• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dünyanın en yüce tahtına da çıksanız, oturacağınız yer, kendi kıçınızın üstüdür...

eyllesintisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2011
310
0
46
Ankara
Friedrich Nietzsche'nin bu sözü çalışma hayatına başlayalı daha anlamlı gelmeye başladı bana. Bulunduğu konumu hazmedemeyen insanlara karşı güzel bir hayat felsefesi. Önemli olan benliğimiz, özümüzdür. Fakat gerçek hayatta bu anlayışa sahip insanlarla malesef ki az karşılaşıyoruz. Sizinde çevrenizde kompleksli, kibirli, kendini büyük karşısındakini küçük gören insanlar vardır. Bu tarz insanlarla nasıl başa çıkıyorsunuz?

Friedrich Nietzsche'nin bu sözü çalışma hayatına başlayalı daha anlamlı gelmeye başladı bana. Bulunduğu konumu hazmedemeyen insanlara karşı güzel bir hayat felsefesi. Önemli olan benliğimiz, özümüzdür. Fakat gerçek hayatta bu anlayışa sahip insanlarla malesef ki az karşılaşıyoruz. Sizinde çevrenizde kompleksli, kibirli, kendini büyük karşısındakini küçük gören insanlar vardır. Bu tarz insanlarla nasıl başa çıkıyorsunuz?

selam canım
değişik bi konu açmassın forumda görünce bi bakam dedim
evlenmeden önce çokkk uzun bi süre özel sektörde çalıştım
o dediğin insanları iyi bilirim kısaca...
o tarz insanlarla başa çıkmanın en iyi yolu bence yokmuşlar gibi davranmak
ben burdayım bak işte sana laf sokuyorum davranışında bulunduğu an da şakayla karışık ağzının payını vermelisin bence
hazırcevap bi insansındır umarım çünküü çokk işine yarar iş hayatında
benim önerim bunlar canım
sanaa kolay gelsin canımmm
çokkk yolun var sanırım iş hayatında ....

selam canım
ben burdayım bak işte sana laf sokuyorum davranışında bulunduğu an da şakayla karışık ağzının payını vermelisin bence

Evet 2 yıldır çalışıyorum ve sanırım daha 34 senem var önümde. Kamu kurumunda olmama rağmen etrafımda böyle insanlar çok fazla ve ben hazır cevap değilim. :17:

ben boyle ınsanlara sen kendını fasulye tanesı kadar nımettenmı sanıyorsun edalarıyla takılıyorum onları umursamamak en ıyısı bendede var oyle kısıler ben ya gıdıp konusuyorum duzgunce benımle ne sorunun var dıye yada konustuklarını dınlemıyorum bıle bu ne cnm bız mılletın kaprıslerını cekmek zorundamıyız...

kim ki onlar yaaa...merak ettim şimdi...benim çevremde hiiiç yok öyle insanlar...
şanslıyım galiba...

kim ki onlar yaaa...merak ettim şimdi...benim çevremde hiiiç yok öyle insanlar...
şanslıyım galiba...

demekki bakışları sizin üstünüze çıkacak insan çıkmamış karşınıza, sizinki herkesinkinin üstünde...
insanlara birinci belli ikinci kim? imajı verebiliyorsunuz. gerçekten şanslısınız galiba :89:

Ben fotoğraftan karakter analizi yapabiliyorum da siz de yorumdan yapabiliyorsunuz galiba...Başarısız sayılmazsınız devam edin...biraz daha çaba harcarsanız olacak olacak...
Şampiyon belli ikinci kim tarzımı tanımlayan sözlerden biridir doğru...bu kendime güvenimle alakalı sanırım...
sizde yok mu???

Ben fotoğraftan karakter analizi yapabiliyorum da siz de yorumdan yapabiliyorsunuz galiba...Başarısız sayılmazsınız devam edin...biraz daha çaba harcarsanız olacak olacak...
Şampiyon belli ikinci kim tarzımı tanımlayan sözlerden biridir doğru...bu kendime güvenimle alakalı sanırım...
sizde yok mu???

olmaz mı! tabiki var, ama benim güvenim insanlara kaf dağından bakmamı sağlamıyor... hatta o kadar güveniyorum ki insanlara kendini yanımda değerli hissettirecek kadar mütavazıyım :63:

Bu yorumdan çıkan sonuç
1-hazırcevap değilim demiştiniz ama gayet hazırcevap duruyorsunuz...
2- evet kendinize güveniniz varmış...
E o zaman bırakın kim kendini nerde görmek istiyorsa orda görsün...
Zaten b hayattaki 10 kişiden 9u profesyonel polyanna değil mi...
bırakın oynasınlar oyunlarını sarılsınlar maskelerine...

Kaf dağından bakan bırak öyle bakmaya devam etsin,arkadaşın dediği gibi seni kaale almıyorum edasıyla yaklaşmak gerek onlara..:34::34:

selam canım

Ben de katılıyorum, en iyi yöntem onları pek dikkate almamak, yoklarmış gibi davranmak. Benim ilk yerimde patronum öyle bir tipti.. Çok ukalaydı, hatta hakaret ettiği vardır. Ama ilginçtir ben de kendisine fevri davrandığımda hemen sinerdi, alttan alırdı.. Garip yani. Bir bakıyorsun kükrüyor, her işi kendisi biliyor, kızıyor, bağırıyor.. sen de kızınca kuzu misali..Tabii ben böyle olduğunuz çok geç fark ettim, o zamana kadar yeterince üzmüştü beni.. Hala arkasından saydırırım :)

doğru söylüyorsunuz sevdim sizi. bu arada gerçekten kendine güvenen güçlü bir karakter olduğunuz belli. bırakalım insanları kendi hayal dünyalarında kendi küçük tesellileriyle mutlu olsunlar. kimsenin gözüne dünyanın çirkinliğini sokmamıza gerek yok. hatta biraz pollyannacılık bize de iyi gelebilir.

Evet, ben de polyannacılık yapıyorum sık sık. Ama bazen devam edebilmek için gerekiyor böyle davranmak.. En azından insan zor zamanlarında böyle düşünerek kendine umut yaratabiliyor .. Tabii abartıyo muyum dediğim zamanlar da oldu.. Sürekli bir dengeleme çabası yani :)

Kaf dağından bakan bırak öyle bakmaya devam etsin,arkadaşın dediği gibi seni kaale almıyorum edasıyla yaklaşmak gerek onlara..:34::34:

kaf dağından bakan insanlar da kendi içinde ikiye ayrılıyo; kendine güveninden ötürü burnu kaf dağında gibi görünenler ama özünde şeker gibi olanlar ki bunları kaf dağında görenler ona yanaşacak cesareti olmayanlardır. bu tip insanlarla iletişime geçmeyi başarabilmek lazım.
ikinci tip ise kendine güveni olmayıp kendini büyük göstermeye çalışan gerçekten burnu kaf dağında olan insanlar, evet bu insanları kaale bile almamak lazım.

Dünyanın en yüce tahtına da çıksanız, oturacağınız yer, kendi kıçınızın üstüdür...
:81::81::81::81::81::81::81:

Budur !

Back