Dügünden önce dogum kontrol hapı kullananlar var mı?

benim ilaca başlıyalı şu anda 4 ay falan oldu göğüslerim çok hassas dokunamıyorum ayrıca çok şiştiler ve inmiyorlar benimde göğüslerim 75 rose belki seninkilerde şiş kalır

SELAM CNM.BEN DE 25 GÜN SONRA EVLENİYORUM kaydirigubbakcemile2

Bİ TÜRLÜ DR. A GİDEMEDİM kaydirigubbakcemile3 BU .H.SONU GİDİCEM İNŞALLAH..

HAP KULLANMAYI DÜŞÜNMÜYORUM..SÜREKLİ OLARAK VÜCUDUMA KİMYASAL MADDE DEPOLAMAYA KARŞIYIM..BEN Kİ Bİ YERİM AĞRIDIĞINDA DAYANILMAYACAK SEVİYEYE GELENE KADAR AĞRI KESİCİ BİLE İÇMEM...FARKLI YÖNTEMLERLE KORUNMAYI SEÇTİK.....

BENİM DE REGL İM TAM DÜĞÜN GÜNÜME DENK GELİYORDU...BALAYININ TADINI ÇIKARABİLMME İÇİN GECİKTİRİCİ KULLANMALIYIM DİYE DÜŞÜNDÜM..HASPAM GEÇEN AY 2 HAFTA ERKEN GELDİ kaydirigubbakcemile3 DÜĞÜNE KADAR TEKRAR GELİR BİTERMİ ACABA YA...KEŞKE ÖYLE OLSA DA İLAÇ KULLANMAK ZORUNDA KALMASAM:Saruboceq:

ŞU D.KONTROL HAPLARININ DA ŞİŞKİNLİK ETKİSİNİ OKUDUKÇA KULLANASIM GELİYOR HE :jeyyar:

arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var... yakın bir arkadaşım evlenecek 7 hafta sonra... bugün doğum kontrrol hapını hatırlattım ona... yalnız bişi sormak istiyorum ... sigorta bu hapı ödüyor mu ? yani fiyatı ne civarda... kendisi saolsun bu konularda biraz çekingen de ... bi sürü paradır diyor... ben de öle olmadığını düşünüyorum... bilgi lütfeeeen :)

saglık oacakları bedava verıyor yanlız su adını duyduklarımız deıl onlar gecen bana verdı ama dıyelım kı yasmın ıstıyorsun yazıyorlar sıgırta yarı yarına oduyor 20 mılyon fılan normalde yazdır saglık oacagına al cnm sorun deıl

kızlar ya ben ıkı gun ust uste saatını unuttum 7 bucukda almam gerekırken aklıma 9 bucukda geldı ıctım sorun olurmu koruculugu gıdermı

Canim bende yasmin kullandim ama sigorta karsilamiyor.Yaklasik 15 ytl civarinda bu ilac ve bitkisel icerikli falan oldugunu soylemislerdi.
Kullanirken ilk zamanlar cok dikkat ediyodum fakat bazen benimde unuttugum oluyodu.Bisey olmaz ama sen yine de saat falan kur ben oyle yapiyodum.Yanliz sunu da ekleyeyim bu haplari uzun sure kullanmamak gerektigini soylemisti doktor.Cunku zaten vucuda bi kimyasal aliyosun ve bunu vucudun atmasi icin belli bi zaman gerekiyo bu sure zarfinda da cogu kisinin gebeligi ertelenmis oluyor.

- Doğum kontrol hapına ilk ilişkiden en az bir ay önce başlamak gerekir. İlk ay koruyuculuğu az olabilir. Ek korunma tavsiye edilir. Bu sonuçta ilaç, hemen değiştiremez düzeni. Zaman içinde baskılıyor kadınlık hormonlarını.
- Düzenli kullanılmazsa koruyuculuğu yeterli olmaz. Arada bir bırakırım dememek lazım, düzenli kullanmak lazım. Nasıl kullanılacağı ilaçtan ilaca değişmekle birlikte genellikle adetin ilk günü başlanır, bir paket biter(21 gün), 7 gün ara verilir, (o arada 3. gün filan adet başlar.), sekizinci gün yeni kutuya başlanır.
- Doğum kontrol hapı mutlaka doktora danışarak seçilmeli, eczaneden alınmaz.
- Doğum kontrol hapı kullanırken kesinlikle geciktirici kullanılmaz. İkisi de hormon baskılamaya dayalı ilaçlar olduğundan zarar verebilir. Zaten 21 gün ilaç alıp üçüncü günde adet olacağınız için adet düzeniniz sadece ilk ay için kayacak kendiliğinden belki gerek bile kalmaz.
- Doğum kontrol hapı kısırlık yapmaz. Sadece nasıl hemen korumaya başlamıyorsa, koruyuculuğu hemen yok olmayacağından; ilacı bıraktıktan sonra birkaç ay korumaya devam edebilir. Bu çok uzun sürmez. Zaten ilacın bırakıldığı ilk ay başka yöntemlerle koruma önerilir ki olası bir gebelikte vücuttan ilacın etkileri gitmiş olsun.
Umarım merak edilenlere derli toplu bir yanıt olabilmiştir.

