• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğününüzün tadı Mie Pasta'dan...

chikuleta

nişanlı:)
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2009
206
0
96
38
İstanbul
irbirinden lezzetli pasta ve kurabiyelerin yaratıcısı, aynı zamanda Mie Pasta’nın kurucusu olan Beyhan Akdere ile 2009 yılı düğün pastası trendlerini ve düğün pastası seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini konuştuk.

Mie Pasta’nın kuruluş hikayesi nedir?
Mie Pasta’yı kurmadan önce yaklaşık 25 yıl muhasebecilik yaptım. Ancak pasta ve kurabiyelere ilgim olduğu için bir yandan bu konuda eğitimler alıyordum. Ardından daha profesyonel bir eğitim almak için Fransa’ya gittim. Döndükten sonra ise 2005 yılında Mie Pasta’yı kurdum. Başlarda sadece ekmek ve pasta üretimine ağırlık verdik. Ancak ekmek daha endüstriyel bir ürün olduğu için bir süre sonra sadece pasta ve kurabiyeye yöneldik. Kurulduğumuz günden bu yana Bahçeşehir, Esenkent ve Ardıçlı bölgelerinde hizmet vermeye devam ediyoruz.

Ürün çeşitleriniz arasında neler var?
Düğün pastaları, doğum günü pastaları, günlük pastalar, tatlı ve tuzlu kurabiye çeşitleri var.

İsteğe göre butik pasta tasarımları yapıyor musunuz?
Evet, istek üzerine butik tasarımlar da yapıyoruz. Bunun dışında yurt dışındaki pasta trendlerini takip ediyoruz. Ayrıca şeker hamuru satıcı firmalardan çeşitli tavsiyeler alıyoruz. Bütün bunlardan ilham alarak tasarımlarımızı gerçekleştiriyoruz.

Evlenecek çiftlerin düğün pastası için ne kadar zaman önce size başvurması gerekiyor?
Bir hafta önceden başvurmaları yeterli…

Genel olarak en çok hangi pastalar tercih ediliyor?
Biz maket pastalar üzerine çalıştığımız için genellikle bir sezonda elimizde 6 - 7 tane pasta maketi oluyor. Çiftlerde bu maketlerden beğendiklerini seçiyorlar. Ancak eğer maket yenileme dönemimizde bir çift gelmişse, tasarım yaparken onların da fikirlerini alarak yeni bir model üretiyoruz. Maket pasta neticede bir pazarlama olayı… Maketin rengi, duruşu, görünüşü herkese hitap etmeli. O yüzden bir müşteri gelip çok uçuk kaçık bir model tarif ettiği zaman maalesef yapamıyoruz. Çünkü sadece bir düğün için maket yapıp, sonra geri çekemem şu ekonomik koşullarda. Dolayısıyla genel anlamda herkese hitap edebilecek modeller yaratmaya çalışıyoruz.

Sizce 2009 yılında düğün pastası trendleri neler olacak?
Gözlemlerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki bu yıl renkli, çiçekli ve soft renklerden oluşmuş pastalar revaçta olacak.

Düğün pastasında fiyat aralıklarınız nedir?
Bir dilim 6 TL. Ayrıca maket ücreti de almıyoruz. Çiftler istedikleri maketi seçebiliyorlar.

Back