dün düyduklarım şok etkisi yarattı

ilkduyansenol

kaça bölünebilirim
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2012
5.285
4.039
konuyu okumayan arkadaşlara kopyaladım
arkadaşlar kısa kısa anlatıyım diycem uzarsa kendimi kaptırmış olabilirim.biz 4 kardeşiz 1 erkek 3 kız.annem yaklaşık 7 yıl önce kansere yakalandı bende başka bir ildeyim onlar başka 3 ay yanında kaldım büyük ablam abimin eşini oldum olsası sevmez annemi hastaneden çıkardık mutfakta ne oldu bilmiyorum kıyamet kopuyo baktım abim ablamın üzerine yürüyo annem duyacak diye ödüm patladı.annemin hastalığından öncede babam evi mütahite verdi 2 daire birini ağbime verdi birinde kendi oturuyor.yalnız şunu belrteyim tartışma bu daire yüzünden değil.biraz zaman geçti annem çok şükür düzeldi babam bizi topladı kızları yani dediki ağbiniz 14 yaşından buzamana kadar benim yanımda çalıştı bende emeği çok çocukluğunu yaşayamadı dedi. ki doğru siz ne derseniz iki etmez koşar gelir dedi bu da doğru bir daire vermişim çokmu dedi bunca yıl emeğe ben kirada oturuyorum inanın hiçbir zaman babamın fikrine saygısızlık etmedim herzaman da arkasındayım.büyük ablam evi olduğu halde bişeyler söledi. babmda kızdı vs vs.büyük ablamın oğlu düğün yapıcak ablam ağbime kart getirmemiş vermiycem diye tutturdu.babamda kızım ne kadar kötü olursanız olun millet orda bu çocuğun dayısı nerde demezlerm diye kızdı bende babamı destekledim.velasın vermedi babamda bende gitmem ozaman dedi düğüne.düğün oldu maalesef ağbim çok istesede çağrılmadığı için gelemedi.bende baba bu seferde dedesi nerde diycekler sen bari yapma dedim babamı ikna ettim geldi.ama ablamlara hiç konuşmadı böle yaptıkları için takısını taktı ve gitti tabi annemin gözü iki çeşme.aradan 7 yıl geçti ve babam hacca giderken 1 gün önce ayaklarına gitti alasmarladığa uğurlamaya bile gelmediler.halada gelmiyorlar arada bir geliyor ablam ama el gibi oturup gidiyo tabi bayramda babmında çok zoruna gidiyor bugün konuştum yine annem ağlıyo off off bende bayramda gittim 10 dk dışarı çıktım beni arıyor ablam annem yaşlı sen buraya gelince dışardasın yardım etmiyosun falan filan diye halbuki ben sadece bayramlarda gidiyorum ve inanın annemlerin kapısı Allah daha çok versin hiç kapanmaz ve hep ben ağırlarım daha da nankörlük ediliyo.2 günü de geldi yine el gibi annem bişey istedi işim var dedi yapmadı sonrada gitti sinir oldum bende aramıyum şuan ama insan merak etmezmi aceba kardeşim neden beni hiç aramadı bu zamana kadar benim telefon açmama mı kırıldı aceba diye ama hep haklı o olduğu için kendi çapında beni aramaz.ne yazıkki yiğenlerimin bile 7 yıldır ayağına ben gidiyordum bayramlaşmaya dedeye anneanneye küsler çünkü.dün ortanca ablam aradı ablam seni aradımı diye hayır dedim işin kötü yanı ablam ben dönünce gitmiş ama bana dün sölüyor eniştem diyormuşki ablanız bana vekalet versin ben ağbinizin elinden o evi nasıl alıyorum bak ben bunu duydum cinler çıktı teprme hangi sıfatla dedim benim annem babam ölmeden malının derdi avukatlığı onamı kalmış dedim.benim eşim dahi ben hayattayken bunları söyleyemez ben ölürsem çocuğum için hakkını arar.anladımki ablamın bizden uzaklaşma sebebi ne yangem ne abim nede başka bişey sorun eğbime ev verillmesi çünkü olaylar art ardına oldu.biz üç kardeş şimdi sırtımızı döndüğümüz için haksızmıyız. benide aramıyor .Bende bayramda onun yaptığı taktiği uygulıycam bayramın son günü gidicem 5 dk oturup işim var deyip kalkıcam.acaba konu açılırsa eniştem böle sölemiş diye yüzüne vuruyyummu onuda bilemedim naypıyım

