• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün düğüne gelmeyen damat tarafı

bebekprenses

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2013
1.439
437
148
36
İstanbul
kızlar herkese merhaba ,

sorunumuz şu ki nişanlımın babası annesi ablaları ve abisi dini açıdan düğüne gelmeyi uygun görmedikleri için düğün+kına bir arada yaptığımız organizasyona gelmiyorlar .. sakarya da yemekli düğün olacak çalgı yok bizde göçmen-trakyalı olduğumuz için ben kendi ailem dostlarım için kına + düğünü Beşiktaş ta yapacağım .. gelmediklerini düşündükçe içim acıyor bi an önemsemiyorum ama sonra tekrar aklıma takılıyor o gün gelen akraba vs soracak ve eglenırken yine moralim bozulacak die korkuyorum :((

sakaryadaki ztn dua + yemek gibi olcak bende kendim ve ailem için oynamalı eglencelı istiorum ve hiçbiri gelmio :(
çok sıkıntılı bi durum Allah sabır versin

kına düğün birarada hiç duymamıştım ben. kına genelde kadınlar arasında oluyor belki kayınpederiniz bu yüzden gelmiyordur.
Aynı şekilde düğün de karma oluyor bu sebeple de kayınvalideniz ve ablaları gelmiyordur.

madem ailenizin de gönlünü hoş etmek istiyorsunuz, kınayı ayrı düğünü ayrı yapın. en azından kınaya kayınvalideniz ve ablaları gelebilir, kınaya gelirlerse düğüne katılmamaları bu kadar göze batmaz.

kına düğün birarada hiç duymamıştım ben. kına genelde kadınlar arasında oluyor belki kayınpederiniz bu yüzden gelmiyordur.
Aynı şekilde düğün de karma oluyor bu sebeple de kayınvalideniz ve ablaları gelmiyordur.

madem ailenizin de gönlünü hoş etmek istiyorsunuz, kınayı ayrı düğünü ayrı yapın. en azından kınaya kayınvalideniz ve ablaları gelebilir, kınaya gelirlerse düğüne katılmamaları bu kadar göze batmaz.

istanbul daki düğünü ( düğün + kına ) akrabalarım beni gelinlikle görsünler ve amcalarımla dayılarımla da dans edelim eğlenelim die yapıyoruz salonu vs tuttuk erkek tarafı karışmadı buraya en azından insanları karşılamaya gelmeliler die düşünüyoruz .. sakarya da ayrıca düğün olacak ama onlardaki sadece yemek .. sonucta benım kına düğünüme gelenler damat tarafından kımseyi göremeyecekler tuhaf olacak .. işin içinden çıkamıyoruz çünkü baba çok inat gelip en azından karşılamada ve takı zamanı yanımızda olmalı .. herneyse sabırla şu son 87 günü geçirmeliyiz .

istanbul daki düğünü ( düğün + kına ) akrabalarım beni gelinlikle görsünler ve amcalarımla dayılarımla da dans edelim eğlenelim die yapıyoruz salonu vs tuttuk erkek tarafı karışmadı buraya en azından insanları karşılamaya gelmeliler die düşünüyoruz .. sakarya da ayrıca düğün olacak ama onlardaki sadece yemek .. sonucta benım kına düğünüme gelenler damat tarafından kımseyi göremeyecekler tuhaf olacak .. işin içinden çıkamıyoruz çünkü baba çok inat gelip en azından karşılamada ve takı zamanı yanımızda olmalı .. herneyse sabırla şu son 87 günü geçirmeliyiz .

Canım bende aynı senin durumundayım en çok canımı sıkan bu durumlar o yüzden içime sinen bir nişan bile yapamadım:( şimdi düğünü de kendi ailem ve arkadaşlarım için yapıyorum.nişana onlardan sadece genç kızlar gelmişti ama onlarda pencereden perdeleri söküp karavan şeklinde yaptirmistilar çok gergin bir nişan oldu.şimdi düğün gelinlik içime sinsin diye burda yapacam.içimde kalmasın diye onları da pek önemsemiyorum artık (: bu sadece ben ve nişanlımda gerginliğe sebeb oluyor.

düğüne gelip de kayınpederiniz göbek atacak değil herhalde. gelip kapıönünde misafirlere hoşgeldiniz desin sonra da köşede otursun. böyle olur bence nezaketen.

