Düğünden sonra eve ilk geliş

KirmiziPapatya

sen = ben
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2010
810
8
isteme söz nişan veee düğün derken bir bakmışsınız evlenmişsiniz...
düğünden sonra eve ilk geldiğinizde baş başa oluncu neler hissettiniz??
seneye haziranda inş evleniyorumda bitanemle hep konuşurken ona da bu soruyu soruyorum evlenince öğrenicez anca diyor. yakınlarımdan bazısı düğünde anne babasını öyle bıraktı diye eve gelince ağlayan mı dersin sabaha kadar inanamayıp hep bu rüyada mıyız diyen mi dersinler var hep.

peki siz ne yaptınız hissettiniz???:44:

NOT: Seneye bu zamanlar bende ne yaptığımı hissettiğimi yazarım
:92:

Son düzenleme:
Benimde düğünüme az kaldı, mutlaka hüzün olacaktır diye düşünüyorum, sevdiklerimden ayrılıyorum diye, bir taraftanda sevdiğime kavuşmanın heyecanı olacaktır.Garip tarif edileme bir duygudur gibi sanki. Evlendikten sonra buraya yazarım merak etme:KK34:

2010 yılının ekim ayında evlendim benim için o kadar zor olduki anlatmam ben kilisliyim eşim samsunlu düğünüm samsunda oldu kınamda gelinliğimi giydim baba evimden çıkarken o kdr kötü oldummki anlatamadım hıçkıra hıçkıra ağladım :KK59: ertesi günü 1 valizle o evden çıkmak çok zordu samsuna geldim düğünden 20 gün sonra evime geldim ve gece 11de solugu ailemin yanında aldım çok özlemiştim eve gelince kendimi değişik hissettim ama alışıyorsun işte hayat bu :44:

sağolun kızlar cvp verdiğiniz için hem hüzün hem kavuşmanın sevinci duygu karmaşası

başbaşa kalınca heyecandan napar insan bilmem biz erkek arkadaşımla sürekli konuşan buluşunca hiç susmayan tipleriz bakalım o eve gelişte nasıl olcaz o konuşurda ben tuhaf olurum hep ailemi düşünürüm onlar bizi birlikte biliyorlar gece bir yarısı çok rahat bir durum ama kız milleti her zaman böyledir şimdi hep düğün isteriz hep onu düşünürüz evlendiğimizde ilk zamanlar ailenin bizi evimizde biliyo düşüncesi acaba annemler napıyo en çokta balayındayken annemler napıyorlar acaba onlarda bizi düşünür mutlular mı acaba tabiki mutluyuz ama işte insan oğlu...

artık o heyecan duygu ve düşünceleri yaşamak istiyorum, evlenmek istiyorum, evime gitmek istiyorum, balayına gitmek çılgınlar gibi eğlenmek istiyorum, hep kocam yanımda müthiş bişey yaaa:KK69::KK69:

Son düzenleme:
düğünüm gündüz olmuştu. düğün salonundan ayrılırken aileme tek tek sarıldım ama sıra babama gelince gözyaşlarım resmen sel oldu. arabaya bindik aşkım elimi tuttu. yeter artık ağlama, istediğin zaman gidip göreceksin onları dedi. ama eve gelene kadar ağladım. eve gelince kaynanam elime içi para şeker dolu bi testi verdi kapının önünde kırayım diye. sonra aşkımla eve çıktık tabi bütün ailesi bizimle beraber. gelinliğin içinde nasıl terledim anlatamam. üstüne üstlük 3 saat kaldılar yemek falan yapıp yediler. kabuuuusss... evin içine geldiğim için öyle kendi evim gözüyle bakamadım. sonra herkes gitti. sabah erken uyandığımız için uyuyakaldık. ama eşimin yanındayken çok rahattım onu çok seviyordummmm... :KK69: bi yandan da ailemi çok özlüyordum :KK43: başka bir hayat başlıyordu ama ben aşkımla olduğum için mutluydum.

