Herkese merhaba. Sanırım çok aktif olmadığım için yeni konu açamıyorum ama benim de bir aile problemim var, yardımcı olursanız çok sevinirim
Uzun süredir çok mutlu olduğum bir ilişkim var. Ben 27 yaşındayım, erkek arkadaşım 29 yaşında. 1.5 sene önce de evlenmeye karar verdik ve birikimimizi de yaptık, herşey hazırdı. Ancak ailem evlenmemize karşı çıkıyor. İkimiz de eğitimli, kariyeri olan insanlarız. Birlikte çok da mutluyuz. Erkek arkadaşımın anne-babası ayrı ve baba tarafının mezhebi farklı ama bizim mezhep farkımız yok. (Olsa da benim için dert değildi zaten). Babasının başka evliliği de olmuş ve ayrılmış, sevgilim babasından ayrı büyümüş. Baba tarafını beğenmedikleri için oğlunu da istemiyorlar. Ha bir de erkek arkadaşımın kazancı çok iyi olsa da özel sektörde çalıştığı için aileme göre aslında işsiz. Çok iyi bir insan olmasına rağmen ailem bunu dikkate almıyor. Hatta ailesinde alevilik olmasını neredeyse rencide eder şekilde vurguluyorlar, ben utanıyorum sözlerinden.
Uzun lafın kısası, seni öyle bir aileye veremeyiz diyorlar, başka bir şey demiyorlar. Evde durum hiç açıcı değil. Benimse kararım kesin, vazgeçmeye niyetim yok. Ailemle aramı bozmak istemiyorum, güzellikle halletmeye çalışıyorum ama ailemin gönlü olsun diye de sevdiğim adamdan vazgeçecek değilim. Aklım fikrim hep bu konuyla meşgul, ne yapsam ne etsem bilmiyorum
Erkek arkadaşım zamanla her şey aşılır, sabredelim yeter diyor. Sabretmeye sabrederim ama nasıl davranmam gerek hiç bilmiyorum.