Zor bi durum içersindesiniz umarım istediğiniz gibi olur herşey..
Beni anne tarafımda çalgılı düğünlerde kına gecelerinde bulunmazlar. :ssz:
Kuzenimin kına gecesinde annem onların evinde kalıp,
Oraya gelen misafirlerı karşılamıştı;
Çünkü o taraftanda gelmeyen insanlar vardı.
Daha sonra yengesi olduğu için kına yakmaya gelmişti
Yenge yakıyomuş herhalde kınayı hiç bilmiyorum yada öyle istenmişti
Kınayı yaktı kızı ağlattı arkadaşları daha sonra gitti :37:
Sizinkilerdede böyle bi durum olabilir.
Eğer ailesi gelmezse en azından damat gelmeli.
Damadınızı ikna etmeye bakın o ikna olduktan sonra
Ailesi belki daha rahat ikna olabilir.
Ama genede huylarına bağlı.
Allah sabır ve kolaylık versin diyorum.
:44:

Zor bi durum içersindesiniz umarım istediğiniz gibi olur herşey..
Beni anne tarafımda çalgılı düğünlerde kına gecelerinde bulunmazlar. :ssz:
Kuzenimin kına gecesinde annem onların evinde kalıp,
Oraya gelen misafirlerı karşılamıştı;
Çünkü o taraftanda gelmeyen insanlar vardı.
Daha sonra yengesi olduğu için kına yakmaya gelmişti
Yenge yakıyomuş herhalde kınayı hiç bilmiyorum yada öyle istenmişti
Kınayı yaktı kızı ağlattı arkadaşları daha sonra gitti :37:
Sizinkilerdede böyle bi durum olabilir.
Eğer ailesi gelmezse en azından damat gelmeli.
Damadınızı ikna etmeye bakın o ikna olduktan sonra
Ailesi belki daha rahat ikna olabilir.
Ama genede huylarına bağlı.
Allah sabır ve kolaylık versin diyorum.
:44:

canım damat tarafı kına ve düğüne asla gelmez.benimkiler yabanci erkek bulunan hiç bir ortamda bulunmazlar ne sıkıntılar çektim istemede nişanda.ben artık yoruldum sadece onlara nasıll ayak uyduracam onun derdindeyim emin ol düğünden kınadan geçtim.onlar çok kapalı aile olarak bende tam tersi acık bir insanım.dediğin gibi allah yardımcımız olsun.herşeyi akışına bıraktım artık.ha nişanlımda benim gibi düşünen biri sadece aile böyle:) o yüzden biraz rahatım

canım damat tarafı kına ve düğüne asla gelmez.benimkiler yabanci erkek bulunan hiç bir ortamda bulunmazlar ne sıkıntılar çektim istemede nişanda.ben artık yoruldum sadece onlara nasıll ayak uyduracam onun derdindeyim emin ol düğünden kınadan geçtim.onlar çok kapalı aile olarak bende tam tersi acık bir insanım.dediğin gibi allah yardımcımız olsun.herşeyi akışına bıraktım artık.ha nişanlımda benim gibi düşünen biri sadece aile böyle:) o yüzden biraz rahatım

evet nişanda bizim için gergin geçmişti şimdi babam annem bizim misafirimize insanımıza karşı erkek tarafı yok diyeceğiz bu da çok tuhaf en azından gelip karşılamalılar sonra da giderler yolumuz uzun veya farklı şehirdeyiz diyerek ama zor gözüküyor bakalım hayırlısı artık düşünmek istemiyorum düşündükçe işin içinden çıkılmıyor insan boşuna kendini yıpratıyor ..

