Düğünüme 2 ay kaldı ve ben yandım :((

Mahiber

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
176
49
318
Merhabalar :)

Ben bu forumu uzun zamandır takip ediyorum ve artık dedim vakti geldi, bende katıldım.
Umarım hepiniz iyisinizdir ve herşey gönlünüzcedir inşallah.

Başlığımın nedenide şu: Düğünüme sadece iki ay kaldı, ve ben daha türkiyeye ait olan nikah işlemlerimi bile başlatamadım.
( Kendim alman vatandışıyım ama iki yıldır burda çalışıyorum,yaşıyorum )

Dün ilk defa gelinlik bakmaya gittim,kafamda birşeyler netleştirdim ve bakalım inşallah salı günü diktirmeye başlayacağım.
Düğün salonumuz desen, maalesef salon oldu.Kır düğünü istiyorduk ama tüm masrafları müstakbel eşim ve ben (allahtan,benim ailem yardım ediyor ) karşıladığımız için,dedik nerden kıssak kardır..ve salon oldu. Salonunda daha hala kaporası ödenecek (

Ev konusunda da, bir kaç yere baktık,artık kafamızda ilçe olarak net birşey oluştu ve birazdan ben yine yalnız yani nişanlım olmadan ev bakmaya gideceğim.

Yani anlayacağınız daha hiç birşeyimiz hazır değil.. Nişanlım büyük bir avmde sinema müdürü ve salı günleri hariç hergün çalışıyor.Ben çzel sektörde çalışıyorum ve pazar günleri hariç hiç vaktim olmuyor.Bir de bu yetmezmiş gibi maddi olarak şuan çok sıkıştık..Nişanlım kredi çekmek istiyor çünkü peşin paramız olmadanda bu hazırlıklar yürümez.. Yardım desen annem ve abimden var onlarda yurtdışında,ağustosda annem geliyor,düğünden 3 hafta öncve inanın bana onun gelişini 4 gözle beklemekteyim..

Ahhh ben ne yapacağım?Sizce herşeyin hal olması mümkünmüdür bu kısa vakitte? :/

merhaba canım,

öncelikle madem bu kadar sıkısıksınız maddi yönden neden ertelemiyorsunuz ki düğünü biraz daha... biz de mesela herseyi kendimiz yapmaya calısıcaz diye bekliyoruz 2 senedir, 1 sene daha beklicez nişanlım geldi 28 yasına ama hala bekliyoruz yani sıkısarak dugun yapmamak icin...

yetişir mi? soruna cevabımsa evet yetişir benim arkadasım gecen yıl evlendi dugunune 1 ay kalmıstı ve ortada hiçbişeyi yoktu ben telas yapıodum e hadi artık ne esya ne gelinlik ne baska bişey var ortada diye o da napim karsı taraftan ses cıkmıyor diyordu sonra ne olduysa oldu ve 1 ay içinde herseyi yaptılar

evlenenle ev kurana Allah yardım edermiş... öyle oluyo bir şekilde sanırım tabi her detayın hayalindeki gibi olur mu bilmem biraz aceleye gelebilir

mutluluklar şimdiden :123:

Teşekkür ederim yardımın için :)

Ertelemeyi bende istedim ve bunu söyledim de... ama durumlar biraz karışık..kısa bir özet geçeyim:
Ben almanyadan gelerek buraya yerleştim, hayalim burda yaşamaktı. Bavulumu aldım ve geldim:) bundan iki yıl önce..
Yalnız geldim,ailem yurtdışında babam ve annem ayrı, ve ayrı ülkelerdeler..

Bende böyle olduğun için tabii ki istanbulda kendi evimi tuttum işe girip ve kendi evimi kendim ödüyorum.
Şimdi erteleme olayına gelince,kabul etmemeleride bu durumdan dolayı.Nişanlı kız yalnız evde dururmuymuş ayıpmış yani bilmem neler işte..
Tabi ki durum nişanlımın 'ben biran önce seninle bir evde mutlu olmak istiyorum,ordan oraya gitmek istemiyorum sürekli'demesi ile daha da olmaz oldu.
Ve bu arada birşey söyliyeceğim..erkek terafın zaten sadece çenesi çalışıyor.çok kızgınım size anlatamam
Böyle işte,bu yüzden ertelemek istemedi nişanlımda.

Ama yetişir demen beni çoook rahatlattı gerçekten.Arkadaşına da maşallah, galiba benim sadece 1 ayım olsa kaçarım buralardan

bence yetişir eğer hayırlısıysa bi hızda yetiştirirsiniz kuzenim evlendi mesela dün onunda evi hazırda değildi son 2 ayda yapıldı tüm yapılacaklar umarım sizinde öyle olur bende kır düğünü düsünüyorum mesela kır düğünü salondan dahadamı pahalı? ne kadar olabilir ki istanbulda?

