• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün düğüne gelmeyen damat tarafı

Düğünün için endişelenmekte haklısın ama asıl düğünden sonrası için endişelenmelisin :(( çünkü çok kapalı bir aileyle yaşayacaksın, umarım çok zorluk çekmezsin arkadaşım. Mutluluklar dilerim.

teşekkür ederimm inşallah güzel bi evliliğimiz olur ..
farklı sehırlerde olacagız cok cok yakın ilişkimiz olacagını sanmıyorum ancak kendi cocuklarından daha özverili olacagımı düşünüyorum cunku bana göre biraz kopuk bi hayatları var , insallah biraz bu acıdan bakıp sevmeye en azından kabullenıp saygı göstermeye çalışırlar ..

Herkese merhaba. Sanırım çok aktif olmadığım için yeni konu açamıyorum ama benim de bir aile problemim var, yardımcı olursanız çok sevinirim :(

Uzun süredir çok mutlu olduğum bir ilişkim var. Ben 27 yaşındayım, erkek arkadaşım 29 yaşında. 1.5 sene önce de evlenmeye karar verdik ve birikimimizi de yaptık, herşey hazırdı. Ancak ailem evlenmemize karşı çıkıyor. İkimiz de eğitimli, kariyeri olan insanlarız. Birlikte çok da mutluyuz. Erkek arkadaşımın anne-babası ayrı ve baba tarafının mezhebi farklı ama bizim mezhep farkımız yok. (Olsa da benim için dert değildi zaten). Babasının başka evliliği de olmuş ve ayrılmış, sevgilim babasından ayrı büyümüş. Baba tarafını beğenmedikleri için oğlunu da istemiyorlar. Ha bir de erkek arkadaşımın kazancı çok iyi olsa da özel sektörde çalıştığı için aileme göre aslında işsiz. Çok iyi bir insan olmasına rağmen ailem bunu dikkate almıyor. Hatta ailesinde ailevilik olmasını neredeyse rencide eder şekilde vurguluyorlar, ben utanıyorum sözlerinden.

Uzun lafın kısası, seni öyle bir aileye veremeyiz diyorlar, başka bir şey demiyorlar. Evde durum hiç açıcı değil. Benimse kararım kesin, vazgeçmeye niyetim yok. Ailemle aramı bozmak istemiyorum, güzellikle halletmeye çalışıyorum ama ailemin gönlü olsun diye de sevdiğim adamdan vazgeçecek değilim. Aklım fikrim hep bu konuyla meşgul, ne yapsam ne etsem bilmiyorum :43: Erkek arkadaşım zamanla her şey aşılır, sabredelim yeter diyor. Sabretmeye sabrederim ama nasıl davranmam gerek hiç bilmiyorum. :43:

Herkese merhaba. Sanırım çok aktif olmadığım için yeni konu açamıyorum ama benim de bir aile problemim var, yardımcı olursanız çok sevinirim :(

Uzun süredir çok mutlu olduğum bir ilişkim var. Ben 27 yaşındayım, erkek arkadaşım 29 yaşında. 1.5 sene önce de evlenmeye karar verdik ve birikimimizi de yaptık, herşey hazırdı. Ancak ailem evlenmemize karşı çıkıyor. İkimiz de eğitimli, kariyeri olan insanlarız. Birlikte çok da mutluyuz. Erkek arkadaşımın anne-babası ayrı ve baba tarafının mezhebi farklı ama bizim mezhep farkımız yok. (Olsa da benim için dert değildi zaten). Babasının başka evliliği de olmuş ve ayrılmış, sevgilim babasından ayrı büyümüş. Baba tarafını beğenmedikleri için oğlunu da istemiyorlar. Ha bir de erkek arkadaşımın kazancı çok iyi olsa da özel sektörde çalıştığı için aileme göre aslında işsiz. Çok iyi bir insan olmasına rağmen ailem bunu dikkate almıyor. Hatta ailesinde alevilik olmasını neredeyse rencide eder şekilde vurguluyorlar, ben utanıyorum sözlerinden.

