Dünya Mutluluk Raporu'na göre mutsuzlaştık!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.297
42.836
Dünya Mutluluk Raporu'na göre mutsuzlaştık!

17/03/2016 10:29
Facebook'ta Paylaş

RADİKAL- BBC Türkçe'nin haberine göre BM Sürdürülebilir Kalkınma Ağı 2016 Dünya Mutluluk Raporunu açıkladı.Rapora göre dünyanın en mutlu ülkesinin Danimarka, en mutsuz ülkesininse Burundi olduğunu ortaya koydu. Türkiye, 78'inci sırada yer aldı. Bir önceki raporda Türkiye, 76'ıncı sırada yer almıştı.

Bu, bugüne kadar yayımlanan dördüncü Dünya Mutluluk Raporu. Eşitsizliğin mutluluğa etkisine vurgu Rapor, eşitsizlik sorununu daha az yaşayan ülkelerin daha mutlu ülkeler olduklarını gösterdi.

Bir önceki rapora kıyasla 55 ülke, sıralamada önemli ölçüde yükselirken 45 ülke ise büyük oranda geriledi. Danimarka, İsviçre, İzlanda, Norveç ve Finlandiya ilk beş sırada yer aldı. Bu ülkeler güçlü sosyal güvenlik sistemlerine sahip. ABD 13'üncü, İngiltere 23'üncü, Çin 23'üncü, Hindistan 118'inci sırada yer aldı.

SURİYE SONDAN BİRİNCİ

156 ülkelik listenin en sonunda Burundi yer alıyor. Burundi, dünyanın en yoksul 10 ülkesinden biri ve yıllardır iç savaş, yolsuzluk, kamusal hizmetlere erişim sıkıntısı ve HIV virüsünün etkileri sorunlarıyla karşı karşıya. Burundi'den bir sıra önce ise Suriye yer alıyor.

Rapora göre dünyanın en mutsuz ülkeleri sırasıyla şöyle: Burundi, Suriye, Togo, Afganistan, Benin, Ruanda.Rapor, bu ülkelerden her birindeki 1000'er kişiyle, her yıl, Gallup şirketi tarafından yapılan anketlerin oluşturduğu verilerinin analizine dayanıyor.

Bu anketlerde insanlardan hayatlarını bir ila 10 arasındaki bir skalada derecelendirmesi istendiği belirtiliyor. Raporu hazırlayanlar ülkelerin en az dörtte üçünde altı temel unsurun mutluluk göstergesiyle bağlantısı olduğunu belirtiyor. Bu etkenler şunlar: Kişi başı gelir, sosyal destek, sağlıklı yaşam beklentisi, kişisel özgürlük, hayırseverlik ve yolsuzluğun bulunmaması.

http://www.radikal.com.tr/hayat/dunya-mutluluk-raporuna-gore-mutsuzlastik-1530911/

Yine iskandinavya, hep iskandinavya

togo, benin neresi ya, ilk burda okudum

türkiye iki birim düşmüş, bana soran olmadı ama ben mutluyum he, yazın listeye

O ankete katılan Türkler soruların uzunluğundan,saçmalığından sıkılmıştır,o yüzden mutsuz olmuştur.Bir kere anket için bana başka konuda soru soruldu.Nezaketen cevap vereyim dedim.Bitmek bilmedi sorular arkadaş.Çin işkencesi gibi.

Sende ol,tavsiye ederim,insanı mutluluğa götürüyor.
Yaşam koşulları ile ilgili konularda, Kişi başı gelir, sosyal destek, sağlıklı yaşam beklentisi, kişisel özgürlük, hayırseverlik ve yolsuzluğun bulunmaması.. Gibi sebepler söz konusu iken ve neredeyse 3. Dünya ülkelerine yakınken, sosyo ekonomik anlamda 5 yıl sonramız belirsizken, carpe diem kafası ile yaşamak, fikriyle, ben iyimser olamam üzgünüm..

Bana denk gelmedikleri için böyle sonuç çıkmış Ben çok mutluyum hamd olsun :)

Burada bahsedilen mutluluk kişisel mutluluk değil aslında..
Evet, çok şükür bende mutluyum ki, şurada konuşabiliyorum, fena sayılmayacak sağlığım var, iyi kötü evime giren gelirim var, faturalarımı ödeyecek gücüm var, güzel bir evliliğim var.. Çok şükür..
Bu bende olan şeyler hemen hemen hepinizde var..
Bu konuda bahsedilen mutluluk başka..

Yani ülkelerdeki refah düzeyi ile alakalı..

Yoksa herkes kişisel olarak bir şeylerden mutlu..
Sevdikleri, sağlıklı olmaları, çocukları vs..

Yarına çıkacağımız belli mi ki?5 yıl son
Ben onu ülke açısından söyledim.. Her ülkenin ekonomik anlamda hedefleri vardır, bizde 2023 ile alakalı birşeyler var ama ne olduğunu halk olarak biz bilmiyoruz, söylentiler dışında..
Tabiki 5 dakikamız sonrası bile belirsiz.. Bahsettiğin şey olayın manevi kısımı.. Ama olayın birde dünyalık kısımı var..
Bu ülke genel anlamda, refah düzeyi anlamında mutsuz çıkıyorsa, sadece şükürsüzlükten olamaz..
Yoksaki en kötü koşullarda bile mutlu olunacak bir şeyler, şahsi anlamda var.. Herkesin vardır..

Az önceki mesajda sana yazıyordum vazgeçtim.Daha sonrasında diğer arkadaşa yazarken yarım çıkmış.Allahtan kötü birşey yazmamıştımDüzeltmede sildim ama senden kaçmadı hemen yakaladın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…