Şekerim Allah öncelikle yardımcın olsun...
bu işler zor ama Allah gerçekten yardım ediyor o yüzden yetişir diyenlerdenim....
Tatlım alınacak neleriniz kaldı bilmiyorum ama firmalarla görüşüp anlaşıp düğünden 1 hafta sonraya senet yaptırıp bütün borçlarınız o şekilde kapatabilirsiniz diye düşünüyorum ...
Mutluluklar

Günaydın Kızlar :)

Vallah ne yalan söyleyim daha ortada hiç birşeyimiz yok,dediğim gibi ev bile yok ve hiç birşey almadık daha.

Yaa ben birşey sorcam, sizinde evlilik hazırlıklarınızda istemediğiniz birşeyler olduğu zaman hemen hayal kırıklığı yaşıyormuydunuz?
Ben şuan çok kötü kötüyüm,kendimi hiç mutlu hissetmiyorum.Bütün gece uyuyamadım ağlamaktan (

Allahım inşallah hepimize hayırlısı neyse onu yaşatsın.

cnm bencede yetişir önemli olan sizin mutluluğunuz ve birlikteliğiniz değilmi bence düğün salonuna o kadar para vereceğinize davetiye bastırmadıysanız nikah yapın salon ne kadarlık bilmiyorum ama bi 3000-4000 cebinizde kalır diye düşünüyorum. bu tür telaşlar hep dünyalık canım ağız tadınız olsun geçiminiz olsun daha önemli ne kır düğünlerinde evlenenler tanıyorum bi kaç ay sonra boşanıyorlar okadar şatafat boşuna yani sıkma hiç güzel canını herşey olur allahın izniyle

Günaydın :)
cnm hiç panik yapma daha 2 ay var yetişir ama tabi cok yorulacaksın ufak tefek aksiliklerde hep olur içini ferah tuut senn..ya şu an mobilya firmalarında hep şimdi al şu zmaan öde gibi kampanyalar var değerlendirin bunları benim arkdaşım daöle aldı ve eylülde evlendi ocakta başladı cok rahatlatmıştı bu durum onları.. ve istanbulda her bütceye göre şey bulursunuz bence..
ama şu para yok mu yaa bizdde beklioruz biraz toparlanıp evlenelim diye zaten tayin durumlarımda var cıkmadı belki sonbahar sonu yapabilirz dioduk ama tayin cıkmayınca kaldı bakalım ne zman olacak??
ya ama nişanlının ailesi neden böle diyordu ki bende ayrı şehirde calışıorum aynı yerde olunca belki uzatmak istememişlerdirr :)
Allah yardımcın olsunn..

İşte benim kafa yapıma sahip bir insan daha!
Seni tebrik ediyorum, bende senin gibi yaptım.
Hayalim Türkiye'de ve özellikle İstanbul'da yaşamaktı...
Bende valizimi topladım ve İstanbul'a yerleştim... Çok taktir ettim seni...
(ben Amerika'daydım, kesin dönüş yaptım...

Yetişir ya... O kadar karamsarlığa vurma kendini.
Bende senin durumundaydım bir ara (benim daha 3 ayım var şu an, bizde de ev, mobilya, beyaz eşya yok), nikah işlemleri bir günlük şeyler, onlara çok kafa yorma.
Fakat nişanlının müsait olan gününde birlikte gidip yapmanız gereken birşey, salon falan ayarlandıysa çok üzme kendini inşallah kaporayı bir an önce verirsiniz, çünkü malum yoğun zamanlar bunlar...

Sen ve eşin çalıştıktan sonra herşeyin üstesinden gelinir. Krediyi o anlamda kafana takma.
Erkek tarafı her daim öyledir zaten, bizimkiler Allah'tan son zamanlarda düzeldi, Allah sana da nasib etsin inşallah erkek tarafı da bir aklını başına devşirirde, seni anlayıp ona göre davranırlar...

Gelinlik dediğin 1 günlük mesele, eğer model ve istediğin şey kafandaysa. Muhakkak onu halledersiniz.
Hiç canını sıkma o konuda, zaten gelinlikçilerin sen dediğine bakma, istediler mi 3 haftada yetiştirirler bir gelinliği...

Bir iki şey soracağım. Sen şu anda bir evde oturuyorsun değil mi? Niçin o evde oturmaya devam etmiyorsunuz?

slm Allah yardımcınız olsun
ben size başka bir konuyu hatırlatıyım
benim kardeşimde , kaynımda yurtdışında (avrupa) eşlerinin vatandaşlıkları nedeniyle Türkiyede nikah kıydıramadılar mecburen bulundukları ülkede oldu nikahları bu konuyuda göz ardı etmeyin. İnşallah herşey gönlünüzdeki gibi olur..

Nikah ile alakalı, ikimizinde burda işi ve ikametgahı olduğu için hiç bir problem olmaz dediler..inşallah :)

Souvvenir,bende seni tebrik ediyorum o zaman :) kolay bir karar değildir gerçekten.. umarım burda çoook mutlusunudur. Sen buraya yerleşeli ne kadar oldu peki?
Bizim benim evimde kalmamamazın sebebide evin çok küçük ve giriş kat olması,ben öyle tutmuştum ama memnun değilim yani evlencek olmasamda o evden çıkardım.Evlilik kararı aldığımız için bekledim ve çıkmadım.