Eşimle internetten tanışıp evlendik.Ailem Malatyada ben Kastamonuya geldim.Perşembe günü malatyada kınam yapıldı.Sabah yola çıktık hep beraber.Pazar akşam düğün oldu.İnsan bilemiyor o karışık duygularla ne yaşadığını.Bazen keşke düğünümü bir daha yaşasamda daha çok farkına varsam bişeylerin diyorum.Hayal gibi geliyor çünkü.Neyse gece eğlence bitti.Eve geldik.Annemlerde çıktı çünkü imam nikahı kıyacaktık.İmam nikahıda kıyıldı vebi baktık herkes gitmiş:):)Sonra uzun bi süre gelinlik çıkartmakla ve saçımdaki o birsürü tokayı ayıklamakla uğraştık.Sağolsun eşim yardım etti çünkü maşallah toka doluydu saçım.Sonrası yattık uyuduk ama o an ne hissettiğimi hala hatırlamıyorum çok garip ama.Sanırım geç yatıp erken kalktık ondandır.Ama sabah kahvaltısını eşim hazırlamıştı süperdi::):)

ay kızlar tuhaf bir durum gerçekten bu :26:
bir yandan aileden baba evinden ayrılmanın hüznü diğer yandan sevdiğin insanın olmak için gittiğin kendi evin :KK69:

Hayat ve insan işte neler geçiriyor nerele alışıyor...

3haftalık taze gelin olarak bende hissettiklerimi yazayım. hayal gibi geldi.. balayındayken bile sanki tatil bitcek herkes evine geri döncek gibi geldi.
Yeni yeni alışıyorum eşyalarıma evime..
tarifi zor bi duygu.. Rabbim herkese nasip etsin:KK69:

acayip sıcaktı ve çok terlemiştik henüzde doğalgaz açılmamıştı :))) bizde tencerede çaydanlıkta su ısıtıp duş almıştık sonra namazlarımızı kıldık. o duş müthiş iyi geliyor saçlar tokalardan felan kocaman ağırlık yapıyor. eşimin ailesinin tüm yaptıklarını rezilliğe rağmen çok mutluyduk sabah kadar elini bırakmamışım canım kocişimin.

acayip sıcaktı ve çok terlemiştik henüzde doğalgaz açılmamıştı :))) bizde tencerede çaydanlıkta su ısıtıp duş almıştık sonra namazlarımızı kıldık. o duş müthiş iyi geliyor saçlar tokalardan felan kocaman ağırlık yapıyor. eşimin ailesinin tüm yaptıklarını rezilliğe rağmen çok mutluyduk sabah kadar elini bırakmamışım canım kocişimin.

ayy harika birşey ya evlenesim geldi kısmetse seneye evleniyorum valla en iyisini yapmışsın o zaman bütün kötü şeyleri unutmak lazım kimseyi takmayacaksın

bizde eve geçince eşimin 7 sülalesi bizle birlikte eve girdi, yarım saat kadar oturup gittiler:KK37:
sonra ben yarım saate saçımdaki tokaları açmak için uğraştım, eşimde bu arada takılan hasılatı sayıyordu,çok komikti halimiz çok güldük:KK60:
sonra eşim tutturdu brn acıktım diye, börek vardı buzlukta mikrodalgayı çalıştıramadım bi saatede böreği ısıttım yedik, artık saat kaç olmuştu bilmiyorum,bu arada şu herkesin aldığı saten geceliklerimi giydim,ama kasımda evlenmiştik ve ev çok soğuktu, 5 dk duramadım öyle üstüne uzun kalın bi hırka giydim:KK60: hiç yabancılık çekmedim eve eşime, zaten uzun yıllardık tanışıyorduk, kasımda 2 yıl olacak evleneli hala ilk günki gibi güzel, ve mutluyuz:nazar:, tavsiye ederim evlenin:KK34:

ben yeni evlendim 25 haziranda.o kadar garip bişey ki düğün günü ne olup ne bittiğini anlamıyosun bile. kuaförde koşuşturmaca fotoğrafçıya koşuşturmaca. eve geliş. erkek tarafını bekleyiş. evden çıkma salona gitme dat dat dat orda dandırı dandırı müzik. sonra akşam eve gelişşşş... birden ev o kadar sessiz geliyoki. bütün gün olanlar gözünün önünden geçiyo birden... üzüntü sevinç korku heyecan hepsi bir arada... biz eve gelince oturma odasına oturduk orda annem ve abimin resimleri vardı. onları görünce bıraktım kendimi ağladım. eşimde bni teselli etmeye çalıştı :=) zor oluyo gerçekten. zamanla alışıyosun sanıyosun ama alışamıyosun. ben hala alışamadım . alıştım ama alışamadım... garip bişey başına gelince anlarsın daha iyi :)

