baba Murat Turan (28), sadece benzerlerinin filmlerde yaşanabileceği düşünülen olayı şöyle anlattı: “Biz Karakaş’ı Sivas’ın Kangal köpek çiftliğinden aldık. Buraya getirince polis okuluna eğitime gönderdik. Kısa zamanda bize alıştı. Evde en iyi anlaştığı kişilerden birisi de oğlum Alpay oldu. O gün göle pikniğe gittik. Biz gölün kenarında otururken, Alpay suda bulunan ördeklere bakmak için bizden uzaklaştı. Ben göle fazla yaklaşacağını tahmin etmiyordum. Ancak birden göle doğru koştu. Ben bağırarak yerimden fırladım. Tam Alpay gölün kenarına gelmişti ki Karakaş oğlumun pantolonunun paçasından tutarak suya düşmesini engelledi. Bu olaydan sonra Kangal köpeği olan Karakaş’ı daha çok sevmeye ve değer vermeye başladım” >

Van’ın İskele Mahallesi’nde dün 15 yaşındaki Sibel Şakar bir arazide 3 kişiyle karşılaştı. Burada genç kız ile 3 kişi arasında belirlenemeyen bir nedenle itiş kakış başladı. Sibel’e saldıran 3 kişi bacağından ve kolundan bıçakla yaraladı. Kanlar içinde kalan kız, bağırarak yardım istedi. Sibel’in imdat çığlığına, yaklaşık 200 metre uzağında bulunan bir yem fabrikasının kangal cinsi bekçi köpeği yetişti. ’Çomar’ bıçaklı 3 kişiye saldırdı. Bunun üzerine saldırganlar olay yerinden kaçtı. Sibel’in yerde kanlar içinde yattığını görenler hastaneye sevkini sağladı. Kaçan 3 saldırgan K.G., V.G. ve S.K. kısa sürede yakalandı.

Hachiko O, dostuna gösterdiği sadakatle Japonya'da sembol haline gelmiş bir canlı: Hachiko... Tokyo Üniversitesi'nin ziraat fakültesinde görevli olan Profesör Hidesaburo Ueno, 1924 yılında Hachiko isimli bir köpeğe bakmaya başladı. Akita cinsi kızıl kahverengi köpek ile sahibi arasında kısa sürede kuvvetli bir bağ oluştu. Hachiko her sabah işe giden sahibine yakınlardaki Şibuya tren istasyonuna kadar eşlik etti ve sonra eve geri döndü. Sonra bir gün Ueno onu evine geri getiren trenden indiğinde karşısında Hachiko'yu gördü. Köpek sahibinin trenden ineceği saati hesaplamış ve onu karşılamak için Şibuya istasyonuna gitmişti. Bu hoş sürpriz daha sonra ikilinin geleneği haline geldi ve her gün iş çıkışı Ueno'yla Hachiko istasyondan evlerine beraber döndüler. Bir gün, 1925'in Mayıs ayında Hachiko her gün yaptığı gibi sahibini beklemeye başladı. Saatlerce istasyonun çıkışında bekledi, ama kimse gelmedi. Ertesi gün de oradan ayrılmadı. Ve onu takip eden gün de..
k_pek03.jpg

HACHİKO nun filmini tavsiye ederim.Richard Gere başrolde oynuyor..

köpekler bir dost bir arkadaş gibidir..sahiplenme ve koruma güdüleri çok fazladır. Depremlerde onlarca insanın hayatını kurtardılar. Ama biz ülke sadece köpek değil hiç bir hayvana değer vermiyoruz. :ssz: örneğin kulaklarını küpeleyip sokaklara salıyoruz. Biz toplum olarak daha birbirimizi anlamıyoruz ki, sürekli şiddet kaos, kutuplaşma, saygısızlık. İnsanların birbirlerine karşı bu vicdansızlığında biz hayvanlara karşı nasıl merhametli olacaz ki ! İnsan haklarının çiğnendiği bir ülkede hayvan haklarından söz edilebilir mi ki! :44:

HACHİKO nun filmini tavsiye ederim.Richard Gere başrolde oynuyor..

Gecen hafta Star Tv´de verdiler hatta :)
Cok hüzünlü, bi o kadar da sadakati en iyi anlatan filmlerden bir tanesi bence.
Mutlak tavsiye ederim.

10 sahte dostum olacagina, bi Hachikom olsun yeter valla bana :)
Sahibi cok sansliymis.

Son düzenleme:
Hachiko nasil bir filmdir oyle nasil aglatmisti beni.Ogrencilerimin hepsine izletmistim gecen yil.Muthis muthis.
İzlemeyen varsa mutlaka izlesin.

Gecen hafta Star Tv´de verdiler hatta :)
Cok hüzünlü, bi o kadar da sadakati en iyi anlatan filmlerden bir tanesi bence.
Mutlak tavsiye ederim.

10 sahte dostum olacagina, bi Hachikom olsun yeter valla bana :)
Sahibi cok sansliymis.

Her kedi köpekle yaşayan bence çok şanslı,hepsinin hikayesi huyu suyu çok farklı ve tek istekleri sevgi ve tabi biraz yemek :) umarım bir gün senin de hachikon olur :)

Hachiko nasil bir filmdir oyle nasil aglatmisti beni.Ogrencilerimin hepsine izletmistim gecen yil.Muthis muthis.
İzlemeyen varsa mutlaka izlesin.

Ben de çok aglamıştım izlerken.. çok şey de ögretti bana..

Hachiko_funeral1.jpg
hachiko_duo.jpg
richard_gere_nel_film_hachiko_133662.jpg
hachiko2.jpg
hachiko200505_41.jpg

[h=3]HACHIKO[/h]

Normalde blogumda kitaplardan uyarlama filmler hariç izlediğim filmleri paylaşmam. Ama bu filmden bahsetmezsem olmaz.

Dün akşam tesadüfen bu filmle karşılaştım.Yatmadan önce 5-10 dakika izleyeyim dedim. Filmi kapatmayı bırak film bitene kadar yerimden bile kıpırdamadım. Film bittiğindeyse gözlerim şiş ve ben hıçkırık krizindeydim. Filmde işlenen olayın gerçek olması beni daha da etkiledi.

Üniversitede görev yapan profesör bir gün bir köpekle karşılaşır ve onu yanına alır. Adını Hachiko koyar. Hachiko profesöre her gün metroya kadar eşlik eder. Profesörün üniversiteden dönüşünde onu karşılar. Bu böyle bir yıl devam eder. Bir gün profesör üniversitede kalp krizi geçirir ve hayata gözlerini yumar. Hachiko o akşam sahibinin metrodan çıkıp yanına gelmesini bekler. Ama profesör gelmez. Hachiko yine beklemeye devam eder. Bir gün bekler, iki gün bekler üç gün bekler... Hachiko ölen sahibini tam 10 yıl bekler. Tam 10 yıl...

Hachiko 12 yaşına geldiğinde metronun kapısında ölür.

Bu tür olaylar insanlara gerçek sadakati sorgulatıyor. Hangi insan sevdiği birini hiç bıkmadan 10 yıl bekler.
alıntıdır.

Back