Bilmiyorum arkadaşlar ya, aklım çok karıştı gibi :S ne bilim bi insan hep mi yok der hiç mi birşeye de evet demez eşinin mutlu olması için.Bilmiyorum belki şuan kızgın olduğum için abartıyorum boşuna kafa yoruyorum.

Eşya alımında annem ve abim bize çok yardımcı olacak.Koltuk takımımız, set üstümüz, mini fırınımız ve bazı küçük ev eşyalarımız var ( benim evimde ). Onları zaten kullanmayı düşünüyoruz daha yeni oldukları için. Geri kalan nişanlıma düşen eşyalarda da inşallah aklını başına toplayıp bir an önce düzgün birşeyler almaya karar verecektir.

İstemediğim şeyler oldu, istediğim şeyler olmadı. İstediğimi yazıp eline veriyorum, bu olmazsa evime sokmam aldığını diyorum. para çok önemli. para varsa herşey senin, yoksa ozaman herşey içinde kalıyor.

ben bu şekilde davranıyorum, cesaret edip istemediğim şeyi alamıyor. para yok istediğimide alamıyor, anca üzülüyor.. başka bişey yapamıyor. bu güne kadar kayın validemlerden bişey görmedim. Ha pardon geçen gelirken bir küpe kolye takımı almışlar 100-150 lira bişey. 1 yıldır nişanlıyım, bu oldu. herşeyimizi kendimiz yapıyoruz. kimseden fayda yok. paramızda yok. arabamı sattım yapıyoruz işte.. bir ton eksik var, parada bitti. düğüne 1 ay var , ne olacak bilmiyorum.

( Düzelir inşallah ve inşallah istediğin eksikleri tamamlarsın.. Evet, istediğimiz şeyleri yapamayınca ya çok üzülüyorlar ya da çok sinirleniyorlar..
Dün yazmıştım, ilçe belirledik en azından diye ama maalesef ordanda şimdi vazgeçti.Şuan nereye taşınacağımız bile belli değil.Benim moralimi en çok bu bozuyor işte.BELİRSİZLİK

bende de bir duygusallık söz konusu...
gerilim hat safada nişanlım da aynı şekilde
Allah yardımcımız olsun

bende de bir duygusallık söz konusu...
gerilim hat safada nişanlım da aynı şekilde
Allah yardımcımız olsun

AMİN. Çok zor ya, vallah tam bu aşamada hepimizin çok sakin olması gerekiyor.Yoksa istemediğimiz şeyler söyler,istemediğimiz şeyler yaparız.
Anam, insan gerilince kendini tanımıyor bazen :)

Teşekkür ederim canım, 2006 yılından beri Türkiye'deyim.
Çok mutluyum hamd olsun, her daim bal baklava olmuyor tabii ki, üzüldüğüm günlerim, sıkıntılı günlerimde oluyor... Ama çok şükür istediğim hayatı yaşıyorum

İnşallah sende çok mutlu olursun canım...

AMİN. Çok zor ya, vallah tam bu aşamada hepimizin çok sakin olması gerekiyor.Yoksa istemediğimiz şeyler söyler,istemediğimiz şeyler yaparız.

hepimizin sıkıntıları biribirine benziyorr bu süreçte gercekten cok zor bu nişanlılık evlilik aşaması bi olsa girsek aynı eve bence bu kadar stres sinir olmayacaka ama işte onu yapana kadar mahvoluyoruzz para meseleleri en cok ta canımızı sıkan snaırım cidden olsa herşey halolacaqk ama yetmiyor yaa birini alıosun biri kalıoo..ama dediğin gibii insan sinirlenince kendisini tanımıyorr..Allah hepimize sabır versinn

hepimizin sıkıntıları biribirine benziyorr bu süreçte gercekten cok zor bu nişanlılık evlilik aşaması bi olsa girsek aynı eve bence bu kadar stres sinir olmayacaka ama işte onu yapana kadar mahvoluyoruzz para meseleleri en cok ta canımızı sıkan snaırım cidden olsa herşey halolacaqk ama yetmiyor yaa birini alıosun biri kalıoo..ama dediğin gibii insan sinirlenince kendisini tanımıyorr..Allah hepimize sabır versinn

aynen dediğin gibi, herşey her zaman güzel olmuyor.hayat bu :) ama bende geldiğim için çok mutluyum,sadece bu kadar çabuk evleneceğimde aklıma gelmezdi açıkcası
ne güzel geziyordum be,bekarlık sultanlıktır diyerek.
sağol canım, inşallah hepimiz çok mutlu oluruz :)

Bende aynı fikirdeyim, bekarlık sultanlık vallahi...
O günlerimi özlüyorum bazen, ama ne öyle oluyor ne böyle... :)
Hakkımızda hayırlısı inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…