arkadaslar benim bir sorum olacakti.. benim adetim en fazla 4gün sürer.. yani 3gün felan.. simdi ben dogum kontrol hapi kullansam bunda bir degisiklik olur mu??
vallah ben böylesinden cok memnunum, bide 7 gün olmasin sonradan :roflol:

belki sacma bir soru olabilir, ama merak ettim acikcasi...

ya arkadaşlar ben bu kadar fazla kişinin doğum kontrol hapı kullanmasına şaştım doğrusu.ben adını bile anmak istemiyorum.bile bile sırf çocuk olmasın diye vucuda bi hormon alınması yanlış bence.hem ben çocuk meselesine çok önem veriyorum yüzde 1 ihtimal dahi olsa çocuk olmama meselesini göze alamam.bence en doğrusu eşin korunması.onların bencilliği yüzünden neden bayanlar kendilerine zarar veriyolar anlamıyorum.hem dkontrol hapı zannedildiği kadar da masum değil.ben bi doktordan köpeğime bile vermeme lafını duymuştum

yok canım benimde aynı senin gibi 3 gün olurum,hap kullanıyorum 2 enedir
hiçbir değişiklik yok aynen devam ediyoyerimseniben

Canım ben düğünden 2 ay önce başladım kullanmaya ben desolette kullanıyorum
ve çok memnunum hiçbir yan etkisini görmedim evlendiğimde nasılsam şimdide
öyleyim 2 yıl bitti

canım sana katılıyorum bende karsıyım kesınlıkle
bir kere yan etkılerı oldukca fazla
ve senın dedııgın gıbı cocuk olmaması ıle ılgılı yuzde bır bıle ıhtımal olsa ben o rıskı alamam
baska turlu korunma yontemlerı varken dogum kontrol hapı benım ıcın en son tercıh bıle olmaz ...

Ccnm hani adet olucam demişssin arkadaşlar geciktirici al falan demişller sakin öle bi hata yapmma ben birkere kullandimda valla adetten kesildim 3 4 ay kendime zor geldiim düzeldi şimddi adet düzensizliği aşiri derecedede sinirlilik ve ağri yapioo

gittigimiz doktor hapı tercıh etmemı soyledı oyle abartmaya gerek yokmuş arkadaslar oyle 3 ay once kullanmalar fasa fıso ımiş kullandgın ayda gecerlıymış..düğünüme 20 gün var daha baslamadım..
adetımın ılk gunu baslıcam : )

bende bir sey merak ettim.. 21 gün kulaniyoruz sonra 7 gün ara veriyoruz 8. gün mü adet görüyoruz yoksa az önce okumustum 3. gün mü adet basliyor. Peki adet baslayana kadar iliskiye girile biliniyor mu yoksa bu 7 gün süre iliskiye girilmemesi mi gerek???

düğüne 2 ay önceden başladım ben de kullanıyorum 1 ay korumaz fln diyolardi ıyı de oldu yanliz kullandıgın hap kilo aldıyomuş dr söylemişti haberin olsun cnm

cnm o 7 günluk aranın 2. yada 3. günü adet oluyorsun 7 günlük sürede hap korumuyor ek korunma yöntemleri kullanın diyo açıklamasında

mızmız cım senin artık 2 ay önceye dönme şansın yok çünkü benimde okuduğum bilgilere göre 2 ay önce başlaman gerekiyo ama 2 aydan kısa bi zamanda başlamışsan ek bir korunma gerekiyor eşinde korunabilir.aslında bu da benim ve nişanlımın arasında büyük bi konu......... o çocuk istiyorr ama benhemen istemiyorumm evelenince hap kullanacam dedim kızdı sana zarar veriyomuş dedi ben korunurum diyoo ama bilmiyorumm hap daha iyi gibi geliyo bana ...artık ikna etme yollarına şimdiden başlamalıyımm düğüne daha çok varr 2009 yazında hayırlısı bakalımşutarafagitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…