Düğün paramız nereye gitti anlamıyorum!

Hayır 2 ayda 2500 den 5000 TL para girdi eve evlenmeden önce de eşim ailesinin kirasını elektriğini suyunu ödüyordu acaba hala ödüyor mu. Ödemiyoryum falan diye yemin ediyor
Anladim. Oduyor olabilir. Eger ailesinin yardima ihtiyaci varsa normal. Ama odedigi halde odemedim diye yalan soyluyorsa evet bu bir problem. Siz calisacak misiniz? Evlilik yeni,duzen yeni,maddi meseleleri ilk gunden duzgun yurutememis olabilirsiniz. Zamanla oturur bazi seyler bence

Anladim. Oduyor olabilir. Eger ailesinin yardima ihtiyaci varsa normal. Ama odedigi halde odemedim diye yalan soyluyorsa evet bu bir problem. Siz calisacak misiniz? Evlilik yeni,duzen yeni,maddi meseleleri ilk gunden duzgun yurutememis olabilirsiniz. Zamanla oturur bazi seyler bence
Ailesinin yardıma ihtiyacı yok ki babası kardeşi annesi çalışabilecek durumda nasıl benim annem babam çalışıyorsa onlarda. Onlarda çalışsın

keşke bir canı satın almak yerine sahiplenseydiniz, istediğiniz cinsi de bulurdunuz, neyse...
toplu paranın nasıl gittiği anlaşılmıyor, benzerini geçen yıl yaşadım, arabamı sattım, 1 yıl beni idare eder dedim, 6 ay sonra tek kuruşum kalmamıştı :KK14:
Çok dedim söz geçiremedim ama en sonunda tamam dedim zaten yavrularınıda yaklaşık bu fiyata satabiliriz

Keşke eşya alsaymışsınız. En azından size ait bir şey kalırdı.
5 ayda nasıl yediniz o kadar parayı Allah aşkına?
1200 liraya kedi aldınız, sokaklar sahiplenmeyi bekleyen kedi dolu.
Telefon aldınız, telefonunuz yok muydu?
O parayı yediniz içtiniz. Sizin maaşınız geliriniz yok mu?
Bir an evvel kendinize dur deyin. Yoksa asla bir şeylerin sahibi olamazsınız.

Başka bir hesabı olabilir mi eşinin? Mesela ayni bankaya bağlı birikim hesabı gibi. Ama bu durumda senden gizli iş yapıyor demek. Ayriyeten giren 5000 tl de mi yok? Nerede ne harcadınız siz bilirsiniz yeme içme o kadar gitti mi vs. Ama evlenmeden önce aileye yardım ediyorsa hala ediyordur kesinlikle

Keşke eşya alsaymışsınız. En azından size ait bir şey kalırdı.
5 ayda nasıl yediniz o kadar parayı Allah aşkına?
1200 liraya kedi aldınız, sokaklar sahiplenmeyi bekleyen kedi dolu.
Telefon aldınız, telefonunuz yok muydu?
O parayı yediniz içtiniz. Sizin maaşınız geliriniz yok mu?
Bir an evvel kendinize dur deyin. Yoksa asla bir şeylerin sahibi olamazsınız.

Başka bir hesabı olabilir mi eşinin? Mesela ayni bankaya bağlı birikim hesabı gibi. Ama bu durumda senden gizli iş yapıyor demek. Ayriyeten giren 5000 tl de mi yok? Nerede ne harcadınız siz bilirsiniz yeme içme o kadar gitti mi vs. Ama evlenmeden önce aileye yardım ediyorsa hala ediyordur kesinlikle
Hiç anlamıyorum içinden çıkamıyorum çıkarmadıkça sinirleniyorum

İlk evlendiğimiz sıra bizde de oyle oldu.aldığımız büyük bişey bile yoktu.5bin gitti ortada.siz farkında degilsinizdir gidiyor para

Mesela biz evlenirken altınları oynarken bile ayırmamıştım kolumdaki takı çantasında.Kimseye vermemiştim borçları öderken de eşime ihtiyacı kadarını verdim.Senin altınlarını sana teslim etmedilerse bunda Bişey aranır ister istemez,yani eline takı nakit bırakmadıysa.

