• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Düğün bohçası yapanlar var mı?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
Biz de nişanda yapmadık, düğünde yapıyoruz.

Bazıları hem nişanda hem düğünde yapıyor ama biz konuşup düğünde yapalım dedik :8:

canım nişanda yapmadık ama bizde düğün de yapmıştık toplam 12 bohça olmuştu....siz yapmayı düşünüyormusunuz??

Bizde düğüne yakın yapmıştık onlar inşanda getirmişti

6 bohça hazılamıştık anne-baba babanne-dede annanene görümce-eşi bide dünürcü başı ve eşi

pekiii kızlar düğünde yapacağınız bohcayı ne zmn vereceksiniz ?? benim kçvalide elti vs kınadan bir gün önce gelecekler, sizde düğün olduktan sonra ertesi gün bize gelecekler o zmn mı versem bide bohça süslemesini nasıl yapacaksınız lütfen yardııııııııııııııııııııııııııııııımmmmmmmmmmmmmmmmmm

pekiii kızlar düğünde yapacağınız bohcayı ne zmn vereceksiniz ?? benim kçvalide elti vs kınadan bir gün önce gelecekler, sizde düğün olduktan sonra ertesi gün bize gelecekler o zmn mı versem bide bohça süslemesini nasıl yapacaksınız lütfen yardııııııııııııııııııııııııııııııımmmmmmmmmmmmmmmmmm
[/QUOTE

Genelde düğünden sonra veriyorlar diye biliyorum. Ama ben hiç yapmadım bohçayı. nasıl olcak bilmiyorum :50:

Son düzenleme:
vallahi kızlar annem kayınvalideme,kayınpederime,görümceme,eşine birde kızına ayrı ayrı yaptı çeyizim giderken bunlarda eve getirildi düğünden sonra onları ziyarete gittiğimde vereyim diye ne yala söyleyeyim hiçbirinide vermedim. Beni nişan alışverişinde kayınvalidem ayrı görümcem ayrı çok ağlattılar ben birşey isteyeceğime onlar şuda alınacak diye diretti hele kayınvalidem nişan için kuyumcuya gitmiştik sende oğluma bileklik alacaksın diye tutturmuştu rezillik çıkarmıştı ben o anda nasıl alayım ailem yanımda yoktu hem biz düğünde takacaktık bende ağlağya ağlaya kuyumcudan çıkmıştım 3 tane bilezik almışlar nişan için birini eşime vereceklerine görümceme vermişler taksınlar diye ve düğünde bize haber yollamışlar anne babası kaç bilazik takazak diye annemde onu biz size sormadik biz istemedikte sen niye istiyorsun hem ben takacağımı sana sormam ama sen ne takarsanda senin gururun olur dedi yani nişanda 3+düğünde 2 bilezik taktılar ama nişanda görümcemin kattığı bileziği onlara sonradan söyledim siz 4 bilezik taktınız görümcem bir bilezk taktı dedim aaaa onun taktığı bilezik bizimdi diyorlar bende o zaman siz taksaydınız yada oğlunuza verseydiniz dedim yani onlara bazı kızgınlıklarımdan dolayı bohçaları vermedim iyikide vermemişim evlendikten sonra yine çok üzdüler beni Allahtan eşim benim tarafımı tutuyor kim haklı görüyor kusura bakmayın yazmışken içimide döktüm:59:

bizde nişan bohçası yapılıyo, onun içine nişan kıyafetinden tutunda ilk gecede giyilicek gecelik çamaşır vs alınıyo. kısacası nısan bohcası dugune hazırlık oluyo bı nevı. oyle anneye babaya kardese vs bohca yapan var ama ben ıstemıyorum, belkı bı basortu bı terlık bı mendıl eklerım bıttı gıttı :)

sanırım bizde bi tuhaflık var...biz hem nişanda hemde düğünde bohça koyduk.hem bide istemeye geldiklerinde söz bohçası koymuştuk.alışverişlerde hiçbişey istemedim ben.nişan alışverişine çıktık.ilk başta kuyumcuya gittik.k.valide annemin yanına gidip şey demiş.bizim önceden paramız vardı ve bilezik aldık.eğer istemezseniz bunları satıp istediklerini alalım demiş.annemde aaaaa takacak ben miyim niye bana soruyosun gelinin orda ona sor demiş.k valide utana sıkıla geldi ve aynı şeyleri bana söyledi.istemezsen bunları satalım yenilerini alalım dedi.ben hiç ikiletmedim.olurmu öyle şey altın altındır dedim.kuyumcu baktı altınların parlaklığı gtmiş.verin onları parlatalım dedi.k vali çıkardı kolundan verdi.tamam dedim ben bişey istemiyorum.alyans alalım yeter..sen nasıl iyi bi gelinmişsin.burda kavga çıkarıp ayrılanlar var dedi.sen hiçbişey istemiyosun dedi ve dayanamadı dükkanın sahibi.sende yeni gelinsin gel ben sana şu küpeleri veriyim dedi.gerçek bi inci küpe verdi.bide zorla künye verdi.kıyafet içinde hiç diretmedim.sadece nişan kıyafeti aldım.başka bide zorla atlet ve çamaşır aldırdılar.bohçayı getirdiklerinde utanmışlar.bişey almadığım için boş bohça geldi.sonradan tabi laf olmuş.istemiyo onun için bişey almadı demişler..nişanda hiçbişey almadığım için düğünde kendileri 3 er 5 er kıyafet yüklendiler.sesimi çıkarmadım.hangi eşyayı istiyolarsa onu aldılar ama biz onların a dan z ye her şeylerini aldık.herkese 1 bohça hazırladıkki yerden kalkmıyodu.pikeleri,yatak takımları,gecelikleri çamaşırları seccadel havlu çorap kıyafet aklınıza ne geliyosa aldık.halen daha dua ediyolar ama:)))

Bende Allah kısmet ederse bu hafta sonu evleniyorum. Biz nişan yapmadık sadece evde aile arasında söz yaptık. Onda da hiç bohça filan yapılmadı zaten bende istemedim. Ama saolsun müstakbel eşim bir dediğimi iki etmeden her istediğimi aldı. Kıyafet, takı filan aldık sadece. Bu durumda o zman yapmadığım bohçayı şimdi düğünde de yapmayı hiç düşünmüyorum. Zaten ezelinden beri saçma gelmiştir bana bu bohça işleri. Ne yani benim veeceğim bi tülbent bi havluyamı kaldılar allah aşkına onları ben zaten evime gelidkçede veririm..

Back