• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün ve altın konusu

Teşekkür ederim yorumunuz için, eşime güveniyorum fakat arkadaşın demek istediği yarın öbür gün ne olacağı belli olmaz altınlarını harcama, bende ikimizde araba almak istiyoruz en kötü ihtimal kendi üzerime mi yapsam dedim, Ama dediğiniz gibi ortak olduğu için bir anlamı yok, ortak bir karar vermek en iyisi

Ilerisi icin saklamak isteyebilirsiniz elbet ama eşiniz habersizce alacak, harcayacak bir adam degilse o kadar altin kacirmaya, senin benim yapmaya gerek yok. Konusarak aranizda anlasin guzel guzel. Ilerisinin garantisi yok elbet ama bosaniyor bile olsak eşim zorla veya gizlice altin kaciracak bir adam degil mesela.
Ayni sekilde esimin benden mal sakindigini hissedersem cok üzülürdüm. Ileride ne olur belirsiz diyerek simdiden guvensizlik sokmayin araniza. Mutluluklar.

Bence kasa kiralamak mantıksız. Çünkü senelik ödediğiniz miktar cebinizden çıkıyor, uzun ya da kısa vadede bozduracaksanız bu bütçenize zarar demek. Ben altın takmayı sevdiğim hâlde hırsız korkusundan tüm altınları bozdurup araba aldırdım eşime. Şu an borçlar bitti, istersem takı alabilirim fakat almıyorum yine güvenli olmadığı için. Para hesabı ile kendinizi bunaltmayın, böyle mevzular için kayınvalidenize kin tutmayın, neticede daha bir ömür yüz yüze bakacaksınız. Bozdurun araba alın, kenarda duracağına size konfor olsun. Birikim yaparsınız, arsa vs. alırsınız durumunuz elverirse. Biz evlendikten sonra yığınla borcumuz olmasına rağmen altınları bozdurmayın diye başımızın etini yedi kayınvalidem. Aklındakini biliyorum, bir süre sonra kendisi isteyecekti kullanmak için çünkü onların da borcu vardı. Bozdurunca söylendi etti, ben de cevap olarak oğlunun borç yüzünden uykuları kaçarken ben altınla mı gezeyim dedim sustu. Bozdurduk araba aldık, altın gitti kavga bitti :) kafam rahat en azından. Siz de en güzel günlerinizi bunlarla tüketmeyin. "Gelmemiş gelecek için dertlenme, geleceği yazan nasıl yaşayacağını da yazmıştır elbet." Mutluluklar dilerim.

Evlenmeden kv eşimin takilari icin yarisi sizin dedi. Siz balayindan gelince hep beraber acar sayar bakariz dediler. Dugun gecesi uzerimizde igne kalmayacak sekilde verdik onlara. Balayindan bir geldikki eşime hic altin verilmedi. Benim ve esimin paralari birlestirilmişti kimden ne kadar cikti belli olmadi. Benim altinlarda sahte altin çıktı. Yani emanet falan verme kimseye ac bankada bir kasa kafan rahat etsin. Ben birsey olmaz diye kizimin bebek bileziklerini kendi setimi ve yuzuklerimizi evde tutuyodum. Ekim ayinda hirsiz girdi. Gumus yuzuklerim bile calindi hemde gupegunduz caldilar..

banka kasası ne gune duruyor :)
kasa kıralayın mis gıbı

Çok teşekkür ederim tavsiyelerin için, fakat arabayı bende istiyorum ehliyet alacağım ve bu zamanda arabasız yaşamak zor, arabayı kendi üstüme alsam daha mı iyi?

