düğünümden ne kadar önce doğum kontrol hapı almalıyım?

OLSUN ARTIK

iki güzel prenses
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2008
229
102
103
merhaba arkadaşlar..ALLAHtan bi mani olmazsa eğer temmuz ayında düğünüm olacak.bi arkadaşım bana doğum kontrol hapına başlayıp başlamadığımı sordu düğünden 3 ay önce başlaman gerekli dedi.benim bu konu hakkında hiç bir bilgim yok bayanlar bana yardımcı olurmsnz?ne zaman kullanmaya başlayacağım yada kadın doğumcularla bi görüşsemmi diye düşünüyorum ama önce sizlere bi sorayım dedim..birde bu hapların bi zararı olmaz değilmi?cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler..a.s.

canım nişanlınla konuşupo ne kullanmak istediğinize karar verdikten sonra bir doktora başvurursan eğer senin için en doğrusunu söyleyecek ve seni yönlendirecektir. ama sakın doktora gitmeden kendi başına gitme doktora. en kısa zaman da git ve görüş çünkü son zamanlarda vakit olmaya bilir. herhangi bir başlayamazsın çünkü ilaca. ama 23ay önce falan başlaman sein için en sağlamı olacaktır.

biz esimle anlasmisdik ve hapla korunmaya karar vermisdik dügünümden 1bucuk ay önce baslamisdim
sende doktorunas danis derim ben canim

allah tamamina erdirsin insallah

arkadaşım benim de nasipse haziranda düğünüm, ben bugün gittim doktora, hatta merak edip hemen sitede ilacımı araştırdım, mayıs ayında hastalığımın ilk günü başlayacağım korunmaya, doktora hepsini sordum, doktorum bana ilk korunma yöntemi ilaçtan başka korunamazsın dedi, ilk ilişkilerin olduğu için kondom canını acıtabilir dedi :( o yüzden hap dedi, ilacım diana35 ama şimdi ikileme düştüm ben de çoğu kişi hap için göğüsleri çok büyüttüğünü yazmış, şişlik yapıyormuş :( acaba bu dursun yasmin mi alayım die düşündüm :( çok zormuş yaaa
bu arada Allah mesut etsin inş :))

hepinize çok tşk ed.şimdiden eşimle konuşup gideyim ozmn..birde sileli hapla korunmasan deemişsinya nedenki?yada başka ne kullanabilirim?

benim de 24 mayıs ta düğünüm kısmetse ve adetim bu ayın sonuna denk geliyo,cuma günü dr a gidip kullanıcam inşallah,ilk korunma için 1 ay öncesi yeterli diyor dr lar zaten,3 ay çok fazla bi süre...

cnm 1 ay önce başlasan bile yeterli olur ama yeni kullanmaya başladığında ar kanama yapabiliyor,ben 1 ay önce başlamıştım,sorun olmadı

canım düğününden 1 ay önce başlasan adetin sonrasında yeterli artı hiç bir yan etkisi yok ben 1.5 sen ekullandım ve bıraktıktn 1 ay sonra hamiş oldum ve oğluşumu bekliyoruz sanada bir ömür boyu mutluluklar

d.k.hapının ilk kutusunun asla koruma görevi yapmıcanı söledi bana doktorum..

ben düğünüme 15 gün kala gittim dr a genel bi muayene istedim önce..kistim varmış öğrenmiş oldum..dikkatli olun hapın ilk kutusu korumaz dedi..2. kutuda güvenebilrsiniz dedi... zaten 3 kutu kullandım..yasmin idi kullandığım göğüsleri şişirdiği doğru..tüm haplar şişiriyor sanırım..hapı bırakınca gitti zati kaydirigubbakcemile3

hap kullanım süresinde 4 kilo aldım..hapın bi rolü varmıydı bilmiorum..hala veremiorum o fazla 4 kilomu :delphin:

bence hiç başlama eşin korunsun çocuk oluncada sprial taktırırsın.doğum kontrol hapları yumurtaları tembelleştiriyor bence doktorlar istediği kadar hayır desin inanmıyorum.10 aileden neredeyse 4ünün çocuğu olmuyor artık niye eskiden yoktu böyle bişey ne zaman bu haplar moda oldu kısırlık çıktı piyasaya ben böyle inanıyorum.