Ailesinin yardıma ihtiyacı yok ki babası kardeşi annesi çalışabilecek durumda nasıl benim annem babam çalışıyorsa onlarda. Onlarda çalışsın
Bunu evlenmeden once konusmadiniz mi? Yani baskalari icin o da calissin demenin bir faydasi yok. Gelin oyle istedi diye kp kv kalkip da is aramaz bu saatten sonra. Siz calisacak misiniz? Siz de kendi ailenize verirsiniz kimse karisamaz

Para gitmis gecmis olsun. Sen bundan sonrasinda kontrollu harca ki o zaman ailesine veriyor mu vermiyor mu ortaya cikar. Cunku artik giren belli olacak cikan da belli olur. Yazik ya bos yere yemissiniz parayi insan biriktirir ev pesinati yapar az biraz.

Hanımlar iyi akşamlar. Biz eşimle 5 ay önce evlendik düğünümüz yapılalı da 2 ay oldu.
Düğünde takı + nakit 15 bin lira paramız oldu.
Ne onun ailesi ne benim ailem ev eşyası yapmaya yanaşmadı.
Borca harca da girmek istemedik en iyisi eşyalı güzel aparta çıkalım dedik aparta çıktık.
Allaha şükür burası güzel 20 30 bin lira ev eşyası borcundan kurtulmuş olduk biriktirip nakit alırız dedik ama benim anlamadığım nokta var bizim düğün paramız bitti.
Harcadıklarımızı yazıyorum.
1500 liraya kedi aldık.
300 lira kedi için masraflar
1200 liraya bana telefon aldık.
250 lira bana altın kolye bozdu (çünkü bileziklerimi falan bozdu takılan kolyemide bana da ucuz bişey bozdu geri hediye diye)
850 liraya mikrodalgalı fırın ve blender seti aldık.
1200 lira buraya kira + depozito ödedik.
2500 lira da kredi kartı borçlarını ödedik.
Toplasak 8 bin lira elle tutulur para harcadık. Hadi 1000 lirasını da füzuli yedik içtik diyelim 9 bin geriye kalan 5-6 bin lira para yok. Eşim harcadık diyor harcayacağımız bi yer yok ne düzgünce kıyafet aldım kendime ne eşya. Eşim de öyle.
Bunun yanında bide eşim 2 ay maaş aldı ekstra 2500 lira girdi içeri ama ben bu para nereye gitti anlamadım. Eşimin ne babası ne annesi çalışıyor abileride öyle çalışmıyor nasıl geçiniyorlar anlamıyorum.
Onlara para veriyor olabilir mi veriyorsa bunu nasıl anlıcam boş yere kapris kuruntu yapıp eğer vermiyorsa da sorun çıkarmak istemiyorum yardımcı olun ..
Paranın nereye gittiği hesabından hiç anlamam kafamı da yoramam ama bak Yen'i evlisin kesinlikle onu tutumluluğa alıştırma
Harca bence
Ve ona sor bu paranın hesabını
Senden gizli veremez ailesine falan bana da vi kere eşim sordu kardeşine vermek için
Senin de rızanı alıyım gibilerinden borç sandım hayır dedim meğer karşılıksızmış şoka girdim sakince hayır dedim tamam dddi

Esinizin 2 aylik maasi mi 2500 lira? Eger oyleyse yasiyor olmak mucize.
Kedi niye aldiniz? Barinaklardan ucretsiz sahiplenebilirdiniz. Yazik gunah su yoklukta ekstra harcanmis.

Esinizin ailesinde kimse calismiyorsa da sizin dugununuzu beklememislerdir bugune kadar nasil geciniyorlarsa da bundan sonra da oyle gecinirler. Bence kari koca ev ekonomisini zamanla becerebilir duzelirsiniz.
1500 tl kedi mi aldin.sokaktaki kediler bedava.hem sokak kedileri herseyi yemege alismistir yemek ayrimi yapmazlar.masallah pek asortikmissiniz

Kedi kısmını görmemişim
Bilmem kendi kararı hiç almamaktan iyi
Kızın derdi kedi diil şuan
Bu açık nerde ?

X