Evlendikten sonra edinilen mallar yarı yarıya ortak. O yüzden o sıkıntı olmaz. Benim yazdığım durum çoğu kadının başına gelen şeyler. Elbette sizin eşiniz de böyle olacak diye bir durum yok. Evlendikten sonra çoğu kadına sor hepsinin bilezikleri bir şekilde onlardan alınmıştır halbuki o kadının güvencesidir kadının bunu koruması da mal kaçırma degildir. Zaten ortada bir ihtiyaç olsa yine kadın çıkarıp verir. Gönüllü olarak arabayi aliyorsan tabii ki senin kararın. Bunda sıkıntı yok. Sen önlemini al. Bu arada benim altinlarim da bende para da bende. Eşim de bana guvenir ne yaptın diye sormaz Konu sahibi zaten anlamış demek istediğimi o yüzden daha fazla aciklamama gerek yok mutluluklar dilerim

Daha bugün Yenibosna'da eşimin yengesi eve giren hırsız tarafından öldürüldü.Lutfen evde kıymetli bir sey tutmayın. Hele takip takistirip sokağa vs çıkmayın... her yer çok tehlikeli... Banka kasası kiralayin kafanız rahat olsun.

Banka isi bana hic mantikli gelmiyor her ay ona belli bi miktar para ödeniyor. Toplamda da baya bi miktar oluyor diye biliyorum. Bende altinlarimi evde saklamiyorum yeni evliyim 2 yil olucak 2 yildir kayinvalidemde bileziklerim. Istedigim zaman alip sonra geri koyuyorum Orasi daha guvenli cunku onlar genelde hep evdeler ben alip basimi rahatca cikabiliyorum mesela gece gec geliyorum aklim kalmiyor. Guvenmiyosaniz kayinvalidenize tabiki birakmayin ama genede siz bilirsiniz sonucta sizin altinlariniz ne yapabilirler ki

Ilerisi icin saklamak isteyebilirsiniz elbet ama eşiniz habersizce alacak, harcayacak bir adam degilse o kadar altin kacirmaya, senin benim yapmaya gerek yok. Konusarak aranizda anlasin guzel guzel. Ilerisinin garantisi yok elbet ama bosaniyor bile olsak eşim zorla veya gizlice altin kaciracak bir adam degil mesela.
Ayni sekilde esimin benden mal sakindigini hissedersem cok üzülürdüm. Ileride ne olur belirsiz diyerek simdiden guvensizlik sokmayin araniza. Mutluluklar.

Altın kaçırmakla ilgili cümlemizde aklinizca bana mı gönderme yaptınız bilmiyorum ama insanların konularını dertlerini okuyup daha sora çok çirkin şekilde bunları kullanmanız hiç hoş bir durum değil. Kimsenin kimseden bir şey kacirdigi yok. Konuları idrak edemediğiniz gibi aklinizca bana da gönderme yapmayın. Kimse ne yaşadığımı bilemez ki şartlar ve insanlar beni temkinli olmaya itti. Birgün sizin de başınıza gelirse o zaman bu sözlerimi hatırlarsınız; elbet sizin de sinaviniz başka bir yerden olur.

Evlenmeden kv eşimin takilari icin yarisi sizin dedi. Siz balayindan gelince hep beraber acar sayar bakariz dediler. Dugun gecesi uzerimizde igne kalmayacak sekilde verdik onlara. Balayindan bir geldikki eşime hic altin verilmedi. Benim ve esimin paralari birlestirilmişti kimden ne kadar cikti belli olmadi. Benim altinlarda sahte altin çıktı. Yani emanet falan verme kimseye ac bankada bir kasa kafan rahat etsin. Ben birsey olmaz diye kizimin bebek bileziklerini kendi setimi ve yuzuklerimizi evde tutuyodum. Ekim ayinda hirsiz girdi. Gumus yuzuklerim bile calindi hemde gupegunduz caldilar..
Çok kötü olmuş, nasıl bu kadar güvenebildiniz? Geriye ödediler mi?

Banka isi bana hic mantikli gelmiyor her ay ona belli bi miktar para ödeniyor. Toplamda da baya bi miktar oluyor diye biliyorum. Bende altinlarimi evde saklamiyorum yeni evliyim 2 yil olucak 2 yildir kayinvalidemde bileziklerim. Istedigim zaman alip sonra geri koyuyorum Orasi daha guvenli cunku onlar genelde hep evdeler ben alip basimi rahatca cikabiliyorum mesela gece gec geliyorum aklim kalmiyor. Guvenmiyosaniz kayinvalidenize tabiki birakmayin ama genede siz bilirsiniz sonucta sizin altinlariniz ne yapabilirler ki
Güvenmiyorum, aram kopuk