Son düzenleme:
Küsün küsü olmaz, ama bazı ailelerde oluyor işte...
Benimde annem en büyük dayıma kırgın ama ben dayımı çok severim, her ay mutalaka gider evine bir kahvesini içerim, dışarıda görüşürüm dayımla. Annemde gıkını çıkarmaz, dayın elbette görüşeceksin der... Bu esnekliğin olması muhakkak şart. Ablanız babanıza abinize daire verdiği için kırgınsa bu sadece ablanızın babasıyla olan problemi...Annenize ve size eskisi gibi davranması gerekir. Hatta babasını da karşısına alıp uzun uzun konuşmalı... İletişim zayıflığı memleketçe en büyük sorunumuz

benim kırgınlığım kendi yapmadığı şeyleri bizden beklemesi mesela bayram harici gelmez anneme evi yakın gelincede 5 dk durur gider ama ben gidince anneme dışarı çıksam 5 dk bu problem oluyor sen anneme yardıma değil gezmeye gelmişsin oluyor

Evet abinize daire verilmiş diye ablanız bozulmuş ve tavır yapıyor anlaşılan eşi de aynı kafadan

Bilemiyorum ama şu durumda enişte bey dış kapının dış mandalı

Erkek / kız evlat ayrımı yapsa babanız size açıklama yapmazdı , gerçekten 14 yaşından beri çalıştığı için vermiş.. Siz de ses etmediğinize göre demek ki abiniz haketmiş..

Bence babanız sağken o dairenin satışını abinize versin resmen, kendi daireside ilerde siz 3 kardeşe kalır.. Yoksa o enişte/abla bi yerden bişey çıkartacak gibi..

zaten öle olucak canım babamda öle dedi bu dairede üçünüzün ama işte farklı yerlere çekilip bahaneyle küslük çıkardılar eniştem bizim gelip gitmemizi istemez amacına da ulaştı çocuklarını da kendine çevirdi.Ablamda onun tarafına geçti çünkü bizden uzaklaştı.

Yazık para, mal sözkonusu olunca aileler , kardeşler arasında hep
sorun çıkıyor.
Abiniz 14 yaşından beri babanızla çalışmaış.
Hepinizin üstünde hakkı var.
Babanda böyle uygun görmüş,
Sizde itiraz etmediğinize göre böyle düşünüyrosünüz.
Ablanız , enişteniz bu tavırdaysa yüzgöz olmadan, mesafeli davranın derim.
Olaylar dahada büyümesin.
Babanız evi abinize satış versin yoksa gerçekten avukatlarla uğraşırsınız.
Olan hep anne - babalara oluyor.
Yinede rıza alınmalıydı.
Biraz emirvaki olmuş sanki.
Demek ki ablanız sizin gibi düşünmüyor.
Hele anne - baba yaşarken mal kavgası çok çirkin.

enişteye bak ya ona mı düşmüş mal hesabı yapmak,
ablanızın yaptığı da çok ayıp.mal için küsülmez.
böyle şeyleri duyunca cinleniyorum iyice.
siz bu konuya fazla dahil olmayın bence
eniştenizde ablanızı iyice doldurmuştur
hatasını anlayacağını düşünmüyorum,
siz ve diğer iki kardeşiniz annenize ve babanıza destek olun.

Allah annenize acil şifalar versin ve bir daha bu hastalığa yakalanmamasını sağlasın..
Babanızın yaklaşımı-paylaşımı düşüncesi doğru..Ablanız ise bencil ve kindar.Bence babanıza konuşun, tapuyu abinize kesin olarak geçirsin.Ayrıca eniştenizin dediğini babanızla konuşun.(abi-yenge hariç daha çok kırgınlıklar büyümesin)Allah yardımcınız olsun.
Kin besletecek kadar mal hırsı olan insanlardan korkulur...

O ilerde kafasına çokk vurur aileye sırtını dönenin huzuru olmaz hata ediyor umarım uyanması geç olmaz ne yapacaktı adamcağız onun kocasınamı verecekti daireyi zamanı gelince hakkını alır

ablanız eniştenizin dolduruşuna geliyor gibime geldi yazılanları okurken bence ablanızdan uzaklaşmak yerine onu kaybetmekten öte daha yaklaşın ve uzak durmayın ki eniştenizin eline koz geçmesin, abla kardeşsizniz sonuçtta şimdi uzaklaşsanız birinize birşey olsa yine siz birbirinizin yardımına koşarsınız. Ve eniştenizin söylediği çok ayıp ona düşmez miras ev konularında yorum yapmak

biz öle olsak yaklaşsak bile o ağbime öle davranmıyor işte yiğenlerimin ,onun davranışı soğutuyor ister istemez.bende biraz çekilmek istiyorum çünkü hiçbirşey olmamış gibi davrandığımızda bu sefer ben rahatsız oluyorum nebiliyim ya kafam çok karışık canım kaç gündür de içimde sıkıntı var çıkmak bilmeyen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…