Ben ne yaptım yaa dedim bu evde ne işim var şimdi kendi evimde olmak için herşeyimi veririm demiştim içimden.
sonrasında ise bi güzel ağladım :KK52::KK52::KK52: çok kötü oluyor çok güzel bi duygu olduğunu bilsen de acaba erken mi davrandım demiştim.
keşke 1/2 ay daha annemin evinde kalsam falan diye düşündüm :KK51: şimdi 1,5 ay oldu artık alıştık herşey şükür ki mükemmel :KK69::KK70::KK71:

3 aylık taze olarak bende ,eve eşimin kucagında girdim .. sonra oturtup uzun süre izledi beni gelinlikle..
3-4 saat agır gelinligimle evin ıcınde dolastım sonra.. imam nikahı meselelrimiz vardı ve gelen giden olmadı..
eşimle oturuo muhabbet ettik bol bol anılarımızdan eskilerden bahsettik..
şükrettik bol bol da.
Allah herkese nasip etsin inşallah.

Son düzenleme:
Zaten eve varmamiz saat gece 2 olmustu. Dügünde esimin teyzesi üzerimize renkli kücük kagitlar (isimleri ne bilmiyorum) atmisti, eve geldigimizde direk banyoda saclarimizdan onlari temizlemeye calistik saatlerce. Sonra benim gelinligimin icine dolmuslardi, onlari ordan cikarmaya calistim ve bir baktimki güzelim gelinligim boya icinde, cok üzülmüstüm.

Ertesi günü sabah ilk is annemleri arayip günaydiiiiiiiiiiiiin diye telefona bagirmistim.

buraya sık uğradığım 2 hafta oluyor. 2 hafta önce düğünler falan bana hiç güzel gelmiyordu. aman evlenmek isteyen sevgilim otursun o yapsın programları diyordum ama o kadar sıcacıksınız ki hepiniz.... vallah benimde inşallah 2012 yazında olacak düğünüm için bişeyler hazırlayasım geliyor...
Yapmıcam ama en azından sizinkileri okumak harika...
ya beni sadece şu çarşaf olayı korkutuyor kızlar...Erkek arkadaşımın ailesiyle görünüşe bakılırsa kültür yapılarımız farklı... Babası babamın ara sıra içtiği alkole bile mana bulurmuş.. sevgilim öle söylüyordu bazı zamanlarda. ama korkma ben hepsini ayarlıcam. hiç üzmicem falan.. derken babam ara sıra da olsa içtii alkolü bıraktı karaciğerinden dolayı.... Sonra sevgilimin annesi ile aramdan su sızmıyor desem yeridir... maaşallah herkes bizim aşk yaşadığımız şakasını yapıyor.. tamam herşey gerçekten çok güzel.... sadece o zamanlarda yine sevgilim annemler çarşafa bakarlar demişti. ben şiddetle karşı çıktım. sonra o da anlattı ki kendisi de aynı benım gibi düşünüyormuş... yani bizim özelimiz ve ben bunun kim olursa olsun neden olursa olsun takibini asla kabul edemem... eğer ki evliliğe yakın öle bir konu olsa mümkün değil evlenemem. mümkün değil evlensem bile kocama elimi sürmem...
sürmem de sizce ben bunu eğer öyle bir konu gecerse gerçi goncam bunu sana söylemeleri fırsatını dahi onlara vermicem,ben kendim halledicem dedi ama öyle şok oldum ki....kaynanacıııma nasıl söyleyebilirim. yani benim aklımda bişiler var da siz de azcık yardımcı olabilecek olursanız.Hani bukadar iyi ilişkilerimiz varken.inanıyorum o kadar cok beni anlamaya tanımaya ilgili ve yaptığım şerşeyi öyle güzel destekliyor ki... aynen içimdeki hisleri anlatsam sırf öyle hissetmeyeyim diye 3 ay misafirliğe bile gelmez...ama işte huuffff umarım bu konu aramızda kalıcı zarar vermez....

X