Uzun lafın kısası, seni öyle bir aileye veremeyiz diyorlar, başka bir şey demiyorlar. Evde durum hiç açıcı değil. Benimse kararım kesin, vazgeçmeye niyetim yok. Ailemle aramı bozmak istemiyorum, güzellikle halletmeye çalışıyorum ama ailemin gönlü olsun diye de sevdiğim adamdan vazgeçecek değilim. Aklım fikrim hep bu konuyla meşgul, ne yapsam ne etsem bilmiyorum :43: Erkek arkadaşım zamanla her şey aşılır, sabredelim yeter diyor. Sabretmeye sabrederim ama nasıl davranmam gerek hiç bilmiyorum. :43:

merhaba mairuj ,
27 ve 29 yaşındaki insanların hayatlarına neden bu kadar karıştıklarını anlayamıyorum doğrusu , ailene rest çekmen de senin açından dayanılmaz olabilir ki zaten bunu yapma nasıl ikna edebilirsin bilmiyorum ama herhangi bir aile büyüğünden yardım alamaz mısın ? annenin babanın farklı bir pencereden olaya bakmasını sağlayacak biri var mı ailende .. seni kırmayacak biri ancak bu sorunu çözebilir gibime geliyor . Allah yardımcın olsun canım ,

merhaba mairuj ,
27 ve 29 yaşındaki insanların hayatlarına neden bu kadar karıştıklarını anlayamıyorum doğrusu , ailene rest çekmen de senin açından dayanılmaz olabilir ki zaten bunu yapma nasıl ikna edebilirsin bilmiyorum ama herhangi bir aile büyüğünden yardım alamaz mısın ? annenin babanın farklı bir pencereden olaya bakmasını sağlayacak biri var mı ailende .. seni kırmayacak biri ancak bu sorunu çözebilir gibime geliyor . Allah yardımcın olsun canım ,

Canım, teşekkür ederim...

Anne-babamı ikna edebilecek bir aile büyüğümüz yok maalesef. Karşı karşıya geldik, ne onlar vazgeçiyor ne ben... Kararımıza verdikleri tepkinin bu kadar büyük olması beni çok üzüyor, çünkü bugüne kadar aileme karşı hiçbir hatam olmadı. Sadece "bize göre çok yanlış bir karar ama sen bilirsin" deseler yetecek bana ama "olmaz" diyorlar, buna da alınıyorum. Hatta annem "güzelsin, çok daha iyisini bulursun" diyor, o da ne demekse? Bulabildiğim tek çıkış yolu zamanla kararlı olduğumu kabul etmeleri, yoksa şu an hiçbir şey onları ikna edecek gibi gözükmüyor :43:

Uzun süredir çok mutlu olduğum bir ilişkim var. Ben 27 yaşındayım, erkek arkadaşım 29 yaşında. 1.5 sene önce de evlenmeye karar verdik ve birikimimizi de yaptık, herşey hazırdı. Ancak ailem evlenmemize karşı çıkıyor. İkimiz de eğitimli, kariyeri olan insanlarız. Birlikte çok da mutluyuz. Erkek arkadaşımın anne-babası ayrı ve baba tarafının mezhebi farklı ama bizim mezhep farkımız yok. (Olsa da benim için dert değildi zaten). Babasının başka evliliği de olmuş ve ayrılmış, sevgilim babasından ayrı büyümüş. Baba tarafını beğenmedikleri için oğlunu da istemiyorlar. Ha bir de erkek arkadaşımın kazancı çok iyi olsa da özel sektörde çalıştığı için aileme göre aslında işsiz. Çok iyi bir insan olmasına rağmen ailem bunu dikkate almıyor. Hatta ailesinde alevilik olmasını neredeyse rencide eder şekilde vurguluyorlar, ben utanıyorum sözlerinden.

Canım hiç sıkıntı yapma sadece ailenin karsında dik ve kararlı dur yeter.biz n nişanlımla aynı mezhepteyizde ne oldu onlar çok aşırı kapalı ben ise açığım bu bile başlı başına problem oldu.hiç üzülme zamanla ailende kararlı olduğunu görünce kabullenecek hadi senide nişanlılar kervanına bekliyoruz:)

Bizde kırklarelili göçmenlerdeniz, ailelerin birbirlerine uyum sağlayamaması kötü, ama yine de fedakarlık etmeleri gerektiğini düşünüyorum sonuçta düğün de olacak, mutlaka erkek tarafından birilerinin bulunması gerektiğini düşünüyorum..

