Dünden bugüne diş sararması..

Kiraz_Mevsimi_54

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
415
115
123
Merhaba hanımlar...
sorum olacaktı.... 1 yaşındaki çocuğumda dünden bugüne diş sararması oluştu hiç anlam veremiyorum değişik hiç birşey yemedi ve her gece emziriyorum... Diş bakımıda yapıyorum anlam veremedim ve korkuyorum hep mi böyle kalacak? Bi çaresi var mı?

Yedikleri ile alakalı olabilir, doğru şekilde temizlemiyor olabilirsiniz, antibiyotik ve kan ilaçları sebebi ile olabilir vb...
1 yaşında mutlaka bir çocuk diş hekimini ziyaret edin derim, çoğu kliniklerde ilk muayeneler ücretsizdir, sevgiler.

Yedikleri ile alakalı olabilir, doğru şekilde temizlemiyor olabilirsiniz, antibiyotik ve kan ilaçları sebebi ile olabilir vb...
1 yaşında mutlaka bir çocuk diş hekimini ziyaret edin derim, çoğu kliniklerde ilk muayeneler ücretsizdir, sevgiler.
Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için... Antibiotik kullandık maalesef

Hayır vermez gazlı bez ya da tülbentle az bir şey ıslatın ve silin, bir süre sonra geçecektir, endişelenmeyin ama biberon çürüklerinin oluşumuna da izin vermeyin, bırakın derim.. 1 yaşına gelmiş artık bardak, çatal vs. kullanabilir. Hele biberonla içirdiklerinize lütfen dikkat edin ve ilk muayenenizi yaptırın, damak yapısına bakılsın, size doğru fırça kullanımı ve temizlemeyi göstersinler lütfen

Hayır vermez gazlı bez ya da tülbentle az bir şey ıslatın ve silin, bir süre sonra geçecektir, endişelenmeyin ama biberon çürüklerinin oluşumuna da izin vermeyin, bırakın derim.. 1 yaşına gelmiş artık bardak, çatal vs. kullanabilir. Hele biberonla içirdiklerinize lütfen dikkat edin ve ilk muayenenizi yaptırın, damak yapısına bakılsın, size doğru fırça kullanımı ve temizlemeyi göstersinler lütfen
Çok sağolun her beslenmeden sonra mı yapayım? Kesinlikle götüreceğim

Benim arkadasimin 1.5 yasindaki oglunda boyle curume seklinde basladi. Disci derhal anne sutunu kes demis anne sutundeki seker bi sure sonra curume yapmaya basliyormus ve tabiki antibiyotik tedaviside damaklari zayiflatabiliyor fakat 2-3 gunluk tedavinin o kadar yan etkisi olacagini zannetmiyorum. Iyice kontrol et curume gibi bisey olmasin yoksa bi dis hekimine goster

Ayrica bardakla icmeye baslayabilir, ve cocugunuzla yavas yavas dis fircalamaya baslayin. Benim kizimda 1.5 yasinda dis fircalamaya basladik

Back