• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düğünüme 1 aydan az kaldı çok BUNALDIM

Ruuuu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2009
305
2
96
İstanbul
selam kızlar :(

3 yıllık arkadaşlık-sevgililik-sözlülük ve nişanlılık döneminin ardından, yurt dışında yaşayan ve yabancı olan nişanlımla evleniyoruz. kaydirigubbakcemile

kültür farkı, dil farkı, ailelerin ve çevrenin görüşü, yabancı ülkeye gidecek olmamın zorluğunu düşünmüştüm de, düğün hazırlıkları, nikah işlemleri, vize problemleri bu kadar zor olacak diye düşünmemiştim. :kahve:

balayından, gerdek gecesini geçireceğimiz otele, nikah dairesinden düğün salonuna, ikramlardan davetiyelere, gelinliğime, düğün tipine vs. herşeye kendim karar veriyorum ve yapıyorum. Ailem de çocuk gibi, hiç yardımcı olmuyorlar, anneme davetli listesi lazım diyorum 1 haftadır, acele etme diyor, düğüne kalmış 24 gün. alsanaalsanasmile

hele nikah işlemleri, bir bekarlık belgesi, doğum belgesi tutturmuşlar 10 yerde onaylatıyoruz beğenmiyorlar, 6 ayda zor çıkardık, şimdi nikaha başvuracaz, nasıl yetiştirecez, 1001 türlü telaş. nikah geç olduğundan vizem de geç olacak. kaydirigubbakcemile4

kısacası çooooooook bunaldım. nişanlım sağolsun finansal destek sağlıyor ama gerçekten hazırlıklar konusunda yardıma ihtiyacım var. bunaldıııııııııım. :gitme:

herşeyi kendi başıma yapmaktan nikah dairelerini salonları gezmekten bıktım. :oklava:

bi anlatıp rahatlamak istedim. okuduğunuz için teşekkürler a.s.

mafoldumben

hayırlı olsun canım,mutluluklar dilerim şimdiden....

tahmin edebiliyorum yaşadığın stresi....

nişanlının ailesi hiç mi ilgilenmiyor ama onu anlamadım?hani yabancı da olsa sonuçta sizin düğününüz bu....

çoğu zaman öyle oluyor bu işler be canım
hele aileler çocuklarının evden gitmesi nedeniyle midir bilmem
gelin kız gibi nazlı , alıngan oluveriyorlar
bizde sadece ikimiz koşturmuştuk kocacığımla hatırladım şimdi :delphin:

bebekkafa, onlar düğüne bile gelemeyecekler, nişanımıza geldiler. gelinliğimi aldığımı bile bilmiyorlar.
nişanlım sitemlerimi dinlemekten, yaptıklarıma bakmaktan ve para göndermekten başka birşey yapmıyor.

attaque keşke onla yapabilsem. kendi kendime gelin güvey oluyorum burda sempatiksalakcinni

bebekkafa, onlar düğüne bile gelemeyecekler, nişanımıza geldiler. gelinliğimi aldığımı bile bilmiyorlar.
nişanlım sitemlerimi dinlemekten, yaptıklarıma bakmaktan ve para göndermekten başka birşey yapmıyor.

attaque keşke onla yapabilsem. kendi kendime gelin güvey oluyorum burda sempatiksalakcinni

neden gelmiyolar canım?

valla nişana zor geldiler 15 saatlik bi mesafe olduğu için, maddi imkansızlık vs. düğünde damat tarafından sadece damat olacak. bu da üzüyor beni :2:

valla nişana zor geldiler 15 saatlik bi mesafe olduğu için, maddi imkansızlık vs. düğünde damat tarafından sadece damat olacak. bu da üzüyor beni :2:

anlıyorum canım...zor bi durum...o zaman herşey size kalmış anladığım kadarıyla...

