• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dün nerdeyse geliyordu oğlum

ademel

mutluluğun doruk larında
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2007
2.584
2
116
Ankara
dün iş yerinde sırtımda ağrılarım başladı
herhalde yoruldum eve gidince sırt üstü yatar dinlenirim geçer dedim
eve geldim yattım geçmek bilmiyor ağrım belimde de başladı
dr u aradım bebek küçük üniversiteye git dedi
hemen nst ye aldılar küçük küçük kasılmalar başlamış meğer
ultrasonda da kasılma vardı bebek çok iyiydi ama çok şükür
sonra muayene ettiler 1 cm açıklık var rahim yumuşamış yani silinme %50 olmuş dedi
hemen boş serum taktılar sancıları geçirmek için
akciğer geliştirme iğnesi yaptılar ilk dozunu
2. dozunuda birazdan vurunacağım
sancılarım azaldı sonra geçti bende tutturdum evimde evim diye
sabah muayene de açıklık 2 cm e yaklaşmış silinmede %60 olmuş ama sancı yoktu
birde heryer tıklım tıklım
evde yakın bişey olsa 5 dk içinde hastanedeyiz
hemşire olmamında avantajıyla çıktım hastaneden izinli
bakalım pazartesi belli olacak ne olacağı tabi sancı,kanama,su gelmesinde gidecem
hareket takibi ediyorum sürekli saatlik tekme sayıyorum
hayırlısı olsun bakalım allah hepimizin yardımcısı olsun

geçmiş olsun canım benim.. inşallah sabırsız davranmaz bebeğin. merak ettiğim bu açıklıkla acaba kaçgün durulabilir ki? yani açılma doğumdan önce olup saatler ilerledikçe fazlalaşan bişiy değil mi? aman dikkat et bundan sonra. tekrar tekrar geçmiş olsun.. tecrübeli olmak ne güzel..

dün iş yerinde sırtımda ağrılarım başladı
herhalde yoruldum eve gidince sırt üstü yatar dinlenirim geçer dedim
eve geldim yattım geçmek bilmiyor ağrım belimde de başladı
dr u aradım bebek küçük üniversiteye git dedi
hemen nst ye aldılar küçük küçük kasılmalar başlamış meğer
ultrasonda da kasılma vardı bebek çok iyiydi ama çok şükür
sonra muayene ettiler 1 cm açıklık var rahim yumuşamış yani silinme %50 olmuş dedi
hemen boş serum taktılar sancıları geçirmek için
akciğer geliştirme iğnesi yaptılar ilk dozunu
2. dozunuda birazdan vurunacağım
sancılarım azaldı sonra geçti bende tutturdum evimde evim diye
sabah muayene de açıklık 2 cm e yaklaşmış silinmede %60 olmuş ama sancı yoktu
birde heryer tıklım tıklım
evde yakın bişey olsa 5 dk içinde hastanedeyiz
hemşire olmamında avantajıyla çıktım hastaneden izinli
bakalım pazartesi belli olacak ne olacağı tabi sancı,kanama,su gelmesinde gidecem
hareket takibi ediyorum sürekli saatlik tekme sayıyorum
hayırlısı olsun bakalım allah hepimizin yardımcısı olsun

canım bende de var böyle bir ağrı 2 gündür dk gitmedim daha öncede ev işi yaptığımda oluyor diye ama senin kinle aynı olunca ağrı gitmek gerekiyor diye düşünüyorum. bu ara silinme yazmışsın anlayamadım nerdir bu

dr lar çok rahatlattı beni
doğsa da önemli değil iyi durumda dediler
iğneye de aslında gerek yok ama zararı da yok vurun dediler
allahım hayırlısını versin yarabbim
çok şükür 35 haftasını doldurdu
drlar 2 gün içinde de doğabilir haftasını doldurada bilir dedi
allahım hayırlısını ver inşallah
oğluma beni sağlığıyla kavuştur bizi

geçmiş olsun canım benim.. inşallah sabırsız davranmaz bebeğin. merak ettiğim bu açıklıkla acaba kaçgün durulabilir ki? yani açılma doğumdan önce olup saatler ilerledikçe fazlalaşan bişiy değil mi? aman dikkat et bundan sonra. tekrar tekrar geçmiş olsun.. tecrübeli olmak ne güzel..