Canım hiç sıkıntı yapma sadece ailenin karsında dik ve kararlı dur yeter.biz n nişanlımla aynı mezhepteyizde ne oldu onlar çok aşırı kapalı ben ise açığım bu bile başlı başına problem oldu.hiç üzülme zamanla ailende kararlı olduğunu görünce kabullenecek hadi senide nişanlılar kervanına bekliyoruz:)

Önümüzdeki ay nişanımız olacaktı aslında, o yüzden hayal kırıklığım da büyük oldu. Şu an çok üzülüyorum ama iyi sonuçlanan örnekler moral oluyor biraz, teşekkür ederim... İnsan sadece kendisinin başına geldiğini zannediyor. :59:

Önümüzdeki ay nişanımız olacaktı aslında, o yüzden hayal kırıklığım da büyük oldu. Şu an çok üzülüyorum ama iyi sonuçlanan örnekler moral oluyor biraz, teşekkür ederim... İnsan sadece kendisinin başına geldiğini zannediyor. :59:

canım biz nde sıkıntilar atlattık anlatsam yok canım dersin:) 2 yıl çıktık aileler ikna olmadı 3 yilin sonunda görmeye geldiler 4 yılın sonunda nişan oldu:) 5 yılımız oldu nihayet düğünümüz olacak:) yani maalesef bunları aileler yapıyor:( demem o ki allah büyük sabır herseyin ilkeci.

canım biz nde sıkıntilar atlattık anlatsam yok canım dersin:) 2 yıl çıktık aileler ikna olmadı 3 yilin sonunda görmeye geldiler 4 yılın sonunda nişan oldu:) 5 yılımız oldu nihayet düğünümüz olacak:) yani maalesef bunları aileler yapıyor:( demem o ki allah büyük sabır herseyin ilkeci.

Hayırlı olsun canım, ne güzel zorlukları aşmışsınız sabırla. Bizim bugün geldiğimiz nokta "onunla evlenirsen bir daha yüzümü göremezsin" oldu. Çocuklarını nasıl böyle gözden çıkarabiliyorlar hiç anlamıyorum. Tüm aileyi elimde mahvediyorum gibi konuşuyorlar. Bugünler hiç geçmeyecek gibi... Allah'a sığınıp sabretmekten başka bir şey yapamıyorum.

Hayırlı olsun canım, ne güzel zorlukları aşmışsınız sabırla. Bizim bugün geldiğimiz nokta "onunla evlenirsen bir daha yüzümü göremezsin" oldu. Çocuklarını nasıl böyle gözden çıkarabiliyorlar hiç anlamıyorum. Tüm aileyi elimde mahvediyorum gibi konuşuyorlar. Bugünler hiç geçmeyecek gibi... Allah'a sığınıp sabretmekten başka bir şey yapamıyorum.

Canım inamak ne zor :( Canım anneler öyledir sen yinede sabret. Benim nişanlım annemi çok sever her kadınlar gününde ona çicek annler gününde hediye çicek eli boş gelmez arar sorar kadını,ama annem nedense ısınamadı ona ve ne yaparsa yapsın bana da sen daha iyisine layıksın falan der.Sen üzme kendini aninde sonunda tatlıya bağlanacak azıcık daha sabır.Emin ol geçecek bu günler gülüp anımsayacaksın... ben inanıyorum buna.

Canım inamak ne zor :( Canım anneler öyledir sen yinede sabret. Benim nişanlım annemi çok sever her kadınlar gününde ona çicek annler gününde hediye çicek eli boş gelmez arar sorar kadını,ama annem nedense ısınamadı ona ve ne yaparsa yapsın bana da sen daha iyisine layıksın falan der.Sen üzme kendini aninde sonunda tatlıya bağlanacak azıcık daha sabır.Emin ol geçecek bu günler gülüp anımsayacaksın... ben inanıyorum buna.

Çok teşekkür ederim, gerçekten yaşayanları dinlemek lazım. Babam hala aynı ama annem ikna oldu sonunda. "Ben sana kıyamam, bu işin oluruna bakıcam artık." dedi. Canım annem, yüreğimi ferahlattı biraz...