Allah yardımcınız olsun.....

kaç yaşındasınız peki? nişanlın nerde?

senin ailenin seni bu konuda yalnız bırakması kötü olmuş...

sonuçta onlar yurt dışında,ha deyince gelip gidemezler...birilerinin ilgilenmesi lazım haliyle....ailen pek gönüllü değil mi bu işe o yüzden mi böyle ağırdan alıyolar acaba?

ah canim kiyamam ya ... ama cok az kalmis hersey yakinda bitecek dügün gecesi dügün bitip ayaklarini uzattiginda ohhhhhh deyip herseyi unutacaksin :)

bizde de ayni sorunlar vardi. yabanciyla evlenmenin cilvesi iste.öyle nüfus kagidini alip basvurmakla olmuyor :)) ama tr deki islemler bitince de esinin ülkesinde gidip tescil ettirmesi gerek evliligi daha :) ama dedigim gibi hersey bitince bütün bunlar gülümsenerek hatirlaniyor. biz de esimle daha dün konusmustuk amma ugrastik kagit isleriyle evlenebilmek icin diye :)

evraklari hazirladinsa yapmissindir ama bitmediyse en son apostil yaptirmayi unutma.. diger ülke kabul etmiyor tercümeleri yoksa...

valla bilmiyorum apostil midir nedir, onun ülkesinden aldık, ordaki türk konsolosluğu onaylayıp çevirdi.
bu gün nikah müdürü ile görüştüm bu olur ama doğum belgesini de çevirip onaylatın dedi mafoldumben
şu an ailemle de nişanlımla da tartıştım ağlıyorum. sinirden çatlayacağım bi an önce düzenimize kavuşsak.

Oncelikle umarim kisa surede bu kosusturmali donemi atlatip guzel keyifli ve huzurlu gunlere gecis yapabilirsin.

Seni cok ama cook iyi anlyiorum bende evlenip yurtdisina yerlestim ve evlilik hazirliklarini tek basima yaptim ama acikcasi cok gece birakmak istemedim ben subatta nikah temmuzda dugun yaptik cunki yaklasim 3-5ay vize isinin surdugunu duymustum... bu arada bizim sizin gibi 3yillik bir luksumuzde olmadi :1: 6gunluk tanisiklik sonrasi evlenmeye karar verdik biz :dance:

Ailen sana yardim etmiyorsa zaman kaybetme, bildigin akrabalari listele ve davetiyeleri yollamaya basla mumkunse aile buyuklerine elden ver yoksa dariliyorlar :sm_confused: vize islemleri icin evraklarini tamamlamadan konsolosluga gitme her seyin hazir olsun, (gittim koca klasor verdim adam sasirdi suratima bakti :D ama isteyecegi hic bir sey yoktu cunki her seyi hazirlamistim yedekleri dahil ;) ) nikah dairesine mutlaka onceden git gor nikaha kimleri cagiracaksin ona karar ver kalabalik olmasin sende stressiz atlatirsin zaten dugun var ;)

Davetiyerli dagit, dugun yemekliyse yemekleri sec muzigi sec(2saatimi almisti muzik secimi ve eger canli muzikse uyar mutlaka liste disina cikmasinlar, sagolsun konuklar araya girip keyiflerine gore istek yapmaya calisiyor ) masa suslemesini ayarla arac suslemesi ve resimler icin 2 farkli yerin adresini bulundur birinin elinde isi varsa digerine gecersin zaman kaybetmezsin en az 2 hafta once cilt bakimi yaptir, 1gun once agda manikur pedikur isini hallet acik ayakkabi icin ojeler duzgun dursun son anda bir kurumadan bir sey degince rezil oluyor, sac modeli sec...

Bir dunya sey var ben bir cogunu tek bazilarinida sagolsun ablamla birlikte yapmistim ama en onemlisi cok ama cok rahat ol dugunun tadini cikar konuklar yuzunden stres olma esin belki kendi ailesi yok diye buruk olacak seninkiler ona yakin davransin (benim esimin akrabalari turkiyeye kadar geldiler ama dugune gelmediler simdi acisini cikariyorum her yeri geldiginde agizlarini acamiyorlar) esimin annesi babasi ve kardesleri vardi birde istanbulda yasayan 3-5 akrabasi ama bizimkiler el ustunde tuttu yokluklarini bile fark ettirmedik ;)

Bir kere yasadik ve zaten nikahta stresten oldugum icin dugunde taini cikardim 6yil gecti halen akrabalar anlatirmis ne guzel dugundu diye kaydirigubbakcemile3 o kadar cok dans ettik eglendik ki... konuklari bile karsilamakla ugrasmadim eglendim dans ettim prenses gibi hissettim o gelinligin icinde kendimi, sende oyle yap tatli ve zor telaslar bunlar.

