• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dünya Klasiklerini Seven Var mı?

gizzem

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2007
2.677
1.733
723
İstanbul
Dünya klasiklerini okumayı çok seviyorum.Bazı yazarların dili çok ağır oluyor ve kitapları bitemiyor.Mesela Balzac okurken pes ettiğim bir yazar.Bu aralar ise Jane Austen a taktım.4 kitabını okudum,Emma ve Gurur ve Önyargıyı herkes okumalı diyorum.Evde beni bekleyen Jack London Martin Eden var daha.Sonra son 2 Jane Austen kitabını da alacağım.Var mı benim gibi klasikleri seven ve okumaktan keyif alan??kaydirigubbakcemile5 Birbirimize kitaplar önerelimopuyorumnanaktan

savaş ve barış okuyorumm şu an ama bırakmayı düşünüyorum yarısından fazlası bitti ama zaten kalın bişe:)konusu çok sıktı beni, o onu seviyo o onunla evleniyo o diğeriyle zenginliği için evleniyo falan , o başkasıyla kaçıo sevdiğini beklemiyo.. okudukça cazip hale gelmedi bi türlü sabırla okuyorumda..

klasiklerde çeviri çok önemli bence
çeviri kötü olunca zevk alınmıyor.
dünya klasiklerinde pek çok kitap okudum
victor hugo ve tolstoy favorilerim tabii dostoyevsky de unutulmamalı.

çeviri konusu gerçekten çok ama çok önemli,özellikle fransız yazarların romanlarında kötü bir çeviri,uzun ve başı-sonu anlamsız cümlelere dönebiliyor,çünkü adamlar zaten komplike cümleler kuruyorlar

savaş ve barış bende de vardı,onu da daha okumadım,şevkim kırıldı şimi:)
dostoyevski suç ve cezaya bayılmıştım,ama karamazoc kardeşlere 3 kere başladım,3ünde de devam edemedim,anlam bütünlüğü bulamadım kitapta,ağır geldi bana

çeviri konusu gerçekten çok ama çok önemli,özellikle fransız yazarların romanlarında kötü bir çeviri,uzun ve başı-sonu anlamsız cümlelere dönebiliyor,çünkü adamlar zaten komplike cümleler kuruyorlar

savaş ve barış bende de vardı,onu da daha okumadım,şevkim kırıldı şimi:)
dostoyevski suç ve cezaya bayılmıştım,ama karamazoc kardeşlere 3 kere başladım,3ünde de devam edemedim,anlam bütünlüğü bulamadım kitapta,ağır geldi bana
yok şevkin kırılmasın belkide seni sarıcaktır , bide ben içinde çok isim olan kitapları sevmem aklımda tutucam diye canım çıkıyo, bu bunun neyi bu kimdi diye düşünmekten zevk alamıyorum okuduumdan :1rolleyes:

Dünya klasiklerini seviyorum özellikle Jane Austen. keşke daha fazla kitabı olsaydı 6 kitapçıkla yetinemedim :(

Boşuna klasik olmamışlar dedirten kitaplar gerçekten.Bir çoğunu okudum.

Uğultulu Tepeler

Aşk ve Gurur

Nana

Suç Ve Ceza

Diriliş

Ezilenler

Ana

Babalar Ve Oğullar

Sefiller

İki Şehrin Hikayesi

Bir Aşk Sayfası

liste uzar...Hepsini de çok keyifle okudum.Tavsiye ederim.

Son düzenleme:
victor hugo; sefiller
balzac; vadideki zambak
dostoyevsky; ölü evinden anılar ( çok sıkıcı) okudum

klasiklerde çeviri çok önemli bence
çeviri kötü olunca zevk alınmıyor.
dünya klasiklerinde pek çok kitap okudum
victor hugo ve tolstoy favorilerim tabii dostoyevsky de unutulmamalı.

Kesinliklee. Dünya klasikleri seti aldım ama pin pişman oldum. Bu kadar mı berbat çeviri olur. Edebiyat namına hiçbirşey yok, Birer cümlelik ilkokul seviyesinde çeviriler. Edebiyattan soğuttu desem yeridir.