evet nişanda bizim için gergin geçmişti şimdi babam annem bizim misafirimize insanımıza karşı erkek tarafı yok diyeceğiz bu da çok tuhaf en azından gelip karşılamalılar sonra da giderler yolumuz uzun veya farklı şehirdeyiz diyerek ama zor gözüküyor bakalım hayırlısı artık düşünmek istemiyorum düşündükçe işin içinden çıkılmıyor insan boşuna kendini yıpratıyor ..
Canım boşver sen tadını çıkar düğünün.ikimizde bu konuda deneyimlyiz nişanda yaşadıklarımız bize kazandırdı o deneyimi:) ailenle yapacağın düğünde güzel güzel eğlen:) umarım hayatının en güzel günü olur.allah yar ver yardımcım olsun.

Canım boşver sen tadını çıkar düğünün.ikimizde bu konuda deneyimlyiz nişanda yaşadıklarımız bize kazandırdı o deneyimi:) ailenle yapacağın düğünde güzel güzel eğlen:) umarım hayatının en güzel günü olur.allah yar ver yardımcım olsun.

çok teşekkür ederim canım dualarına amin diorum inşallah dediğin gibi hayatımızın en güzel günlerinden biri olur =))

açıkca konuşmak gerekırse sanırım oldukça yobaz bı aile var karşında. ne demek duğune katılmamak yahu.... çok ayıp. ALLAH yardımcın olsun. çunku evlenınce aileylede evlenıyosun unutma
o gunde hıçbırşeyın moralını bozmasına ızın verme

Düğünün için endişelenmekte haklısın ama asıl düğünden sonrası için endişelenmelisin :(( çünkü çok kapalı bir aileyle yaşayacaksın, umarım çok zorluk çekmezsin arkadaşım. Mutluluklar dilerim.

Herşeyin hayırlısı kader kısmet deyip geçelim:) ben burda istediğim gelinliği giyip (çünkü orada başımı kapattiracaklar) arkadaşlarımla dilediğimce eğlenip ondan sonrasina da allah büyük artık deyip evlenelim aşkımla:) olsunda bitsin maaşallah:)

Herşeyin hayırlısı kader kısmet deyip geçelim:) ben burda istediğim gelinliği giyip (çünkü orada başımı kapattiracaklar) arkadaşlarımla dilediğimce eğlenip ondan sonrasina da allah büyük artık deyip evlenelim aşkımla:) olsunda bitsin maaşallah:)
Bak buna tamamen karşıyım
Aklınıza girmek gibi olmasın ama
Ne demek o düğünde başını kapatmak
Sizin isteğiniz dışında böyle bişeye zorlanamaz bi insan.
Düğünden sonra nolcak peki genemi Kapanıcaksınız
Kapansanız bile mutlumu olucaksınız
Allah için yapmış olmuyosunuz ki
Bilmiyorum ben kapalıyım ama kendi isteğim doğrultusunda.
Böyle seylere karşıyım bu devirde hala dinde zorlama var resmen.
Rabbim gönlünüzdekini hakkınızda hayırlı eylesın.
Hep mutlu olun inşallah kimse keyfinizi bozamasın :16:

Bak buna tamamen karşıyım
Aklınıza girmek gibi olmasın ama
Ne demek o düğünde başını kapatmak
Sizin isteğiniz dışında böyle bişeye zorlanamaz bi insan.
Düğünden sonra nolcak peki genemi Kapanıcaksınız
Kapansanız bile mutlumu olucaksınız
Allah için yapmış olmuyosunuz ki
Bilmiyorum ben kapalıyım ama kendi isteğim doğrultusunda.
Böyle seylere karşıyım bu devirde hala dinde zorlama var resmen.
Rabbim gönlünüzdekini hakkınızda hayırlı eylesın.
Hep mutlu olun inşallah kimse keyfinizi bozamasın :16:
Âmin canım her genç kızın inşallah.aklımıza (en azından benim) girmiyorsun:) canım ben bugüne kadar asla kapanmayı düşünmedim eğer birgün içime böyle birseyde doğarsa da tereddüt etmem.neyse nişan da çok üstüme geldiler kapat başını bende asla kabul etmem dedim. onlarda madem öyle o zaman bi şal al bizimle fotoğraf çekiminde başına atarsın bende onu kabul ettim.şimdi söyle birşey var; onlar dindar evet ama beni din için değil! El âlem için kapatacaklar.evet dinde zorlama yok ama insanlarda var maalesefr.ben neden kabul ediyorum kapanmayı (ki sadece bir defaya mahsus) eşimin babası şeyh ve yaşlı en azından onun için yapabilirim dedim. Yaşlı adam ve tanınan biri karşısına da burda ki gibi çıkamam.kendim rahat edemem.hem birgünden birşey çıkmaz:)

