Dügünden önce dogum kontrol hapı kullananlar var mı?

ben dügünden bir ay önce kadin doktoruma gittim ve o bana uygun dogum kontroll hapimi verdi ve bir ay öncesi baslamisdim canim

ii akşamlar kıslar bende haziran 26 evlencem.inş. ama aklıma siz değince geldi simdi doğum kontrol hapi kulancaz yaaa...
simdiden başlayan varmı hapa..hangisini alcaz

Bende doğum kontrol hapı kullanmayı düşünüyordum ama herkes yumurtalıkların tembelleşir falan die korkuttu:uhm: ve şimdi ne yapacağımı bilmiyorum sizin hapı bırakır bırakmaz hamile kaldığınızı duyunca biraz rahatladım hangi hapı kullandınız?doktor tavsiyesiyle mi başladınız ?yan etkileri oldu mu kullandığınız süre içinde? yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler a.s.

ben intern doktorum ayrıca adet düzensizliği nedeniyle yıllarca doğum kontrol hapı kullandım. öncelikle söylemek isterim ki: doğum kontrol hapından korkmayın!!!

doğum kontrol hapı endometrium ve over (yani rahim ve yumurtalık) kanserine karşı koruyucudur. meme kanserine olan etkisi kesin olarak bilinmemekle birlikte iyi huylu meme kitlelerine (fibroadenom vs) karşı da koruyucudur. özellikle polikistik over hastalarında ve over kisti yaşayanlarda yumurtalığın kist üretmesini baskıladığı için koruyucudur. hirşutizm (yani kıllanma) sorunu yaşayanlarda en az 6 aylık kullanma sonunda kıllanma belirgin derecede azalacaktır.

doğum kontrol hapı kısırlık ya da yumurtalık tembelliğine yol açmaz!! ancak uzun süreli kullanımdan sonra adetlerin düzene girmesi belli bir süre alabilir ki bu dönemlerde bile kadın yumurtlar yani gebe kalabilir.

doğum kontrol haplarının yan etkileri kişiden kişiye çok büyük farklılıklar gösterebilir. öyle ki bir kişide kilo aldırırken diğerinde verdirebilir. o yüzden başkalarının sözüne kanmayın doktor kontrolünde denemekten korkmayın.sengözlerimebaksanab

eski dönemdeki doğum kontrol hapları yüksek doz östrojen içerdiği için meme kanseri açısından ve yan etkiler açısından bu kadar güvenilir değildi ancak günümüzdeki doğum kontrol hapları o kadar düşük doz östrojenle yapılıyor ki güvenle kullanılabilir.

benim naçizane tavsiyem bunu son aya bırakmamanız. evlenmeden önce bir kaç ay deniyerek yan etkileri ya da hap kullanırken ki adet kanamanız açısından kendinizi güvende hissetmeniz.a.s.

doğum kontrol haplarına ücretsiz olarak sağlık ocakları, ana-çocuk merkezlerinden ulaşabilirsiniz. buradaki ebeler ayrıca diğer korunma yöntemleri konusunda size yardımcı olacaklardır. onun dışında kadın doğum hekimi de size bu konularda gerekli bilgileri verebilecektir yalnız onlar ücretsiz veremiyorlar hapları sanırım.

Kizlar, doktorum "Belara" tavsiye etti ve receteye yazdi..! Nisan´da evlenecegim icin mutlaka dogum kontrolüne baslamaliyim yavastan..! Belara´yi kullanan varmi aranizda?

ben 10 aydır kullanıyordum. nikh yaptık sevgililer gününde.. ve hala kullanıyorum. düğün haziran da bebeğe karar verinceye kadar da kullanıcam.

ama ben hormon testi tedavisi için kullanıyordum. dr.a nikah yapıcağımı söyledim düğünde yakın dedim o da bırakma o zaman devam dedi..

doğum kontrol hapının korkulacak bir yanı yok. düzenli olarak testini tahlilini yaptırıyor ve sana uygun olan hapı kullanıyorsan için rahat olsun. ben gynelle kullanıyorum.
3 ayda bir kan veriyorum hormon testi yapılıyor.

3 ay öncesinden başlanmalı diye biliyorum.. ama nedense olumlu etkiler duymuyorum haplar hakkında
daha kullanmaya başlamadan önyargı oluştu

benim merak ettigim ve duydugum o haplar kilo yapmiormu ? sonra tülendirio die duydum kulanan varmi ????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…