canım bazıları 2-3 cm açıklıkla günlerce durabiliyormuş
hatta bir kişi 1 ay sonra doğum yapmış
bende şaşırdım 2 güne kadar gelir herhalde dedim ama haftasını doldura da bilir dediler

canım bazıları 2-3 cm açıklıkla günlerce durabiliyormuş
hatta bir kişi 1 ay sonra doğum yapmış
bende şaşırdım 2 güne kadar gelir herhalde dedim ama haftasını doldura da bilir dediler

çok şükür tehlikeli zamanları atlatmışsın canım. inşallah hayırlısı olsun. bebeğin durumunun iyi olması da süper. belki de ikinci aralık annesi sen olacaksın:) rabbim sağlık ve sıhhatle bebişini kucaklamayı nasip etsin canım yaa. çok heyecanlandırdın beni valla:teselli:

canım bende de var böyle bir ağrı 2 gündür dk gitmedim daha öncede ev işi yaptığımda oluyor diye ama senin kinle aynı olunca ağrı gitmek gerekiyor diye düşünüyorum. bu ara silinme yazmışsın anlayamadım nerdir bu

canım rahimdeki yumuşama diyebilirim tam karşılığı bu da olmayabilir belki
doğum yolunun hazır olup olmadığını gösteriyo
%100 olunca tamamen hazır oldu demek
böylelikle yolu açılıyo ve bebek rahat geliyo aşşağıya
bu silinme olmazsa rahim yolu sert oluyo beek inemiyor rahat
doğum için 10 cm açıklık ve %100 silinme gerekiyor

ademel
peki silinmenin tesipiti nasıl yapılıyor.. bence çok önemli bir bilgi bu.. bize hep açıklıktan bahsettiler bugune kadar. silinmeden bahseden olmadı.. tecrübelerinden faydalanalım

cnm cok gecmis olsun aciklik olsada bir kac gun daha bekleyebilir zaten 35+4 olmussun 36 haftaliktan sonra biseycik olmaz allahin izniyle normal olarak kabul ediliyor bizim burda sende korkma gelirsede hos gelsin oglusun hayirlisi neyse o olsun isallahhh

çok şükür tehlikeli zamanları atlatmışsın canım. inşallah hayırlısı olsun. bebeğin durumunun iyi olması da süper. belki de ikinci aralık annesi sen olacaksın:) rabbim sağlık ve sıhhatle bebişini kucaklamayı nasip etsin canım yaa. çok heyecanlandırdın beni valla:teselli:

valla canım bende dün çok heyecanlandım
sancı odasında herkes doğurayım diye dua ediyo bende doğurmayım diye
nasip bakalım 2. kim olacak bende çok merak ediyorum
yaaa dün anladım ki artık bizim sağımız solumuz belli olmayacak
pazartesi izne ayrılacağım hemen
inşallah hepimiz sağlıkla alalım kucağımıza:Saruboceq:

aman canım bence de izin al artık.. bol bol dinlen, doğum olacaksa da en azından evde olsun. işyerinde çalışırken yakalanma sancılara.. hayırlısı bakalım, Allah hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin

ademel
peki silinmenin tesipiti nasıl yapılıyor.. bence çok önemli bir bilgi bu.. bize hep açıklıktan bahsettiler bugune kadar. silinmeden bahseden olmadı.. tecrübelerinden faydalanalım

canım dr muayenesinde malesef onlar diyorlar
yani bir ellenmek gerekiyo:utangac: ne
bende dün çaresiz kaç kere baktılar

açıklık latince de dilatasyon silinme de effesman olarak geçiyor
dur internetten net bilgi vereyim dedim

o zaman bence şu vajinal muayene şart.. belki o hazırlığın olup olmadığına da bakıyordur doktor.. valla iyi oldu sağolasın. bilmiyordum ben bunu..

o zaman bence şu vajinal muayene şart.. belki o hazırlığın olup olmadığına da bakıyordur doktor.. valla iyi oldu sağolasın. bilmiyordum ben bunu..

tabi güzelim normal doğum isteyen herkese şart
zaten sancılandığın anda durum değerlendirmesi de sürekli bu şekilde oluyor
bir kere baktılar bitti değil yani

ne demek canım inşallah faydam olmuştur

canım geçmiş olsun ama inşallah bişey olmaz 35.haftasını doldurmuş ne de olsa biraz daha beklesin bebiş dua edelim ona sen de sürekli konuş bebeğinle az kaldı oğluşum de..kendini sıkma biliyorum söylemesi zor ama..

geçmiş olsun cnm hemşire olduğun içi soruyorum karnında kasılma oluyomuydu bende çok fazla kasılma var karnım taş gibi oluyo korkuyom artık hast çantamı hazırladım bugün

Back