selam, ben dün dukan diyetine başladım.
aslında hayatım boyuncu hep kilolu bir insan oldum. Sadece lise dönemimde duygusal olarak yaşadığım sorunlar sayesinde ideal kilomun da altındaydım ama iş hayatı başlayınca önlenemez bir şekilde kilo aldım.
Diyetisyenlere de gittim zayıflama hapları da kullandım ancak hepsine çok sıkı asıldım da olmadım diyemem.
2 kez gittiğim diyetisyene; verilen listelere asla uymadım. Disiplin sorunu var bende. Artık psikolağa gitmeyi düşünürken bir de dukan denesem ve bunu gerçekten yapsam ne olur dedim ve kitabı okuyup bitirdikten internette araştırma yaptıksan sonra dün başladım.
Bir kaç sıkıntım dışında iyi gidiyor gibi, en azından 1 günde 2 kilo eksildiğimi gördüm ki bu mucize.
Size gün gün neler yaptığımı yazayım belki tavsiyeniz olur bana yardım edersiniz ya da belki siz benden bir şeyler öğrenirsiniz.
Dün diyete başlayacağım ilk gün olduğu için evde kaldım işe gitmedim; iş yerinde yapmak gerçekten zor;
Kilom 04.03.2013 itibariyle 89
Boyum 1,65
Dukan bana 69 kiloyu ideal olarak belirledi.
6 günlük atak evrem dün başladı.
Yediklerim
Sabah
- Yulaf kepeği, light süt ve yumurtadan yapılmış krep
- 2 yumurtalı omlet
- 2 parça hindi salam
- Bahçevanın light peyniri ( en düşü yağ oranı olan peynir)
Öğlen
- Dana eti yağsız tavada 3 parça
- 2 tane light ayran
Aralar
- 1 parça hindi füme göğüs (polonezin yağ oranı %1 )
- Light meyveli yoğurt
- 2 tane hurma (dayanamadım )
Akşam
- 2 parça tavuk göğsü
- Yağsız yoğurt çorbası ( 1 kaşık un ve 1 yumurta koydum, başka nasıl yapayım :) )
- Cola Zero bir bardak.
Tüm gün boyunca 4 lt su içtim. 4 bardak çay ve 2 fincan kahve içtim şekersiz hepsi.
ve dün ile bugün arasındaki kilo farkı 2 !! İnanılır gibi değil !!
** İshal var, neden bilmiyorum. Bir önceki akşam balık yemiştim ondan olabilir.
** Her saat başı tuvalete gidiyorum, sanırım çok su atıyorum
** Baygınlık var midemde, açlık değil ama bir enteresan duygu, hani içim bayıldı deriz ya, şekerim mi düşüyor acaba?
** Solgar' ın mutlivitamini kullanmaya başladım.
Ama itiraf etmeliyim, öğlen yediğim yemek beni doyurmadı dün.
Bakalım bugün nasıl olacak, yarın yazarım.
herkese çok teşekkürler