Bizde kırklarelili göçmenlerdeniz, ailelerin birbirlerine uyum sağlayamaması kötü, ama yine de fedakarlık etmeleri gerektiğini düşünüyorum sonuçta düğün de olacak, mutlaka erkek tarafından birilerinin bulunması gerektiğini düşünüyorum..

kesinlikle en azından anne baba yoksa abla abi olmalı .. ama ben kimseye yalvarmak istemiyorum nişanlım da ben konuşurum ama gelmezlerse de ne yapabilirim ki diyor birbirimizi çok bunaltmak istemiyoruz sorunlar aşılır inşallah izleri kalmasın önemli olan bu .. bilirsin bizim düğünler ne kadar güzel olur üzülüyorum gelmeyecekleri aklıma gelince bilmiyorum o gün nasıl olacak, inşallah neşemiz eksik kalmaz ..

ay ne kdr ıtıcı bır aıle...
bu ne saygısızlık ya..
ben olsam nısanlıma solerdım bu ne demek dıye..
siz onların anlayısına hosgoruluyaklasıyorsanız onlarda sıze saygı duymalı..
ogullarının dugunune mı gıtmıycekler ne kdr acız ınsanlar ya...

sana bısey solıyeyım mı cnm
bnm kocam olsa aılesı bole bısey dese..
kıyametı koparır ne yapmak ıstıyorsunuz dıye..
senınkıde pek ses cıkaran bı cıns degıl anlasılan..

ıns bu son tatsızlık olur dıycem ama
sen daha bu zıhnıyetlı ınsanlardan cekersın gıbı gelıyor bana..
kv kp kalk oynucan dıyen yokkı..
usuluyle gelsın otursun..
saygısızlık yaptıkları

buna benzer durum benmde başıma gelecekti annesi babası deilde daha büyükler babaanne hala gibi önce bi laf sölediler çalgılı düğüne biz gelmeyiz die sonra tıpış tıpış geldiler valla gelmeselerdide çok umrumda olmazdı sevdiceğim yanımda olsun yeterdi bana ki kız isteme töreninde babası yoktu gerisini siz düşünün ama hiçbir ne eksiklik hissettim nede başka bişey çünkü hiçbiri umrumda deildi :)

kesinlikle en azından anne baba yoksa abla abi olmalı .. ama ben kimseye yalvarmak istemiyorum nişanlım da ben konuşurum ama gelmezlerse de ne yapabilirim ki diyor birbirimizi çok bunaltmak istemiyoruz sorunlar aşılır inşallah izleri kalmasın önemli olan bu .. bilirsin bizim düğünler ne kadar güzel olur üzülüyorum gelmeyecekleri aklıma gelince bilmiyorum o gün nasıl olacak, inşallah neşemiz eksik kalmaz ..

Biliyorum canım bilmem mi, ama nişanlın da haklı ailesine söyler, konuşur ama gelmemekte kararlılarsa onunda elinden bir şey gelmez. Birbirinizi yıpratmayın, olsun senin eşin dostun olacak inş istediğin gibi geçer en mutlu günün.:34:

Nasıl yani?Ömrümde ilk defa böyle birşey duydum ve şokdayım:26:
Bir keresinde evde haremlik selamlık
yaşayan,(evin ortasına perde çekip yaşayan)bir aile duymuştum.O zamanda
çok şaşırmıştım.Allah sabır versin size de mutluluklar dilerim.

mairuj, yasadiklarinin cok benzerini gecen subatta yasadim ben de.ailemle nisanlim arasinda kaldim.babam rest cekti ya ben ya o diye.bu durumlarda inan ailen sinirini merak edip zorlamaya calisiyorlar. pes etme kararli oldugunu gorsunler.benim nikahim var 30 haziran gunu... sen de hakkinda hayirlisini yasarsin umarim en kisa zamanda.

kızlarr müjdemi isterim =)
geliyorlarr , kayınbabam aradı gecen hafta kızım bizden bi isteğin var mı dedi bende yok teşekkür ederim herşeyi hallediyoruz sorun yok dedim tekrar sordu yine yok tekrar sordu yine yok teşekkürler derken baba dedim (buarada yazmak kolay ama baba derken bi zorlanmaca yaşıyorumm) benim sizden tek ricam çalgılı die gelmiyorsunuz sizin tercihiniz ama yine de en azından misafirler için bizim için karşılama için 1 saat yarım saatte olsa gelin dedim tamam dedi direk ama az kalırız hem burda yemek için organizasyon var dedi öle canlar mutluyummmmm çok şükür maşaallah dielim =)

Back