Herkese merhaba. Sanırım çok aktif olmadığım için yeni konu açamıyorum ama benim de bir aile problemim var, yardımcı olursanız çok sevinirim :(

Uzun süredir çok mutlu olduğum bir ilişkim var. Ben 27 yaşındayım, erkek arkadaşım 29 yaşında. 1.5 sene önce de evlenmeye karar verdik ve birikimimizi de yaptık, herşey hazırdı. Ancak ailem evlenmemize karşı çıkıyor. İkimiz de eğitimli, kariyeri olan insanlarız. Birlikte çok da mutluyuz. Erkek arkadaşımın anne-babası ayrı ve baba tarafının mezhebi farklı ama bizim mezhep farkımız yok. (Olsa da benim için dert değildi zaten). Babasının başka evliliği de olmuş ve ayrılmış, sevgilim babasından ayrı büyümüş. Baba tarafını beğenmedikleri için oğlunu da istemiyorlar. Ha bir de erkek arkadaşımın kazancı çok iyi olsa da özel sektörde çalıştığı için aileme göre aslında işsiz. Çok iyi bir insan olmasına rağmen ailem bunu dikkate almıyor. Hatta ailesinde alevilik olmasını neredeyse rencide eder şekilde vurguluyorlar, ben utanıyorum sözlerinden.

Uzun lafın kısası, seni öyle bir aileye veremeyiz diyorlar, başka bir şey demiyorlar. Evde durum hiç açıcı değil. Benimse kararım kesin, vazgeçmeye niyetim yok. Ailemle aramı bozmak istemiyorum, güzellikle halletmeye çalışıyorum ama ailemin gönlü olsun diye de sevdiğim adamdan vazgeçecek değilim. Aklım fikrim hep bu konuyla meşgul, ne yapsam ne etsem bilmiyorum :43: Erkek arkadaşım zamanla her şey aşılır, sabredelim yeter diyor. Sabretmeye sabrederim ama nasıl davranmam gerek hiç bilmiyorum. :43:

Son düzenleme:
açıkca konuşmak gerekırse sanırım oldukça yobaz bı aile var karşında. ne demek duğune katılmamak yahu.... çok ayıp. ALLAH yardımcın olsun. çunku evlenınce aileylede evlenıyosun unutma
o gunde hıçbırşeyın moralını bozmasına ızın verme

yobaz demek istemiyorum onların görüşlerine de saygı duymaya calısıyorum ancak gelmemeleri aileme yapılacak bir ayıp gibi geliyor ve ben birazda cevremdekıler ne der die düşündüğüm için üzülüyorum ayrıca nişanlımı eşimi temsil edecek kimse bulunmayacak olması da cabası ..

insallah bundan sonrası güzel olur kıyafet noktasında bende onlarda orta yola gelecek yanlarına miniyle gitmeyeceğim ama basımı da kapatmayacagım bunu en basında (5.5 yıl önce nişanlıma) anlatmıstım ailesi de durumdan haberdar .. inşallah saygısızlık hoşgörüsüzlük yaşamayız saygı sevgi hoşgörü cercevesinde muhabbetimiz artar ve ilişkimiz gelişir .. önemli olan sevilmek ve ilgi görmek çünkü ben cok sıcak kanlıyım ve onlar biraz soğuk duruyor babasıyla msjlasıyoruz her cuma hayırlı cumalar diorum o da bana dua ediyor ıns bunlar daha da samımı olur dua edelim kızlar ..

Back