Canım benım altınlarım bır bucuk yıldır bankada kafam rahat gıdıyorum ıstedıgım zaman alıyorum kasa kıralıyorsun anahtarn oluyor bankadakıler bıle gormuyor kasaya be koydugunu ıstedıgım gıbı gıdıp koyuyorsun. Benım evıme gıren hırsız kaynanamın evıne gıremez mı bence hıc evde tutulacak donem degıl. Ayrıca kaynanamla kusucem barısıcam altınlarm aklıma gelecek hıc ugrasamam. Ya da ıhtıyacım olacak borc vercem kaynanam soracak benım altınım bana emanet gıbı olacak ya da bısey alınacak kaynanam altın mıktarımı bılıyor karısıck altın alcam gıdıp ona teslım etcem. Ceyrek bıle alsam gıdıp koyuyorum.Depozıto verdık onu sozlesme yapmazsan gerı verıyorlar bız gecen sene 300 lıraya kıralamıstık. 12 ay kafam rahat super bırsey hem altınlarm guvende banka guvenvesı de var 30 40 bın cıvarı ıcın. Bu devırde kaynanaya ya da gıdıp kuyumcuya verene sasarım...

Ayrıca bankalarla gorusebılırsın ya da esın hangı banka ıle calısıyorsa once ondam baslayarak bılgı alın hangısı ısıneze gelırse onu tercıh edersınız zaten bır koysanız bır daha hep koyarsnız. Makyaj cantmım ıcınde aksam dugun var gıdıp alıyorum takıyorum ertesı gun teslım edıyorum uc gun sonra dugun olsa yıne alabılırım alırm ıkı ay sonr koyarm 3 koyarm sonr yarısını koyarm. Bankadakıler gormuyor zaten ıstersen kasana armut koy. Ama esınle ortk yapabılırsın ya da tek esın koyabılır anahtarı alıp gıtsem bıle ben alamıyorum tek esımın yetkısı var. Ortak ımza verırsenız esın ya da sen acabılırsın kasanı

300 liraya suan ceyrek bıle alamıyorsun bır ayakkabı parası olmus 300 lıra bır sene ıcın hıc bırsey degıl. Ilk basta ya seneye koymam bır sene yeter suan acemıyız fılan dedım senesı dolunca esıme hemen yenıle sozlesmeyı dedım

Çok teşekkür ederim tavsiyelerin için, fakat arabayı bende istiyorum ehliyet alacağım ve bu zamanda arabasız yaşamak zor, arabayı kendi üstüme alsam daha mı iyi?
Altınlar senin altınların..herhangi bir nedenle araba yada ev için verirsen sana geri dönmez...dünyanın birbirine türlü hali var...yarın birgün çocuklu boşanmak bile var işin ucunda....ne olursa olsun eşine bile verme derim ben...abla tavsiyesi....

Canım benım altınlarım bır bucuk yıldır bankada kafam rahat gıdıyorum ıstedıgım zaman alıyorum kasa kıralıyorsun anahtarn oluyor bankadakıler bıle gormuyor kasaya be koydugunu ıstedıgım gıbı gıdıp koyuyorsun. Benım evıme gıren hırsız kaynanamın evıne gıremez mı bence hıc evde tutulacak donem degıl. Ayrıca kaynanamla kusucem barısıcam altınlarm aklıma gelecek hıc ugrasamam. Ya da ıhtıyacım olacak borc vercem kaynanam soracak benım altınım bana emanet gıbı olacak ya da bısey alınacak kaynanam altın mıktarımı bılıyor karısıck altın alcam gıdıp ona teslım etcem. Ceyrek bıle alsam gıdıp koyuyorum.Depozıto verdık onu sozlesme yapmazsan gerı verıyorlar bız gecen sene 300 lıraya kıralamıstık. 12 ay kafam rahat super bırsey hem altınlarm guvende banka guvenvesı de var 30 40 bın cıvarı ıcın. Bu devırde kaynanaya ya da gıdıp kuyumcuya verene sasarım...
bir şey sorabilir miyim
istediğiniz saatte gidip altın koyabiliyor musunuz?
mesela gece

Back
X