Tavsiyem set almayın kızlar, çünkü uygun fiyatta olduklaırndan mıdır nedir çok özensiz oluyorlar. Ama daha sonra Balzac'ın Vadide'ki Zambak kitabını okumuştum ve budur dedim :)

Özellikle ilk sayfalardaki annesine olan serzenişi beni benden almıştı.

Balzac'ın Goriot Babası'nı çok beğenmiştim.

Tabiki Tolstoy ve Dostoyevski de apayrıdır. Yaşadıkları ülkeyi ve dönemi anlattıkları için ayrı bir önemi vardır benim için. Onların romanlarını ben siyasi tarih gözüyle de okuyorum aslında :))

Şu ara hep dünya klasiklerinden okuyorum özellikle tovstoy,dostoyevski ve victor hugo.Ayrıca size Emile Zola Bir aşk sayfasını öneririm :)

meraba kızlar:80: ben de klasikleri yeni yeni okumaya başladım. Turgenyev den Babalar ve Oğullar ı okudum tavsiye ederim ben beğendim:10:

Bu aralar arka arkaya klasikleri okuyorum şimdi sefillerdeyim bitmek üzere sırada budala var :68:

klasiklere ciddi takıntım vardı. son zamanlarda okumayı bıraktım. şimdi tarihi romanlar okuyorum. okuduğum klasiklerde Balzac'ın Vadideki zambak ve Goriot Baba, Dostoyevski Ezilenler, Jack London Ademden Önce, Victor Hugo Sefiller, Charles Dickens Oliver Twist. hepsi birbirinden güzeldi gerçekten daha okumak istediğim çok klasik var ama. sırayla okuycam inşallah. dilleri ağır olsada klasiklerin tadı çok başka oluyor :16:

ya arkadaşlar ben üniversite yıllarında okumuştum dünya klasiklerinin bir çoğunu ama çok hoşlanamadım kitapların bir çoğunda aşk hikayesi var köylü işçile var brujuva kesimi var o yüzden kötü demiyorum ama çok sevdim de diyemiycem

Dünya klasiklerini okumayı çok seviyorum.Bazı yazarların dili çok ağır oluyor ve kitapları bitemiyor.Mesela Balzac okurken pes ettiğim bir yazar.Bu aralar ise Jane Austen a taktım.4 kitabını okudum,Emma ve Gurur ve Önyargıyı herkes okumalı diyorum.Evde beni bekleyen Jack London Martin Eden var daha.Sonra son 2 Jane Austen kitabını da alacağım.Var mı benim gibi klasikleri seven ve okumaktan keyif alan??kaydirigubbakcemile5 Birbirimize kitaplar önerelimopuyorumnanaktan

bu tarz kıtapları sevıyorsan ve anna kerannına ve emıle zolanın meyhanesını okumadıysan mutlaka okumalısın muthıstır anna karenınna ıletısım yayınları orjınal
meyhane de oda yayınları

bizde ailecek kitap çok okunur fakat ben hariç :78:hiç çekmemişim bu yönden bizimkilere ama artık okuyorum :) uzun zaman önce balzac ın vadideki zambak kitabını (tam hatırlamıyorum baya zaman geçti okuyalı) 4-5 günde bitirmiştim.Benim ablam hemen hemen dünya klaskilerinin çoğunu okumuş olmasına vadideki zambağı ağır geldiği için bırakmıştı ve benim kitabı bitirdiğimi görünce çok şaşırmıştı balzac deyince bu geldi aklıma :1::1:

Dünya klasiklerinin best-seller kitaplardan daha çok okunması gerektiğine inanıyorum.Ben çok seviyorum.Özellikle de Dostoyevski ve Tolstoy.Muhteşem.Neredeyse bütün kitaplarını okudum.

Dünya klasiklerini çok fazla sevemedim,onlara biraz mesafeli durdum nedense,ama bu halimi yenmeye karar verdim.Gerçekten de kitap çevirisi bir kitaptan çok şey alıp götürebiliyor,kitap ya bambaşka ya da okunurken azap verici hal alabiliyor çeviri yüzünden ne yazık ki.

yaa ben bayılıyorum klasik okumaya.. bana çok şey kattığını düşünüyorum ve o zamanlardaki insanların yaşam tarzını öğrenmek okumama sebep olan başka bir etken:16: ama şimdiye kadar okuduklarımın arasında favorilerim notre dame'ın kamburu ve madam bovary.. ikisi de mükemmel

Back