Canım, o kaynananın aynısı bende de vardı. Bizi ayırmak için elinden geleni yaptı ve herşeyi o kadar açık açık yaptı ki. Ben bunları nişanlıma anlattığımda bana hak veriyo ama hiçbişey yapmıyodu. 7 yıllık ilişkinin sonunda ayrıldık. Biz ilişkimizin 2. yılında sözlendik, askere gitti geldi. Geldikten sonra sözü attık. Aradan aylar geçti, pişmanım diye geldi. Ailemle konuştum, onları ikna ettim. Dedim ki artık eskisi gibi olmaz. Ailesinin sözlerini bu kadar dinleyipte beni üzmez. Tabi ki ailem inanmadı ama ben seviyorum diye karşı da çıkmadılar.
Ben aylarca annesine barıştığımızı söylemesini bekledim. Tekrar yüzükler alındı gelindi, bu sefer babası yoktu. Meğer babasının haberi yokmuş tekrar yüzük taktığımızdan. Ne eski nişanlım, ne de annesi adama bahsetmemişler bile. Annesinin bu işe pek olur gözüyle bakmadığı belliymiş. Ama ben bunları o zamanlar bilmiyorum tabii. Safça diyorum ki tamam bu adam beni seviyo bak annesini aldı geldi ikinci kez. Bizim planlarımıza göre askerden gelince evlenicektik. İlk sözlendiğimiz zaman aile arasında babası da böyle bahsetmişti zaten. Herneyse barıştıktan sonra evlilik konusunu açan olmadı. Annem soruyo, kadın konuyu kapatıyo. Ağlıyo işte şöyle derdim var böyle derdim var. Annemde benim hatrıma ses çıkarmadı uzun süre. Bi kere uzaktan akrabalarının nişanına gittik, beni tanıştırıyo orda birileriyle, aynen kurduğu cümle "gelin adayımız", gelinimiz demiyo. Benim yanımda bi kızı gösterip oğlumun ki geliyo diyo falan. Ben yine diyorum cahil kadın, çünkü aile yapıları biraz kültür bakımından eksik. Bizimkiler bizden düğün haberi beklerken, birden bire abisinin evlenme olayı çıktı. Ortada öyle bi durum hiç yoktu. Çünkü abisinin eski kız arkadaşıyla tanışıp arkadaş olmuştum ben. Bunlar ayrılınca abisi bunalıma girdi biraz. Hemen bunu evlendirmeye kalkmışlar. Bize gelince de durumumuz yok deniyodu. Ne abisinin düğününe çağırdılar beni ne başka bişeye.
Yine bizim ara sıra onun ailesi yüzünden tartışmalarımız oluyodu. Daha sonra atlattık bunları dedik, nikah tarini aldık, aldık almasına ama eski nişanlım bunu bile ailesine söylememiş. Çünkü karşı çıkacaklarını biliyo. Ama bana söyledim diyo. Nikaha 1 ay kala bi telefon konuşmasını dinliyorum ablasıyla olan, annesinin benim hakkımdaki düşüncelerini duyuyorum, ablasınında aynı şekilde. Bu şekilde olmaz diyorum. Yalvarıyo yakarıyo, tamam diyorum sırf seni sevdiğim için diyorum. Evimizi bile tutmuştuk, nikah tarihi alınmıştı, gelinliğimi diktirmiştim, eşyalarımı bile toplamıştım. O günden 2 gün sonra ailesinin sözleriyle tekrar tartışıp ayrılıyoruz. Ve onun ailesinden bir kişi bile bizi arayıp demiyo ki ne oldu? Bu kadar zaman kala, herşey hazırken, sadece 23 gün varken olur mu böyle şey demedi kimse.
Annesi bizim ayrılmamız için elinden gelen herşeyi yaptı, ayrıldıkta. Ama aradan 3 ay geçti ve eski nişanlım şimdi pişman olduğunu, gerekirse ailesini karşısına alacağını bile söylüyo. :)
Çok uzun yazdım ama, maalesef ki benimde bu konulara karşı zaafım var. Ve inanki annen çok haklı. Çünkü benim annem bana ne demişti biliyo musun? Kızım dedi, ben sizi nikah dairesinde evet deyip imza atarken görmeden evleneceğinize inanmıyorum. Ve ben anneme demiştim ki, yok anne daha neler, herşey hazırken bu adam beni yarı yolda bırakmaz. Maalesef ilişkiler uzadıkça, belirsizlikler baş gösterdikçe, yollar daha çabuk ayrılıyor. Yani uzatmak anlamsız. Umarım herşey gönlünce olur. Ama sevgin için savaşmalısın bence. Bu insanlar nasıl bir evlatlarını evlendirebiliyorlarsa, sizi de evlendirebilirlermiş demek ki.