merhaba arkadaşlar..ALLAHtan bi mani olmazsa eğer temmuz ayında düğünüm olacak.bi arkadaşım bana doğum kontrol hapına başlayıp başlamadığımı sordu düğünden 3 ay önce başlaman gerekli dedi.benim bu konu hakkında hiç bir bilgim yok bayanlar bana yardımcı olurmsnz?ne zaman kullanmaya başlayacağım yada kadın doğumcularla bi görüşsemmi diye düşünüyorum ama önce sizlere bi sorayım dedim..birde bu hapların bi zararı olmaz değilmi?cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler..a.s.

Bende doğum kontrol hapı kullanmıştım.Evlenmeden önce dra gitmiştim aile planlaması için.Evlenmeden 1 ay önce başlamıştım kullanmaya çokta memnun kalmıştım.Herhangi bir yan etkisini görmedim.Bıraktıktan 4 ay sonrada hamile kaldım tavsiye ederim..

bende sağlık ocağına gittim geçen hafta. düğünden 2 ay önce kullanmaya başla doğum kontrol hapını demişlerdi. sağlık ocağında böyle birşey olmadığını söylediler. 6 haziran düğünüm. böyle birşey olmadığını söylediler. adetlendiğin ilk gece içmeye başla dedi kadın bana. aslında eşim kendi korunmak istedi ama sağlık ocağında söylenen, ilk ilişki olacağı için, eşin istemeyebilir her defasında. prezervatifte olmaz şimdi yeni evli olucaksınız dedi :))))

snowlake ben de kararsız kalmıştım bu konuda.. ben köyde öğretmenlik yapıyrm onun için şuanda doktora gidemiyorum aklımıda kurcalayıp duruyr.. senin söylediğine göre hapın koruma etkisini göstermesi için tam 1 ay geçmesine gerek yok galiba değil mi? doğrumu anlamışım

snowlake ben de kararsız kalmıştım bu konuda.. ben köyde öğretmenlik yapıyrm onun için şuanda doktora gidemiyorum aklımıda kurcalayıp duruyr.. senin söylediğine göre hapın koruma etkisini göstermesi için tam 1 ay geçmesine gerek yok galiba değil mi? doğrumu anlamışım

ewt canım doğru anlamışsın. hergün aynı saatte içmek gerekiyormuş sadece. ama sen yine de bi doktora git derim. tek dikkat etmen gereken (gerçi ilacına göre değişiyormuş) adetlendiğin ilk gece hapı içmek o kdr..

teşekkür ederim canım mutlaka bi doktora gideceğim ama şuan gidemiyrm ve acaba geç kalıcakmıyım diye de aklım takılıyor hep... onun için sordum... çok mersiii

Düğünümden bir kaç ay önce değil sadece düğün öncesi reglimde başladım hap kullanmaya. 15 gün vardı düğünüme. Reglin ilk günü başladım. Doktorda böyle demişti zaten. 2 sene kullandım. Migren ağrısını tetiklediği için arada 6 ayda aylık iğne kullanmıştım. Fakat reglimi 2 güne düşürünce tekrar hapa başlamıştım mecburen. Hoş o iki sene mahvolmuştum baş ağrısından ya neyse :)) Hapı bıraktıktan sonra 2. ayımda hamile kalmıştım. Baş ağrısından ziyade hiçbir yan etkisini görmedim ben açıkçası. Ha şimdiki aklım olsaydı kullanırmıydım asla... Ama doktorunda dediği gibi ilk zamanlarda hap en iyisi. Sevgiler...

Back