kızlar benim düğünüm şehir dışında olacak ve düğün sonunda bindaallı giyerek kına yakıcaz. daha önce böyle yapanlar ya da yapıcak olanlar duvak fes işini nasıl halledilir saçım bozulur mu? bi de düğün sonunda tekrar gelinliğimi giyip mi gitsem evime yoksa bindallıyla mı bilemedim
böyle bişey yaşamadım ama neden olmasın?
saçını ona göre yaptırırsın, yani duvağını çıkartıp bindallı fesini takmaya uygun biçimde..
çıkışta da yeniden gelinliğini giyer yine duvağını tokayla tutturursun..olabilir..
biraz fazla giyinir soyunursun, başka ne olsun
kızlar benim düğünüm şehir dışında olacak ve düğün sonunda bindaallı giyerek kına yakıcaz. daha önce böyle yapanlar ya da yapıcak olanlar duvak fes işini nasıl halledilir saçım bozulur mu? bi de düğün sonunda tekrar gelinliğimi giyip mi gitsem evime yoksa bindallıyla mı bilemedim
canım ben de öyle yapmayı düşünüyorum da bizim bi akraba da öyle yapmıştı onun saçı bozulup kötü olmuştu ama kuaföre de bağlı tabi saçını ona göre yaptırırsın tatlım,mutluluklar
Benim de öyle bir düşüncem vardı. Ama giy çıkar saçlar kötü oluyor. Onun için ona uygun saç yapmak zorunda kalıyon. Gelinlikle kına yaksan mum falan dökülüyo,rezil oluyo gelinlik. Bende en sonunda şöyle bir karar aldım. Düğünümden bir gün önce bindallı giyip evde kız arkadaşlarımla kına gecemi yapıcam. Ertesi günde tam düğünümü yapıcam. Gelin gittiğim yerdede bir gün erkeğin kınası olacak ondada bindallı giycem,ertesi gün gene düğün..
Hevesinizi kırmak istemem ama sırf kına yakılmış olması için düğün-nikah vs. herşeyden sonra kına yakmak bana pek doğru gelmiyor. Sonuçta kına gelin gitmeden önce yapılan bir tören, gelin gittikten sonra anlamını yitiriyor. Böyle olacağına hiç olmasın daha iyi bence.
Dügünden önce ki gece sadece aile arasinda kina yaktirma sansin var mi acaba?
Sadece kadinlar ve yakin arkadaslarin arasinda bindallini giyip kina yaktirip fotograf cektirebilirsin belki.
Hic olmuyorsa da fes almadiysan henüz hürrem tacini alabilirsin sacin bozulmaz o zaman :)
saç problemini çözdüm arkadaşlar fes kullanmıycam ve kuaförüm de o gece orda olacak.
ayrıca böyle olacağına hiç olmasın gibi kesin ünlemler malesef konulamıyor iki aile birleşince. herkesin gönlünü kırmadan bişeyler yapmak lazım,bize en uygun böyledi.
inşallah gönlünce olur çözüm bulmuşsun zaten.. Bende düşündüğün gibi yapacağım.. anlamı yok durumu kişisine göre değişir bence..
Mesela benim içinde kına için ayrıca bir telaşa girmenin bir anlamı yok.. Hele de benim gibi amcanızın hastalığından dolayı düğününüz
oynamalı olamıyorsa ee bu durumda kınada da oynama olması yanlış olur bindallı hevesim de yok bu durumda niçin kına için ayrıca
o bir gün tantana yaşayayım değil mi.. Mutluluklar