bence nişanlını al karsına konus canım sana biraz sahip cıkmasının zamanı gelmişte geciyor atık bune boyle ya herseye annesi karar veriyor sanki o evlenecek ne alakası var abisi evleniyo diye sizi bekletmesinin o bi kere evlenip ayrılmıs ustelik anladıgım kadarıyla daha nişanı bile olmamıs herhalde o beklesin o zaman! bu kadar karısmalarına izin vermemelisin bence canım
bir arkadaş nikahlısınız madem filan yazmış imam nikahı mı bu? :44:
kayınvalide istemiyorsa muhakakk bi yerde sorun çıkacaktır.
çıkmaması için eşinizin çok karakterli olması, kendi ailesinde sözü geçiyor olması gerekir.
eğer bunlar yoksa uğraşmayın derim ben...
ama arada sevgi var tabi, beklentiler üst düzeye çıkmış, salonlar vs...
bu durumda kendinizi çekmeniz en doğrusu.
kendinizi çekerken de kapris yapmamanız gerekiyor.
evet cnm imam nikahı yaptılar nişan gecesi emrivaki yaptılar düğün yakın diye..nişanlım ailesine karşı pasif biraz ne yazıkki..kendi ekonomik özgürlüğü var sadece babasını takacağı 3 bilezik için bekliyoruz yaa..nuda istemiyorum takmasın dedim ama mazeretleri bitmiyorki..annem yüzyüze görüşme anlasınlar kendimizi geri çektiğimizi diyor ama kararsızım ne yapayım bilmiyrum cnm..hiç görüşmeyine nişanlımın benden tamamen soğucağından korkuyorum..
imam nikahı yapmayı biliyorlarsa seni almayı da bilmeleri lazım.
nikah herkesin bir çift olduğunuzu bilmesi anlamına gelir.
kadını koruyan bir şeydir. ama kadınlar bunu farkında bile değiller.
sen hem nikahlı olup hem bu kadar yalnızsan ne anlamı kaldı?
görüşmediğinde senden soğuyan adamdan ne kadar eş olur ayrıca?
mantık hatası bir yerde başlayınca öyle gidiyor.
bunca olaya rağmen görüşmeye niyetliysen demek ki sen de onun haklı olduğunu düşünüyorsun içten içe...
eger görüstügünde sinirler dahada gerilip araniz iyice kopma noktasina geliyorsa görüsme bence sadece gerektigi zamanlar bulunursun o kadar sen daha iyi bilirsin ama samimi yapici cok olma mesafe koy araniza
insan caba sarf ettikce iyi olsun gönüller bir olsun dedikce kendi cabaladiklari icinde boguluyor
cnm bizim tek tartışmamız ailesinden dolayı oluyor..ben görüşmemeyi,biraz bahsettiğin gibi mesafe koymak anlamında düşünüyorum annemde öyle söylüyor zaten..ne yapayım bilemiyorum yaa annem ceza olsun görüşme diyor ama pişman olurmuyum nu tamamen kaybedermiyim bilmiyorum
böyle düsünerek hareket ettimi insan ister istemez daha hatalara düsebiliyor iyi yapim derken pismanliklari düsünme sen simdi (az cok tecrübeliyim)
Sana deger verip Senin yerini biliyorsa seni kaybetmeyi göze almaz canim,hem birak o da yolunu bulmak icin caba sarf etsin ama bu arada siz hep birlik olup destek olun moral verin birbirinize bu sürecde ailesiyle sart olmadikcada en azami sekilde görüs annenin dediklerinide kulakardi etme
cnm inan ona karşı ailesine karşı o kadar sabırlı davrandımki,hep destek oldum ona..annem sadece tlfda konuş destek ver yanında olduğunu hissettir ama yüzyüze görüşme diyor.seninde dediğin gibi,yüzyüze görüşmeyip,sadece tlfda yanında olmaya çalışıcam kapris yapmadan..beni göremeyince bakalım ne yapıcak merakta ediyorum aslında..cnm ailesiyle zaten görüşmüyorum.ben istesemde ailesi beni görmek istemiyorki..yaa ben bu kadarmı kötüyüm cnm ne istiyorlar benden yaa..zaten nşanlımada söyledim abin bizden önce evlensede düğününe bile gelmem dedim.hiç çekinmiyormu bunlar diğer taraf sormayacakmı beni ve ailemi ne diyecekler??ama yok beni karşılaştırmıyorlar o tarafla..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?