- Konu Sahibi bebekprenses
-
mevlütlü yemekli düğün yapın sizde...
sakaryadaki ztn dua + yemek gibi olcak bende kendim ve ailem için oynamalı eglencelı istiorum ve hiçbiri gelmio
çok sıkıntılı bi durum Allah sabır versin
kına düğün birarada hiç duymamıştım ben. kına genelde kadınlar arasında oluyor belki kayınpederiniz bu yüzden gelmiyordur.
Aynı şekilde düğün de karma oluyor bu sebeple de kayınvalideniz ve ablaları gelmiyordur.
madem ailenizin de gönlünü hoş etmek istiyorsunuz, kınayı ayrı düğünü ayrı yapın. en azından kınaya kayınvalideniz ve ablaları gelebilir, kınaya gelirlerse düğüne katılmamaları bu kadar göze batmaz.
istanbul daki düğünü ( düğün + kına ) akrabalarım beni gelinlikle görsünler ve amcalarımla dayılarımla da dans edelim eğlenelim die yapıyoruz salonu vs tuttuk erkek tarafı karışmadı buraya en azından insanları karşılamaya gelmeliler die düşünüyoruz .. sakarya da ayrıca düğün olacak ama onlardaki sadece yemek .. sonucta benım kına düğünüme gelenler damat tarafından kımseyi göremeyecekler tuhaf olacak .. işin içinden çıkamıyoruz çünkü baba çok inat gelip en azından karşılamada ve takı zamanı yanımızda olmalı .. herneyse sabırla şu son 87 günü geçirmeliyiz .
Zor bi durum içersindesiniz umarım istediğiniz gibi olur herşey..
Beni anne tarafımda çalgılı düğünlerde kına gecelerinde bulunmazlar.
Kuzenimin kına gecesinde annem onların evinde kalıp,
Oraya gelen misafirlerı karşılamıştı;
Çünkü o taraftanda gelmeyen insanlar vardı.
Daha sonra yengesi olduğu için kına yakmaya gelmişti
Yenge yakıyomuş herhalde kınayı hiç bilmiyorum yada öyle istenmişti
Kınayı yaktı kızı ağlattı arkadaşları daha sonra gitti
Sizinkilerdede böyle bi durum olabilir.
Eğer ailesi gelmezse en azından damat gelmeli.
Damadınızı ikna etmeye bakın o ikna olduktan sonra
Ailesi belki daha rahat ikna olabilir.
Ama genede huylarına bağlı.
Allah sabır ve kolaylık versin diyorum.
:44:
düğüne gelip de kayınpederiniz göbek atacak değil herhalde. gelip kapıönünde misafirlere hoşgeldiniz desin sonra da köşede otursun. böyle olur bence nezaketen.
canım damat tarafı kına ve düğüne asla gelmez.benimkiler yabanci erkek bulunan hiç bir ortamda bulunmazlar ne sıkıntılar çektim istemede nişanda.ben artık yoruldum sadece onlara nasıll ayak uyduracam onun derdindeyim emin ol düğünden kınadan geçtim.onlar çok kapalı aile olarak bende tam tersi acık bir insanım.dediğin gibi allah yardımcımız olsun.herşeyi akışına bıraktım artık.ha nişanlımda benim gibi düşünen biri sadece aile böyle:) o yüzden biraz rahatım
Canım boşver sen tadını çıkar düğünün.ikimizde bu konuda deneyimlyiz nişanda yaşadıklarımız bize kazandırdı o deneyimi:) ailenle yapacağın düğünde güzel güzel eğlen:) umarım hayatının en güzel günü olur.allah yar ver yardımcım olsun.evet nişanda bizim için gergin geçmişti şimdi babam annem bizim misafirimize insanımıza karşı erkek tarafı yok diyeceğiz bu da çok tuhaf en azından gelip karşılamalılar sonra da giderler yolumuz uzun veya farklı şehirdeyiz diyerek ama zor gözüküyor bakalım hayırlısı artık düşünmek istemiyorum düşündükçe işin içinden çıkılmıyor insan boşuna kendini yıpratıyor ..
Canım boşver sen tadını çıkar düğünün.ikimizde bu konuda deneyimlyiz nişanda yaşadıklarımız bize kazandırdı o deneyimi:) ailenle yapacağın düğünde güzel güzel eğlen:) umarım hayatının en güzel günü olur.allah yar ver yardımcım olsun.
Bak buna tamamen karşıyımHerşeyin hayırlısı kader kısmet deyip geçelim:) ben burda istediğim gelinliği giyip (çünkü orada başımı kapattiracaklar) arkadaşlarımla dilediğimce eğlenip ondan sonrasina da allah büyük artık deyip evlenelim aşkımla:) olsunda bitsin maaşallah:)
Âmin canım her genç kızın inşallah.aklımıza (en azından benim) girmiyorsun:) canım ben bugüne kadar asla kapanmayı düşünmedim eğer birgün içime böyle birseyde doğarsa da tereddüt etmem.neyse nişan da çok üstüme geldiler kapat başını bende asla kabul etmem dedim. onlarda madem öyle o zaman bi şal al bizimle fotoğraf çekiminde başına atarsın bende onu kabul ettim.şimdi söyle birşey var; onlar dindar evet ama beni din için değil! El âlem için kapatacaklar.evet dinde zorlama yok ama insanlarda var maalesefr.ben neden kabul ediyorum kapanmayı (ki sadece bir defaya mahsus) eşimin babası şeyh ve yaşlı en azından onun için yapabilirim dedim. Yaşlı adam ve tanınan biri karşısına da burda ki gibi çıkamam.kendim rahat edemem.hem birgünden birşey çıkmaz:)Bak buna tamamen karşıyım
Aklınıza girmek gibi olmasın ama
Ne demek o düğünde başını kapatmak
Sizin isteğiniz dışında böyle bişeye zorlanamaz bi insan.
Düğünden sonra nolcak peki genemi Kapanıcaksınız
Kapansanız bile mutlumu olucaksınız
Allah için yapmış olmuyosunuz ki
Bilmiyorum ben kapalıyım ama kendi isteğim doğrultusunda.
Böyle seylere karşıyım bu devirde hala dinde zorlama var resmen.
Rabbim gönlünüzdekini hakkınızda hayırlı eylesın.
Hep mutlu olun inşallah kimse keyfinizi bozamasın
açıkca konuşmak gerekırse sanırım oldukça yobaz bı aile var karşında. ne demek duğune katılmamak yahu.... çok ayıp. ALLAH yardımcın olsun. çunku evlenınce aileylede evlenıyosun unutma
o gunde hıçbırşeyın moralını bozmasına ızın verme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?