Amma uzun yazmisim mirmirmirmir

bilmiyorumkismile çok güzel ipuçları vermişsin ama inan bunlar benim buzdağının görünmeyen kısımlarıydı. yemek masa araç bunları daha hiç düşünmeye bile fırsatım olmadı. oooooof of. teşekkürler mesajın için çok yardımcı olacak.

valla bilmiyorum apostil midir nedir, onun ülkesinden aldık, ordaki türk konsolosluğu onaylayıp çevirdi.
bu gün nikah müdürü ile görüştüm bu olur ama doğum belgesini de çevirip onaylatın dedi mafoldumben
şu an ailemle de nişanlımla da tartıştım ağlıyorum. sinirden çatlayacağım bi an önce düzenimize kavuşsak.

Sakin sakin aglama tatli telaslar bunlar anliyorum omuzlarindaki yuk cok ve yalnizsin ama sonra bunlari hatirlayip cok guleceksin...

Bu arada hangi ulkeye gidiyorsun? dilini bilmedigin bir ulke ise vizen cikana kadar mutlaka ama mutlaka dil kursuna basla, sakin gidip orda ogrenirim deme tr de ogren orda ilerletirsin ;)

bilmiyorumkismile çok güzel ipuçları vermişsin ama inan bunlar benim buzdağının görünmeyen kısımlarıydı. yemek masa araç bunları daha hiç düşünmeye bile fırsatım olmadı. oooooof of. teşekkürler mesajın için çok yardımcı olacak.

3haftan var su an aglamakla zaman kaybetme ve hemen dugun hazirliklari yaz netten listeyi cikar goz at ;) yoksa yarin kurbaga gibi sis gozlerin olacak :D

ingiltere. ingilizcem iyi. zaten ingilizceyle anlaşıyruz

Dil sorunun olmamis guzel, ingiltere vize isinde baya sorun cikariyor umarim kolaylikla halledersiniz.
15saat mesafe yazmissin o yuzden sordum neresi diye proflinde de istanbul yazinca anlamadim ailen mi baska sehirde yada esinin ailesi?

Bu arada evlenme cuzdanini uluslar arasi alacaksiniz unutmayin!

Abimde 4-5 ay evvel londra`ya gitti cok ugrasmisti evlilik islemleri ile yaninda olmasanda tel.de konustugumda bikkinligini yorgunlugunu sesinden hissediyordum.

evlenme cüzdanını uluslararası almak için ne gerekiyor acaba :S

ailesi başka ülkede evet

nikah dairesine gittiginizde basvuruda bulunurken belirtmeniz gerekiyor cok dilli ceviri yapiyorlardi yanlis hatirlamiyorsam, evraklarinizi verirken belirtin nikah onceside tekrar sorun kontrol edilsin

canım bu kadar takma kafana herşey geçer. kendiniz sıkma. biz eşimle 1 ay içerinde hem söz hem nikah hem düğün yaptık. sözü yaptık eşim hemen ramazan girmeden düğün istedi ben artık ayrı kalmak istemiyorum dedi. nikah dairesine bir gittik düğünden sonraya gün verdiler düğün günündede alamadık. eşim düğünden sonra yaparız felan dei ben olmaz o zamn düğün ertelensin dedim. oraya buraya gittik araya sıkıştırdılar nikah oda nikahı oldu ama olsun sonunda başardık. 1 ay içinde hem ev krialadık temziliğiydi eşyaalrın alınmasıydı düğün hazırlığıydı hepsini başardık. bu arada hiçkimse yardımcı oldu herkes çekti kendini. yani birşekilde bitiyor sıkma kendini

Back