• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dügünüzü kaca mal oldu?

GuerillaTanya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2008
834
7
0
A.B.D.
Merhaba kizlar,
benim evlenmeme daha var fakat merak ettigim konu DÜGÜNÜZ sadece dügün organizasyonu yani kaca mal oldu?

ben internette dügün salonlarina baktim da 1000 kisilik dügün 5bin tl ( icinde pastasi orkestrasi falan var...) simdi bu miktar pahali mi sizin oranin sartlarina göre...ben almanyada yasiyorum ve burada spor salonu kiralaniyor....pastasi,orkestrasi,yemegi,icecegi,cerezi limuzini falan derken 15bini gözden cikariyorlar...

canım, ben 1 ay önce nişan atlattım salonda oldu,resimlerimi de nişan bölümünde verdim salonum çok hoştu istersen bakabilirsin, nasip olursa 2 ay sonra da kınam var, ondan bir hafta sonra da düğün, ve bunlar da büyük salonda ve ayrı şehirlerde olacak. ben izmirdeyim biz burda sezon girmeden düğün salonu orkestra pasta ve salonla ilgili konfetisi servisi falan hepsini 2.500liraya anlaştık tabi bu bin kişi değil 300 kişilik bi davetti benimki. bin kişi olsa sanırım sennkine denk gelirdi. ama şehire göre, yapacağın organizasyona göre de değişiyo, mesela benm salonumda süslemeler olmasaydı ve masa sandalye giydirmesi yapılmasaydı 1.500lira olacaktı ama o zaman da istediğim gibi olmayacaktı. elbette ki çok daha iyileri de vardır daha şatafatlı, ama daha uygun fiyata da vardır. sonuçta bu bütçe meselesi, bizim buna gücümüz yetti bunu yaptık, allah inşallah senn de gönlüne göre versin tatlım a.s.

ıstediğin düğün şekline bağlı.Salonunun lüksüe bağlı hep bu fiyatlar.
Biz ortalam fiyat alınan bir düğün salonu tutmuştuk.ıçecekler işi başına hesap edilecekti.
2200 e düğün salonu, ortalama 750 TL içecekler, birde özel olarak davul zurna getirmiştik 250 liraya.
Aslına bakarsan çok uygun görünüyor ama konfeti ayrı ücretti, bahşişlerde var. yani 4000-4500 araında bir maliyeti oldu bize.
Tabi 20 ay önceydi.
Geçen ay kuzenim evlendi onunkide aynı civarda tuttu.Hatta daha bile ucuz olabilir.

Bizde düğün için mekan derdindeyiz... Bikaç yere baktık 600 kişilik salonda süslemeli sandalyeleri giydirmeli felan güzel ortamı olan bi salonda orkestrası sanatçısı konfetisi pastası dahil 5.000 tl demişti...
ıçecekler ayrıca fiyata dahil edilecekti ve bu dediğim salonda bahşiş olayı yok... Elemanların bahşiş isteme talebi yok tabii düğünde biçok kişinin eli cebine gider o da keyfine kalmış yaniiii
Birde h.içi h.sonu olarak bazı yerlerde epey fiyat farkı var... Ben h.sonu istiyordum ama bayramdan sonrası için hep h.içi kalmış...

Benim düğünüm 2006 yılında oldu. 2300 lira vermiştik.
Salonum 1200 kişilikti çok şükür yetti.
Pasta, meyve suyu, kuru pasta orkestra herşey içinde.
En önem verdiğimiz nokta garsonların bahşiş isteme olayıydı. Baştan konuştuk eğer herhangi biri aileden yada konuklardan birinden tek kuruş isterse para vermem dedim.
Dedikleri gibi sorunsuz oldu. Bende tüm garsonlara verilmek üzere servis ücreti 300 lira verdim. 2600 vermiş olduk salona.

Eğer yemekli nişan-düğün isteyen olursa onlarada bn fikir vereyim. Bizim kişi başı 25tl (başlangıç,ana yemek, sınırsız içeçek,meyve yada tatlısı) 200kişiden 5000sadece yemek+salon bedeli olarak geçiyor. Müzik,pasta,masa sandalye süslemeleri extraya giriyor ama sanırım 7bin tuttu bzmkisi.

Hepsi için demiyoum ama düğün salonlarındaki bahşiş yok davası hikaye oluyor.
Bizde konuştuğumuzda bahşişle ilgili sorunca, bahşişin kesinlikle olmadığını söylemişlerdi.
Siz gönülden verirseniz ayrı ama bizde isteme yoktur denmişti.
Düğün çıkışında kılıfına uydurup bahşişide topladılar :)
Ama yinede milletin önünde olmasından daha iyiydi.
Yok dense bile güvenmeyin yinede sağlamlaştırın işinizi.
Gerçi yok denip alınan bahşişler çok fazla olmuyor.Yada bahşişin kazığını içeceklerde alıyorlar:)

Valla ben o maddeyi sözleşmeye eklettim. Kimse bişiy isteyemedi. Çıkışta haklarını verdim. Sözleşmeye ekletin derim.
Kuzenimin düğünüde aynı yerde oldu onlardan da tek kuruş kimse istemedi.

cnm bizim düğün 600-700 lişi diye ayarladık..5000 tl idi pastalo orkestralı falan filan 4000 tl yaptıkk..
ama şöyle diyim 500 kişilk bi davet eger pastalııı ise 2000-7000 tl arasında..yemekli ise 7000-13000 tl arasında oluyor..ortalama böle yani..
seninki 1000 kişiyeee 5000 tl ise gayet uygun yeride begendiysen kesinlikle yapmanı tavsiye ederim:)

symraa 7 bın tuttu demıssın dugun mekanı neresıydı??? Bende kısa nısan yapıcam yer arıyorum da

Bahçelievler Piramit restaurant'ın garden bölümü yani küçük salonu cnm. Orası maksimum 200kişi alıyor ve küçük biraz. Birde üst salonu war üst salonda maksimum 450 kişi alıyor sanırım ama üst salon için en az 250kişi(yanılmıyorsam)geleceğinin garantisini vermen lazım. Salonlar arasında menü açısından fiyat farkı yok. Yalnız ben mayısta yaptım kişi başı 20TL den başlıodu haziranda kişi başı 30TL olmuş o menü fiyatı. Yani düğünün zamanıda çk önemli misal ramazanda kimse düğün yapmıyor çk uyguna gelir düşünürsenkaydirigubbakcemile3 yada ekim gibi de fiyatlar düşüyor.

Son düzenleme:
banada fiyatlar normal geldi, iyi bari, yurt disinda dugun yapmak baya maliyetli.. Tr'de hem uygun hemde daha gzl.. secenek cok..

kızlar ne kadar pahallı yaaa
peki belediyenin salonlarına kaç para veriliyor lütfen bilgisi olan yazsın bana
lüks salon istemiyom durumlardan dolayı en ucuzu kaça dır acaba

bende nisanim icin aramaya basladim internetten arastiriyorum (ANKARA) 500-600 kisilik bir dügün salonu tutacagiz bizim iki tarafta cok kalabalik napcaz bilmiyorum uygun fiyata simdiden anlasmak en iyisi erken rezarvasyon :34:

Back