• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dugun - Kına

hera26

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2016
2.129
1.247
53
34
Kizlar 2 dugun yapmak durumundayiz nisanlimla memleketlrimiz arasi uzak.kinayi dugun sonu gibi yaksak oyle bindalli giyip ciksam olur mu sizce ? Bir kere gitmistim boyle bir dugune.bu yuzden nikahimu salonda yapmicam ama cok kararsizim.kuzenim bence kina yapma dedi banada cok luzumlu gelmiyor aslnda ama adettir mantigi.bir kac gun onden yapsam evde yine telase tantana.ne yapmaliyim? Akil danisacagim kimsede yok cevremde : ) yardimci olursaniz sevinirim.

Genelde kız tarafında kına,erkek tarafında düğün olur. Neden öyle yapmıyorsunuz. Gelinlik giymek istiyorum ikisinde de diyorsanız, kız tarafında önce gelinlikle çıkılıp oynanıp felan sonra kına kıyafetleri giyilip kına yakılır.Erkek tarafında da normal düğün olur. Böyle de yapabilirsiniz bence.

Dediğiniz gibi, önce gelinlik çıkıp, sonra kına için bindallı gityebilirsiniz.

sizin o tarafta sadece kına yapın. ve kız çıkarma olsun. herkes toplansın duayla seni uğurlasınlar... sen tanıdık birinin evinde gelinliğini falan çıkartıp yola hazırlanırsın, ailende misafirleri yolculamış olur cümbür cemaat gidersiniz.

benim bir arkadaşım kız kınası yaptı evde sadece yakın arkadaşlardık, ertesi gün kız tarafının yani bizim yaşadığımız şehirde nikah-düğün yaptılar. arzu ederseniz öyle de yapabilirsiniz.

bir hafta sonra erkek tarafının orada düğün yapıldı.

Genelde kız tarafında kına,erkek tarafında düğün olur. Neden öyle yapmıyorsunuz. Gelinlik giymek istiyorum ikisinde de diyorsanız, kız tarafında önce gelinlikle çıkılıp oynanıp felan sonra kına kıyafetleri giyilip kına yakılır.Erkek tarafında da normal düğün olur. Böyle de yapabilirsiniz bence.
Bizim de akrabalarimiz cok fazla cunku herkes oraya gelemeyecek e herkesede sadece bir kina ile cikmak mantikli gelmedi cok.

sizin o tarafta sadece kına yapın. ve kız çıkarma olsun. herkes toplansın duayla seni uğurlasınlar... sen tanıdık birinin evinde gelinliğini falan çıkartıp yola hazırlanırsın, ailende misafirleri yolculamış olur cümbür cemaat gidersiniz.

benim bir arkadaşım kız kınası yaptı evde sadece yakın arkadaşlardık, ertesi gün kız tarafının yani bizim yaşadığımız şehirde nikah-düğün yaptılar. arzu ederseniz öyle de yapabilirsiniz.

bir hafta sonra erkek tarafının orada düğün yapıldı.
Biz salonu tuttuk bile baya nezih bir mekan dugun dedik cunku ciddi bir kalabalik var mecbur olmasam nikah yapar gecerdim ama onca insan varken dugun yapmam lazim sanki.sadece kina icin o kadar insan degmez.ya da hic yapmayacagim

Boyle dusunuyorum da dugunu en son bindalli ile mi bitireyim : ))

Evet bende boyle yaptim iki tarafta kalabalikti bir cahillik yapip davetiyeye kina yazdim ve bir kesim ugramadi, ama ona ragmen cok kalabalikti beni gelinlikle gorsunler istedim, gelin damat cikisi pasta taki oynama sonra kina cikisi yaptik kina ve testi kirma yaptik sonrada oyuna karisik devam ettik bir tek kina cikisi ve kina sirasinda esim yanimda yoktu.

Evet bende boyle yaptim iki tarafta kalabalikti bir cahillik yapip davetiyeye kina yazdim ve bir kesim ugramadi, ama ona ragmen cok kalabalikti beni gelinlikle gorsunler istedim, gelin damat cikisi pasta taki oynama sonra kina cikisi yaptik kina ve testi kirma yaptik sonrada oyuna karisik devam ettik bir tek kina cikisi ve kina sirasinda esim yanimda yoktu.
Peki kapanisi bindalli ile mi yaptiniz mesela dugun sonunda aileler geliyo fotograf cekiliyo bindalli ile mi durdunuz tekrsr gelinlik giydiniz mi

Kapanisi bindalli ile yaptim cok severek almistim ve tekrar gelinlik giyme geregi duymadim

Bende aynı yapacagim canım ağustosta benim düğünde 2 düğün olacak uzak sehirlerdeyiz salonda önce düğün sonra bitmeye yakın bindalli giyeceğim kina yakılacak testi falan kırılır biraz oynanir yeter burda kına olmadı denmesin :) zaten tekrar kına düğün bidaha olacak hayırlı olsun simdiden bir ömür mutluluklar

Back